Michael Martin vs Stig Top Rasmussen | Column Noah Boeken

Michael Martin vs Stig Top Rasmussen | Column Noah Boeken 0001

Vorige week vertelde ik over één van de belangrijkste handen aan de finaletafel van de European Poker Tour in Monte Carlo waarmee de uiteindelijke winnaar, Glen Chorny, zijn grootste rivaal, de Amerikaanse online superster Isaac 'WestmenloAA' Baron, van tafel speelde.

In die bewuste hand koos Chorny ervoor een preflop raise te smoothcallen met pocket azen waardoor Isaac Baron niet kon vermoeden dat hij tegen de sterkste starthand in Hold'em aankeek.

Het "slowplayen" van een sterke hand als pocket azen is iets wat je vaak later in het toernooi ziet gebeuren, omdat het spel daar veel agressiever is dan in het beginstadium, waar vooral veel kleinere potten worden gespeeld en je pocket azen harder moet spelen om er 'value' uit te krijgen.

Eén dag voor de finaletafel vond een andere interessante hand plaats tussen een goede vriend van mij, de Amerikaan Michael Martin, en de Deen Stig Top Rasmussen.

Bij blinden van 10.000/20.000 Opent Henrik Gwinner under the gun met een raise naar 55.000. Michael, die achter hem zit met AA, callt alleen Henrik's raise om niet de sterkte van zijn hand te verraden en omdat er achter hem een extreem agressieve Deen zit in de persoon van Stig Top Rasmussen.

Wanneer de actie bij Rasmussen aankomt besluit hij te reraisen naar 180.000, precies waar Martin dus op hoopte. Henrik, de originele raiser, fold zijn hand. Waar veel spelers hier in Martin's positie hier zouden knallen om, zonder showdown, de pot van meer dan 300,000 op te pakken, blijft Michael bij zijn plan om de hand te slowplayen en callt hij de raise van Rasmussen om hem na de flop all-in te krijgen met een goed verborgen hand.

Het plan werkte nagenoeg perfect, want op een redelijk veilige flop die J92 laat zien, schuift Rasmussen direct all-in met zijn 77. Martin callt voordat de Deen zijn chips in het midden heeft liggen en mag na een onschuldige turn en river 1,5 miljoen aan chips incasseren.

Als je twee azen krijgt gedeeld is je eerste instinct om de pot gelijk zo groot mogelijk te maken, maar wat Michael Martin en Glen Chorny goed laten zien is dat je in het late stadium van een toernooi er voor kunt kiezen om een meer strategische lijn te nemen zodat je een tegenstander zichzelf uiteindelijk wegspeelt.

Natuurlijk brengt het slowplayen van azen een behoorlijk risico met zich mee. Als je slechts callt geef je minderwaardige kaarten de kans je te outdrawen en weet je eigenlijk nooit tegen welke kaarten je aan het spelen bent. De flop kan dus iemand al een betere hand gegeven hebben. Toch moet je dit voor lief nemen en gewoon bij je strategie te blijven, al worden je azen eens in de zoveel keer gekraakt.

Michael Martin werd uiteindelijk vijfde in de grand final van de EPT in Monte Carlo voor een bedrag van maar liefst €421,000. Samen vertrokken we richting Amsterdam voor een kleine vakantie. Natuurlijk kwam de hand tegen Rasmussen veelvuldig aan bod tijdens onze discussies over pokerhanden.

Michael Martin vs Stig Top Rasmussen | Column Noah Boeken 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen