Uitsluitsel: Finaletafel WSOP 2008 in november | Overig Poker Nieuws

Uitsluitsel: Finaletafel WSOP 2008 in november | Overig Poker Nieuws 0001

De geruchten waren erg sterk, en vandaag is officieel geworden dat de finaletafel van het World Series of Poker Main Event in november gespeeld zal worden. De officiële datum 16 juli is vervangen door 9 en 10 november, dat wordt ook gemeld op de officiële website van de WSOP.

Hiermee wordt dus het verzoek van ESPN min of meer verhoord. Deze tv-zender kaartte de datumwijziging aan bij de commissie van de WSOP. Als argument werd gegeven het toernooi zodoende optimaal te kunnen hypen. "Our intent is to provide an even bigger stage for our players," laat Jeffrey Pollack weten tegenover de officiële website van de WSOP.

"Now fans and viewers will ask 'who will win' our coveted championship bracelet instead of 'who won.' The excitement and interest surrounding our final nine players will be unprecedented," vervolgt Pollack. Gisteren al, liet Pollack weten de finaletafel van de WSOP te zien als een soort Idols: "This is no different than the final chapter of American Idol or The Apprentice. It's about building interest and excitement for the final chapter of this story.

Ook ESPN is uiteraard erg content met de huidige ontwikkelingen, Jamie Horrowitz spreekt namens ESPN: "It's an exciting time for the World Series of Poker and ESPN. Jamie Horowitz, This adjustment will add a new element to a very successful and popular event. We look forward to documenting all of the exciting stories that make the WSOP Main Event the seminal competition in all of poker."

Pokerprofessionals

Voor de professionele pokerspelers lijken de huidige ontwikkelingen vooral een nadeel te zijn. Doordat amateurs in de weken tussen juli en november hun pokervaardigheden bij kunnen schaven, zal de zogenaamde 'edge' die professionals hebben slinken.

Toch lijken vrijwel alle professionals in te stemmen met het voorstel. Eerder al lieten Daniel Negreanu, Greg Raymer en Johnny Chan weten zich te kunnen vinden in de verschuiving. Ook Tom Schneider, Player of the Year van WSOP 2007, is voorstander van het wijziging. "I think it is fantastic idea, and I can't wait to make a final table like this. Two years ago, who came in fourth? You probably don't remember. In this format, everyone who makes the final table will be remembered. They will get promoted properly and everyone will get the attention that they deserve for such an accomplishment," aldus Schneider.

"I think that they are finally making a big enough deal out of this event. There will be a proper build-up to the most exciting poker tournament in the world. It is really going to put anyone who makes the final table on the poker map and in history," zo besluit Schneider.

Overige wijzigingen

Naast de verschuiving van de Final Table van het Main Event zullen nog diverse andere wijzigingen doorgevoerd worden in 2008. Zo zal er niet meer in tenten worden gespeeld, maar zullen er extra ruimtes vlak bij de Amazone Room in gebruik worden genomen. Daarnaast wordt er volgende week een nieuw regelement openbaar gemaakt. Met betrekking tot mobiele telefoons, mag er alleen nog gebeld worden wanneer een speler meer dan een tafellengte van zijn speeltafel verwijderd is.

Boek Gus Hansen eindelijk in de schappen

Het was ploeteren voor de Deen, maar vanaf sinds gister ligt zijn pokerboek Every Hand Revealed dan eindelijk in de schappen. Via Amazon.com zijn de eerste edities inmiddels verkocht.

Uitsluitsel: Finaletafel WSOP 2008 in november | Overig Poker Nieuws 101

Dat het boek eindelijk gepubliceerd is, is voor Gus Hansen een opluchting. "Finally," schrijft hij op zijn web-log, "after months of hard work, months of editing and what seems like months of post-production, my book "Every Hand Revealed" has finally been released," aldus Hansen.

Op zijn blog ontdoekt hij ook al een bondige omschrijving van de inhoud van zijn boek. "To give you an impression of the style and the format of the book I have included an excerpt from the foreword of the book as well as one of the 329 hands I was involved in during my journey to victory at the Aussie Millions 2007. Hope you will enjoy it," aldus Hansen.

Tony G Poker pakt uit met prijzen

De pokerroom van Tony G pakt binnenkort flink uit wat betreft het weggeven van prijzen. Naar aanleiding van de miljardste hand die binnenkort op de pokerroom gespeeld zal worden, worden diverse prijzen uitgereikt.

Vanaf hand 950.000.000 zullen om de 200.000 prijzen vergeven worden, uiteenlopend van $65,- voor de microstakes tot $3500,- op de hogere stakes. Ook om de 5.000.000. worden prijzen weggegeven, uiteenlopend van $250,- tot $14.000,-. Deze prijzen worden uitgereikt aan elke speler die op dat moment aan de tafel zit waar een hand de 200.000ste, 5.000.000ste is.

Speel je de miljardste hand op Tony G Poker? Dan ben je al gegarandeerd $30.000,- rijker. Win je ook de pot nog eens? Dan komt daar nog eens $20.000,- bovenop.

Cunningham wint WSOP Circuit

Allen Cunningham heeft wederom een toernooiwinst aan zijn toch al mooie palmares toegevoegd. De succesvolle Amerikaanse pokerspeler heeft namelijk de World Series of Poker Circuit in Las Vegas op zijn naam geschreven.

In de heads-up van het toernooi nam Cunningham het op tegen Ben Fineman. Fineman is een jonge pokerprofessional. Al snel bleek dat het heads-up gevecht in het voordeel van de ervaren Cunningham verliep. Na een kort strijd streek Cunningham met de eer, en mag hij eveneens $499.162,- bijschrijven op zijn rekening.

Met zijn tweede plaats wint Ben Fineman $257.637.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen