Poker Strategie Site | Column Noah Boeken

Poker Strategie Site | Column Noah Boeken 0001

Toen ik 9 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met het spel poker wilde ik zoveel mogelijk informatie vergaren over het spelletje. Dat deed ik onder andere door zoveel mogelijk handen te spelen, bijvoorbeeld overdag tegen vrienden in het café en 's nachts wanneer mijn vriendin in bed lag pakte ik de fiets naar het internetcafé Easyeverything. Aldaar probeerde ik tot in de vroege uurtjes het online spel meester te worden door lange sessies te maken.

Een andere manier was online zoeken naar artikelen met daarin allemaal pokerstrategieën. Veel was er in die tijd nog niet te vinden qua pokerstrategie online, dus begaf ik me naar het American Book Centre in Amsterdam dat (zo had ik me laten vertellen) als enige lectuurwinkel enkele pokerboeken in het assortiment had opgenomen.

Toen ik aan de balie vroeg naar boeken over poker keek de dame me met aan rare blik aan en zei: "Poker, wat is dat?" Nadat ze een belletje had gepleegd naar haar collega boven, vertelde ze me dat ze misschien ergens achteraan lagen bij de sportboeken. Nadat ik me door de verschillende rugby- en voetbalboeken had geworsteld, stuitte ik eindelijk op het enige pokerboek dat de American Bookstore rijk was: The Complete Book Of Hold 'Em Poker door Gary Carson.

Toen ik thuiskwam heb ik dit boek in 2 dagen uitgelezen. Alles wat op mijn pad kwam om beter te worden verslond ik, zeker omdat de informatie in die tijd zo schaars was.

Door de jaren heen zijn er vele sites online gekomen met strategie artikelen en kunnen pokerboeken nu binnen een minuut in de virtuele winkels worden aangeschaft.

Iets wat je de laatste jaren steeds meer op internet tegenkomt zijn poker instructie sites die zich vooral richten op online poker. Je kan lid worden van deze sites en video's bekijken van bekende professionele pokerspelers die online aan het spelen zijn. Tijdens hun spel nemen ze commentaar op zodat je precies weet wat er bij deze top spelers door het hoofd gaat en hoe ze over het spel denken.

Ondanks het feit dat er al veel van dit soort sites zijn, kwam ik een jaar geleden met het idee om voor mijn site www.pokernews.nl en voor PokerNews sites in de andere talen ook te komen met een video training site. PokerNews trekt in alle landen een groot publiek van pokerspelers die niet alleen op zoek zijn naar pokernieuws maar ook naar pokerstrategie.

In de afgelopen 9 maanden ben ik op zoek gegaan naar de juiste mensen die mijns inziens een goed team kunnen vormen om instructeur te zijn voor de strategy site. Mijn gedachten gingen als eerste uit naar één van mijn beste vrienden; Patrik Antonius die in de pokerwereld bekend staat als één van de beste zo niet de beste online cashgame speler.

Ook is Patrik de enige jonge speler die de laatste jaren is doorgedrongen tot "the Big Game" in het Bellagio; de grootste live pokergame ter wereld. Patrik was zeer geïnteresseerd om samen met mij een trainingssite te beginnen en met hem als alleskunner in het team was het uiteindelijk niet moeilijk om andere grote namen voor onze training site te krijgen. Uiteindelijk hebben we besloten samen te werken met Corwin Mackey, een zeer talentvolle jonge toernooispeler die vorig jaar niet alleen een bracelet won tijdens de World Series of Poker, maar ook een bracelet won in de World Championships of Online Poker!

Daarnaast heb ik Lex Veldhuis gevraagd, bij velen beter bekend als "Raszi". Hij is een zeer ervaren cashgame grinder die zeker ook in online toernooien heeft bewezen bij de beste spelers te horen. Hij werkt al langer dan een jaar succesvol samen met PokerNews.nl en zijn artikelen op de site zijn niet voor niets de meest gelezen stukken. En 'last but not least' zal Chris "Genius28" Lee video's gaan maken. Chris is in de online wereld één van de meest gerespecteerde en gevreesde NL spelers; één van de weinige spelers die in het verleden de headsup tafels met Phil Ivey winnend verliet.

Ik ben kan niet wachten tot de site online komt, wat overigens nog hoogstens een paar weken zal duren. Terugdenkend naar die eerste keer dat ik 8 jaar geleden online opzoek ging naar pokerstrategy artikelen zijn we toch een eind gekomen

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen