PPA Directeur Nevada uit kritiek op UIGEA | Overig Poker Nieuws

PPA Directeur Nevada uit kritiek op UIGEA | Overig Poker Nieuws 0001

Onlangs sprak de ontwerper van de nu al zeer omstreden Unlawful Internet Gambling Enforcement Act zijn kritiek uit op de regering. Senator Jon Kyl was van mening dat zijn geduld ten aanzien van het al dan niet in praktijk brengen van de wet door de regering zo langzamerhand op begint te raken.

De directeur van de Poker Players Alliance afdeling Nevada Ken Illgen, wuift de kritiek van Kyl direct weg. Zo is Illgen van mening dat de UIGEA een opzet van de regering is die 'er doorheen móest komen'. Ook verwijt hij de regering aan een gebrek aan gelegenheid tot nader bestuderen van de wet. "Frankly, the confusion regulators are dealing with as they develop the regulations to enforce the law is a direct result of how this act was written and sneaked into a must-pass port security bill in the dead of night, allowing no time for review and debate," aldus Illgen.

Daarnaast haalde Illgen een al veel gebruikt argument tegen de UIGEA aan. Er blijkt namelijk niet duidelijk uit de wet wat nu precies onder 'illegaal online gokken' wordt verstaan. Volgens Illgen is dit punt juist fundamenteel voor een wet als deze. Dit is een twistpunt dat Brney Frank al eerder naar voren haalde. Frank is de felste tegenstander van de UIGEA, en heeft samen met Ron Paul een tegenvoorstel voor de UIGEA ontworpen. Dat tegenvoorstel heeft al steun gekregen van diverse staatsvertegenwoordigers.

Er zijn al talloze kritieken geuit betreffende de UIGEA. Ook tijdens een hoorzitting op 3 april werd de wet praktisch met de grond gelijk gemaakt. "This law is clearly unworkable, as regulators, bankers and several members of Nevada's congressional delegation have publicly stated," aldus Illgen.

"To truly place checks and balances on Internet gambling, Congress should look to existing legislation that would seek to regulate online gambling in order to protect children and problem gamblers and collect the billions of dollars in lost tax revenue from these transactions. Let's not blame regulators for struggling to enact this flawed and ambiguous bill, and [instead] start looking for workable solutions to truly regulate this growing online industry," voegde hij daar nog aan toe.

Organisatoren Zweeds toernooi krijgen celstraf

De organisatoren van het Zweedse pokertoernooi 'European Poker Challenge' zijn veroordeeld tot een celstraf van zes en acht maanden. Het toernooi werd in 2007 gespeeld.

De zaak was al lange tijd gaande. Eén van de twee veroordeelde organisatoren luistert naar de naam Per Hildebrand. Hij organiseerde eerder al 24h Poker, en heeft dat zelfs opgezet. Twee andere leden van de organisatiecommissie kregen slechts een boete door hun betrokkenheid bij de ongelegenheden.

Van 23 maart tot 25 maart werd er een pokertoernooi gehouden waarbij een politie-inval plaatsvond. Het toernooi werd op de eerste dag al geannuleerd.

Hollinks winnen TSOP koppel-event

Het koppelevenement van de TSOP is gewonnen door broer en zus Hollink. Rob Hollink besloot met zijn zus Clementine Hollink het evenement te spelen. Dat deed hij uiteindelijk dus erg succesvol. Door zijn overwinning winnen de Hollinks ruim $12.000,-.

Het koppelevenement bestond uit een Pot Limit Omaha-deel, en een No Limit Texas Hold'em deel. Rob Hollink speelde de PLO-games, en zijn zus hield zich verantwoordelijk voor de verrichtingen in het No Limit Hold'em-gedeelte.

Uiteindelijk werd de overwinning binnengesleept door Rob. Hij won de laatste pot van Jan Maarten Meyer. Meyer speelde namens het duo Dave Lo en hemzelf de PLO-handen. Lo en Meyer eindigden dus als runner-up in het tweede evenement van de Twentse Series of Poker.

High stakes: Golser wint; Trex verliest

Op Full Tilt Poker zijn de high stakes games op volle toeren. Met name de $200/$400 Pot Limit Omaha game loopt weer storm. Regulars als ICallSoWhat, David Benyamine, Markus Golser en Phil Galfond nemen deel aan de 'game'.

De grootste winnaar van de afgelopen twee dagen heet Markus Golser. Hij won op 6 en 7 mei bij elkaar ruim $256.000,-. Ook David Benyamine is weer op het goede spoor gezet. Hij won in diezelfde periode ruim $163.000,-.

De grootste verliezer is Trex313. Het lijkt niet erg voortvarend te gaan met de regular. Hij verloor de afgelopen twee dagen meer dan $234.000,-. Over de hele maand mei verloor hij al meer dan $616.000,-.

Over de gehele maand mei is de speler onder de naam CHUFTY de lijstaanvoerder, met ruim $651.000,- winst. Hij wordt gevolgd door David Benyamine, die bijna $489.000,- winst maakte in mei.

Isaac Baron wint eerste event FTOPS

Het eerste evenement van de FTOPS VIII is gewonnen door Isaac Baron. De jonge internetspeler nam deel aan het $200+$16 toernooi, en met succes.

Hij bleef als laatste van de 4158 startenden over, tijdens de eerste editie van de toernooireeks gehouden op Full Tilt Poker. De totale prijzenpot die de 4158 deelnemers samen creëerden bedroeg $831.000,-.

Naast Baron, beter bekend onder de naam WestmanlooAA, behaalden ook CABOWABO23, jnjnlee86, commitment, TheFunSeeker en dan_dada de 6-handed finaletafel.

1. Isaac Baron

2. dan_dada

3. TheFunseeker

4. Commitment

5. jnjnlee86

6. CABOWABO23

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen