De week van PokerNews

De week van PokerNews 0001

En we kruipen langzaam richting de World Series of Poker 2008. Nog maar drie weken en dan start het eerste event alweer. We hadden met PokerNews wilde plannen om jullie de meest complete video coverage ooit te brengen, maar dit plan viel in duigen door de aanstelling van een nieuwe WSOP media manager, die een streng persbeleid gaat voeren deze zomer.

Ten eerste mogen er geen zogenaamde 'gang-shots' gemaakt worden. Dat is dus 'gang', als in 'wandelgang' en niet 'drive-by shooting gang'. De media manager vind de gang van het Rio niet de geschikte plaats om even snel een interview af te nemen. Ik ben het daar persoonlijk niet mee eens, want soms kun je niet anders omdat je elkaar letterlijk in de wandelgangen tegenkomt.

Ten tweede is de persruimte gehalveerd en is de helft van de persmuskieten van vorig jaar niet langer welkom. Aan de andere kant mogen we dit jaar wel in de zaal filmen. Niet de tafels natuurlijk, maar wel een interview afnemen met uitzicht op de muur.

Dat zijn de zaken waar we ons deze maand veelvuldig mee gaan bezighouden; voorbereidingen, regelen, rondbellen en inkopen doen. Het begint weer te kriebelen.

Community

Kennelijk begint het ook op het forum te kriebelen, want we delen de laatste tijd de nodige bans uit. We willen een gezellige sfeer creëren rond de World Series of Poker, vol met interessante discussies en blogs. Het kinderachtige gespam van de laatste maanden past niet meer in het huidige toekomstbeeld van PokerNews. We willen van het lage niveau af en doorgaan met mensen die gewoon een leuke discussie kunnen voeren. Dan maar minder mensen op het forum. Liever minder man, dan veel relschoppertjes.

We zullen dit de komende tijd gaan volhouden. Geen waarschuwingen meer. Als je een irritatiegrens bereikt dan ben je weg. Op deze manier schoont het forum zichzelf en krijgen we de oude sfeer weer terug die we zo lang hebben moeten missen. Precies op tijd voor de aankomende veranderingen op de website.

En dan hebben we nog de oplichters. Deze week was het weer raak en werd vanVic, die altijd klaar staat om een mede PN-er te helpen, voor meer dan $200 te grazen genomen. De dader, die inmiddels ook zijn IP-ban te pakken heeft, kwam doodleuk en arrogant vertellen dat het niet zo netjes was, maar dat het wel door de beugel kon omdat de bankroll van Vic het wel kon missen.

Mensen, let alsjeblieft op. We hebben een goed bijgewerkte blacklist met bekende oplichters. Als je niet zeker van je zaak bent, of wanneer de betreffende gebruiker slechts 70 posts heeft, kies dan eieren voor je geld en wacht tot een bekende PN-er online komt.

Gelukkig is er ook nog positief nieuws te melden deze week, want er deden maar liefst drie Nederlanders mee aan de World Poker Crown van 888.com; waaronder de man in vorm: Bart Wetsteijn. Helaas won een buitenlander de finale tafel, maar dat maakte het railen niet minder leuk.

En als laatste opvallende feitje wil ik toch even de opkomst van de IntelliPoker spelers noemen. Dit fenomeen spreidt zich als een virus uit over PokerStars. De één na de andere Duitser heeft inmiddels een IntelliPoker avatar, want daar krijgen ze per dag voor betaald. Dat is goed geregeld. Het niveau van deze mensen is echter zo verschrikkelijk dramatisch dat het jammer is dat PokerStars geen buddylist kent. Maar ze inmiddels wel makkelijk te herkennen aan hun blauwe smurfen logo.

Deze week

Er wordt niet echt iets bijzonders georganiseerd deze week, maar wil ik jullie wel even wijzen op de laatste WSOP freerolls op de verschillende pokersites. De komende twee weken worden cruciaal, dus wil je jezelf nog kwalificeren dan moet je op gaan schieten.

Kijk ook eens op de speciale World Series of Poker 2008 pagina van Blogs.Pokernews.com.

Prijswinnaars

Zoals je inmiddels wel gewend bent sluiten we de week van PokerNews af met de uitreiken van twee prijzen: de $100 voor de blog van de week en de dealer button voor de foto van de week.

$100 op PokerStars

De geldprijs gaat deze week naar JohanNED. Eigenlijk is het een halve PI-er, maar hij sloeg de spijker op zijn kop in één van zijn blog posts:

"De sfeer is eigenlijk op alle pokerfora's ook wat minder als een jaar geleden.Waar vroeger iemand netjes werd uitgelegd dat je met A2o toch echt beter preflop kunt folden na een raise en een reraise, word een beginner nu bespot en dient het alleen nog als vermaak voor de oude garde die al 3 jaar verliezend op de 50NL grind."

Playboy dealerbutton, aangeboden door Ship-it.nl

Ik heb eindelijk een waardige foto gevonden. Tranen in mijn ogen heb ik er van. En wat gun ik het deze persoon ook. De dealerbutton is deze week gewonnen door de liefste PN-er: Darkrose, oftewel Rakita. Een mooie actiefoto genomen tijdens de Poker Kampioen van Nederland.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen