Finaletafel World Series of Poker 2008 in november | Overig Poker Nieuws

Finaletafel World Series of Poker 2008 in november | Overig Poker Nieuws 0001

USA Today heeft vandaag geopenbaard dat de World Series of Poker Final Table van het Main Event in november zal worden afgelegd. Er gingen al geruchten, maar het lijkt op dit moment zo goed als definitief te zijn dat spelers die de finaletafel van het wereldkampioenschap poker halen, 117 dagen moeten wachten voor ze aan de finaletafel in actie mogen komen.

De finaletafel zou aanvankelijk in juli gehouden worden. Volgens het speelschema zou op 16 juli de finaletafel beginnen. Eerder gingen er al geruchten dat ESPN, de Amerikaanse tv-zender die de volledige World Series uit gaat zenden, de finaletafel naar oktober wilde verzetten. Argumenten die toen gegeven werden waren dat de media alles optimaal kunnen hypen.

Tegenover Pokerpages.com spreekt Jeffrey Pollack, een commissielid van de World Series of Poker, betogend over de verschuiving die hoogstwaarschijnlijk zijn doorgang zal vinden. "This is no different than the final chapter of American Idol or The Apprentice. It's about building interest and excitement for the final chapter of this story," aldus Pollack.

Meningen

Diverse pokerprofessionals hebben zich uitgelaten over de mogelijke verschuiving. Zo lijkt Daniel Negreanu het helemaal eens te zijn. "It's going to create way more buzz. ..It's going to be more like a live event. You're going to see some really kind of more sophisticated play. They're going to watch the ESPN broadcasts and go, 'Oh, did you notice that? When he does this, he's bluffing,'" aldus Negreanu.

Ook Johnny Chan liet zijn mening horen. Op de vraag of de datumwijziging invloed zal hebben op het resultaat van de finaletafel zegt Chan het volgende: "Poker is a game of skill. The hands are random. … It's how you play your hand. I don't believe in hot streaks."

Voormalig WSOP Main Event-winnaar Greg Raymer verwacht dat de huidige ontwikkelingen in het voordeel voor de groei van poker zullen liggen. "It might be huge for the continued growth of poker; however, the down side is this long gap allows the players to become completely different people between the time they make the final table and when they play it," aldus Raymer.

ESPN is logischerwijs erg content met de waarschijnlijke verandering. "The champion will be crowned on the day of air. We're very excited about this change," aldus Jamie Horowitz, producer van ESPN.

Afwachten

Of de verschuiving definitief is, blijkt nog niet uit de huidige berichtgeving. Wel staat er een persconferentie gepland, die om 11 uur Amerikaanse tijd gehouden zal worden. Hierin zal blijken of de Final Table van het Main Event van de World Series of Poker definitief 117 dagen later dan gepland gehouden zal worden.

Tegenvoorstel UIGEA krijgt meer steun

Barney Frank is de meest fanatieke tegenstander van de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act, die online gokken in Amerika zou moeten verbieden. Frank heeft in samenspraak met Ron Paul – eveneens een tegenstander van de UIGEA – een tegenvoorstel opgesteld, om online internetgokken juíst te legaliseren.

Er lijken steeds meer stemmen te komen die vóór de wet van Frank en Paul zijn. Diverse nieuwe namen hebben zich aangesloten bij de nieuwe wet. In elk geval zijn de vertegenwoordigers Gary Ackerman, Shelley Berkley, William Lacy Clay, Bob Filner, Luis Gutierrez, Michael Honda & Peter King, James McGovern, James Moran en Robert Wexler vóór het voorstel van Frank. Alle tien genoemde namen vertegenwoordigen verschillende staten in Amerika.

Ook zijn alle tien vertegenwoordigers het eens met het tégenvoorstel van Barney Frank, namelijk de Internet Gambling Regulation and Enforcement Act. Inmiddels zijn er in totaal al 48 voorstanders van dit voorstel, en nog altijd worden er meer stemmen gewonnen, met als uiteindelijke doel de wet voor te leggen bij de regering.

Full Tilt Poker sponsort WSOG

Het is geen typfout: Pokerroom Full Tilt Poker zal de komende editie van de WSOG gaan sponsoren. De World Series of Golf kent een buy-in van $10.000,-. Er wordt alleen toegang verleend aan amateurspelers. Het toernooi is een innovatief initiatief.

Onder de leden van Team Full Tilt bevinden zich enkele fanatieke golfspelers. Op de deelnemerslijst staan dan ook al diverse pokerprofessionals genoteerd. Phil Ivey, David Benyamine, Brandon Adams, David Grey, Allen Cunningham, David Oppenheim, Andy Bloch, Chris "Jesus" Ferguson, en Erick Lindgren – allen Team Full Tilt Poker – zullen deelnemen aan het golftoernooi.

Finaletafel World Series of Poker 2008 in november | Overig Poker Nieuws 101

Het toernooi zal gehouden worden op 12 tot en met 15 mei, op het Paiute Golf Resort in Las Vegas.

PokerNews 15e in 'Poker's Power 20' ESPN

ESPN heeft onlangs een artikel van Bluff Magazine gepubliceerd op haar website, onder de naam 'Poker's Power 20'. Hierin worden alle personen die in het recente verleden iets voor poker hebben betekend opgenomen, maar ook pokerrooms, nieuwswebsites en tv-zenders worden vermeld.

In de onderste regionen van deze top 20 vinden we namen als Chris Moneymaker (20), Howard Lederer (19), Phil Hellmuth (17) en Brian BalsBaugh (16), die vanwege uiteenlopende redenen vermeld worden.

Op plaats 15 staat Pokernews.com vermeld. Het commentaar op de website is als volgt: "First of all, it wins the award for having one of the best domain names in all of poker. On top of that, it has grown to be a force in the industry, breaking some of the top stories of the year, as well as providing brilliant tournament reporting. Did we mention you can read in 30 different languages?"

Ook alle bezoekers hebben bijgedragen aan deze groei, waarvoor dank.

Op nummer 10 vinden we het bekende internetmedium twoplustwo.com terug, vanwege wat het artikel noemt 'de kracht van de community'. Op nummer 9 vinden we Daniel Negreanu, Doyle Brunson staat als achtste genoteerd. Op plaats 2 en 3 vinden we online pokerrooms terug, namelijk Full Tilt Poker (3) en PokerStars (2). Op nummer 1 staat – typisch Amerikaans - 'Het Amerikaanse Volk', met hoofdletters, met als commentaar het volgende: "A lot of people were worried when lawmakers attacked online poker with all their might. Instead of lying down, and letting poker die, the American people have really stepped it up. By joining the PPA, petitioning local and national government, and more than anything playing and supporting poker in general, we have proved that the people are a force to be reckoned with. With continued support, and action from you, it's only a matter before poker is legal again in the U.S."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen