Nieuwe tijden voor poker | Column Jurriaan Hillen

Nieuwe tijden voor poker | Column Jurriaan Hillen 0001

Tijden veranderen. De lente is eindelijk goed begonnen, buiten schijnt de zon, met Koninginnedag kon je gewoon weer buiten relaxen en de internetpokeraars hoeven de verwarming niet meer aan te doen tijdens nachtelijke toernooisessies. Het voetbalseizoen zit er weer bijna op, het schaatsseizoen allang en ook het televisieseizoen loopt langzaam op zijn einde. Voor Simpel Media betekent dat is het de komende tijd iets rustiger zal zijn met nieuwe producties en dat we vooral veel voorbereiden voor volgend seizoen.

Dat konden we ook wel gebruiken na de enorm drukke opnameperiode van de Pokerkampioen van Nederland. Een team van 60 man heeft zich daar een week lang helemaal uit de naad gewerkt, letterlijk. Dat werd allemaal nog erger toen op dag twee 12 mensen,door een zware bacteriele infectie, niet meer konden werken. 12 man, waarbij het eten twee dagen lang aan alle kanten hun lichaam uitkwam, wat wil je na een week lang ingegraven in de bunker outland, een rondpompende airco deed het werk, ze vielen bij bosjes om. Het hotel in Rotterdam heeft nog nooit zo lekker geroken… Gelukkig werken er aan dit programma zeer flexiebele en gemotiveerde mensen die dan ook deze tegenslag zonder al te veel moeite opvingen. Ik denk dat het enthousiasme van de makers zeker terug te zien is in het programma, pokertainment is geboren.

Want dat is het geworden, al zeg ik het zelf. Prachtig om te zien hoe poker zich in Nederland heeft verspreid. Lekkere wegkijk televisie ook, soms met een klein 'Man bijt hond'-achtig randje, maar met vooral leuke mensen en soms ook Zeker goed poker. Daarom was het ook zo ontzettend jammer dat de eerste uitzending zo laat werd uitgezonden. Het dramatische voetbal van Glasgow Rangers zorgde ervoor dat alles meer dan een uur later werd uitgezonden dan de bedoeling was. Gelukkig wordt het programma nog enkele malen herhaald, waaronder de finale op RTL5. Maar voor de PokerNews lezers staat het natuurlijk ook online. (Kijk ook nog even naar de website van het programma zelf…)

Ook leuk om te zien was hoe enkele bekende namen uit het Nederlandse poker in het deelnemersveld van 5000 te zien waren. Nicky Roeg, MCOP side event winnaar Frank Koomen, Olvedo Heinze en andere spelers, die hun gezichten wel eens op EPT's laten zien waren aanwezig. Tijden veranderen, ook in poker. Wie had er enkele jaren geleden kunnen bedenken dat er in Nederland zoveel mensen mee zouden doen aan een pokertoernooi, waar alleen de eer op het spel staat? (alhoewel ik ervan overtuigd ben dat de winnaar aanbiedingen zal ontvangen gezien zijn knappe prestatie). Het aantal aanmeldingen voor een nieuw seizoen blijven ook maar binnenstromen, in september gaan we starten met een nieuwe serie, in 400 kroegen door het land, met andere woorden een freeroll met 32 duizend man....

De tijden veranderen ook letterlijk. De uitzendingen van RTL poker zullen vanaf volgend seizoen eerder worden uitgezonden en er komt een tijdsslot op zaterdagavond RTL5 voor nieuwe entertaining pokerprogramma's. Dan kunnen al die pokerfans met een vrouw, kind, baan, of alledrie ook eens kijken zonder ruzie te krijgen…

Later....

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen