Daniel Negreanu over internet spelers | Overig Poker Nieuws

Daniel Negreanu over internet spelers | Overig Poker Nieuws 0001

Met de intrede van poker op internet is er de groep pokerspelers verdeeld in twee kampen: het online kamp, en het 'live' kamp. De live spelers zijn de vaak wat oudere mannen, de oude garde. Neem een willekeurige twintiger die veel poker speelt, en de kans is groot dat hij vooral online 'kaarten legt'. Daniel Negreanu behoort tot de zogenaamde gevestigde orde: de live spelers.

Een een recent interview met de doorgaans sympathieke Canadees, luidde de openingsvraag hoe de online spelers zich aan de live tafel gedragen, en of zij bijvoorbeeld bepaalde onervarenheden met zich meedragen. Negreanu is opvallend hard in zijn oordeel. "They don't have poker etiquette," opent Negreanu zijn antwoord.

Etiquette wordt doorgaans als vrij belangrijk ervaren in het live poker. Met name onervaren spelers, zoals toeristen bijvoorbeeld, hebben vaak weinig weet van deze ongeschreven regels in de pokerwereld. De oorzaak is simpel, aldus Negreanu: "They don't understand it because they didn't grow up playing live poker. There are other things they do, too. When you grow up playing live poker, you learn a few things. First of all, you don't stall. That's cheating. You get a lot of kids on the internet that just do that anyway, and are totally open about it."

'The sucker'

Daarnaast is Negreanu van mening dat online spelers niet goed met de 'sucker van de tafel' omgaan. Hij is van mening dat online spelers niet 'aardig genoeg zijn' tegen de slechtste speler aan tafel. "I used to come to Las Vegas in my early twenties, we'd come and there would be about six or seven professionals. Then the tourist came into the game and he got treated really well. "Hey, how you doin'!" People would ask him. "How've you been. When you coming back to town? You going to the fight?" You'd just treat the guy really nicely because you understand that he's your bread and butter," zo vervolgt Negreanu zijn pleidooi tegen de online spelers.

Zijn stellinginname is dat iedereen zich bij online poker kan gedragen zoals hij zelf wil, zonder dat dat invloed heeft op het feit of iemand je in de toekomst al dan niet opnieuw wil treffen. "Well, with online poker you don't have to be nice to anybody. You can be a "nit," if you will, and don't have to worry about the social aspect of being a host. Playing in a live cash game, if you want the guy to come back you better not piss him off."

WSOP

Naast zijn mening over online pokerspelers wordt Negreanu eveneens gevraagd of de World Series of Poker aan prestige verloren heeft. "Oh, yeah. Well, the event is gone, as far as what it once was. It once was an event in which a world champion was crowned, something really prestigious, and I really don't see it that way anymore. It really just is a question of numbers, structure. I could see a lot of changes," aldus Negreanu.

Of hij dan misschien ook een alternatief heeft, zodat het evenement beter loopt?

"If I was in charge, the first thing I would do would be to raise the buy-in to either $50,000 or $100,000. The second thing I would do would be to change the format completely. I would change it from a typical tournament to a shootout style tournament in which you have to win each table that you're at. It wouldn't be a four-hour shootout, it would take like fourteen hours to win your table.

If you had, say, 8,000 players, after day one you'd have 800, then you'd have 80, eight tables of ten, and you'd do the same thing. What that does is it tests overall skill, not just ring game but short-handed as well. You can't just sit there and wait for good cards. Also, and this is the important thing, it limits the amount of chips an amateur can win off of other amateurs without ever facing a professional."

Daniel Negreanu staat bekend om zijn scherpe uitspraken betreffende verschillende ontwikkelingen in de pokerwereld. De PokerNews Live Reporting Crew zal hem ongetwijfeld tijdens de WSOP eens flink aan de tand voelen over online en live pokeren.

Geruchten betreffende overlijden Doyle Brunson ontkracht

"She asked "what happened?", schrijft Doyle Brunson op zijn web-log van Cardplayer. Terwijl hij rustig van zijn vakantie in Montana genoot, werd hij gebeld door zijn agente. Toen Brunson als antwoord gaf dat hij niet begreep wat er gebeurd zou moeten zijn, kreeg hij een wel erg vreemd bericht te horen.

"I had no idea what she was talking about and told her so," schrijft Brunson op zijn web-log. "Lara is an agent and has lots of media contacts. She said four reporters had called and informed her they had reports I had died last night."

Echt ergeren kan Brunson zich niet aan de talloze geruchten die met regelmaat over hem verschijnen. "I told her to tell them the rumors that I was dead were greatly exaggerated. It seems every year somebody starts untrue stories about me. My favorite is that I was caught cheating in the Bellagio and carried out in handcuffs. That story went around two different years. Someone has a very vivid imagination," aldus Brunson

Cole South keert terug op high stakes

De inmiddels vrij bekende online speler Cole South is enige tijd afwezig geweest op de hogere stakes van Full Tilt Poker. Waar hij normaal altijd op actie wachtte op zowel No Limit Hold'em als Pot Limit Omaha tafels, was er de afgelopen weken even weinig te bekennen van South, ook wel bekend onder de naam 'CTS'.

Onlangs was de Amerikaan eindelijk weer te vinden aan de virtuele tafels van Full Tilt. Dat hij het nog altijd niet verleerd is, liet hij zien. Zijn winst bedroeg meer dan $200.000,- in een dag. Cole South is onder andere erg bekend geworden door zijn doorgaans gewaardeerde video's die geplaatst worden op Cardrunners.

FTOPS: meer winnaars bekend

Er zijn de afgelopen dagen weer diverse toernooien van de Full Tilt Online Poker Series afgerond. Zo werd de $216,- half Pot Limit Hold'em half Pot Limit Omaha gespeeld. Daarnaast werd de $322,- No Limit Hold'em rebuy afgelegd met als gastheer Phil Gordon.

Ook Markus Golser, doorgaans te vinden op de Pot Limit Omaha tafels, hostte een evenement, namelijk het $216 No Limit Hold'em 4 x shoot-out 6-max. Ook het $322,- Razz werd gespeeld.

Op 14 mei bleek Siggen de beste in het $216,- half PLHE half PLO evenement te zijn. Met zijn overwinning sleept hij zo'n ruim $42.000,-. Als tweede in dit evenement eindigde Magic_ip, die genoegen moest nemen met $27.000,-.

De $322,- rebuy kende een behoorlijke geldprijs voor de winnaar. Zo'n $236.000,- mocht stuckmyass bijschrijven op zijn Full Tilt-rekening, doordat hij het evenement won. Als tweede eindigde xqsays, die $157.000,- won.

Het shoot-out toernooi met een inkoopprijs van $216 werd gewonnen door OUSOONERS24. Hij won $45.000,-. Het Razz-evenement schreef eagle1829 op zijn naam, goed voor $38.000,-.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen