Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Zuid-Afrika reguleert online poker + meer pokernieuws

Zuid-Afrika reguleert online poker + meer pokernieuws 0001

Waar Amerika in rep en roer is en ook Nederland zich bezig houdt met het min of meer verbannen van online poker, heeft de regering van Zuid-Afrika besloten online poker te reguleren in het hele land. Dat meldt persbureau Reuters.

De gokindustrie in Zuid-Afrika is er één overgoten door misdaad, witwassen van geld en terreur. "This situation has resulted in a considerable loss of revenue to the national fiscus and compromises the country's reputation as a responsible global citizen," staat in een bijlage van de wet, waarmee direct de argumentatie voor de wetswijziging zichtbaar wordt.

De wijziging beoogt de negatieve sociaal-economische effecten te laten verdwijnen, of minstens te reduceren. Door middel van licenties, belastingen, advertenties en spelersprotectie zouden de problemen minder ernstige vormen moeten aannemen.

"The purpose of this Act is to ensure that all gambling activities are conducted responsibly, fairly and honestly (and to) protect minors and other vulnerable persons from the negative effects of gambling," zo schrijft de wet voor.

Hellmuth leert 'hoe een WSOP-event te winnen'

Met elf bracelets is Phil Hellmuth de absolute nummer één in aantal overwinningen van een World Series of Poker-event. De Amerikaan houdt zich tegenwoordig onder andere bezig met het geven van pokerlessen.

Onlangs is de cursus 'How to win a World Series of Poker tournament' van start gegaan. "I'm proud of this course," schrijft Hellmuth op zijn Cardplayer blog, "and I'm proud of my course that is up at Iamplify.com right on limit Hold'em-the one up there now is four and a half hours long."

Naast deze cursus leert de succesvolle toernooispeler eveneens hoe Omaha 8/b te spelen. De cursussen worden in samenwerking met de website Iamplify.com gemaakt.

WPA ontwikkelt nieuwe regelgeving

De regelgeving van de World Poker Association voor het jaar 2008 is onlangs gecompleteerd. De regels die de WPA samen heeft gesteld zijn bedoeld om te worden gebruikt tijdens pokertoernooien over de hele wereld. De regels zullen bekend worden gemaakt tijdens de WPA Mega Satellite, die gespeeld zal worden op 29 mei, in het Rio All Suits Hotel.

Uiteindelijk hoopt de WPA de ontwikkelde regelgeving over de hele wereld te kunnen verspreiden. "We have built on the substantial work of the Tournament Directors Association and have moved down the path of unifying and standardizing tournament rules for competitions around the world," zo meldt een woordvoerder van de organisatie.

De regels zouden naar verluidt bij moeten dragen aan onder andere pokeretiquette, dat almaar meer lijkt te vervagen. Er wordt onder andere strikt toegezien op het zogenaamde 'splashen van de pot', onder het motto de professionalisering en sportstandaarden binnen poker op te krikken.

PartyGaming benoemt nieuwe CEO

Het online poker en betkantoor PartyGaming heeft onlangs de nieuwe president van het bedrijf benoemt. De voormalig manager Mitch Garber verliet de gokfirma op 16 mei. Zijn opvolger luistert naar de naam Jim Ryan. Tot 31 juli blijft Garber beschikbaar als interim-president. Daarna verlaat hij de organisatie voorgoed.

De oprichters van PartyGaming liggen in de clinch met de Amerikaanse regering. Hoewel er nog geen beschuldigingen zijn uitgegaan naar de oprichter Ruth Parasol en haar man, wil de het Amerikaanse bewind nog altijd bloed zien.

Een celstraf van vijf jaar in combinatie met een geldboete van honderden miljoenen is wat boven het hoofd hangt voor het echtpaar Parasol. Het echtpaar heeft echter al kenbaar gemaakt niet in te stemmen met ook maar één dag in een cel. Op dit moment wordt er nog gesproken tussen de twee kampen.

Ruth Carasol werd, vooral door ParyGaming's pokersite PartyPoker, miljardair. PartyPoker is op dit moment de nummer vier op de lijst van grootste pokerwebsites ter wereld.

Shannon Elizabeth op cover van tijdschrift Maxim

Naast Dancing with the Stars, poseerwerk en een filmrol in American Pie is Shannon Elizabeth ook pokerprofessional. Haar talloze bezigheden hebben reeds een aanvulling gevonden. Ditmaal was het wederom enig poseerwerk, dat Elizabeth aan haar arsenaal activiteiten toevoegde. De aantrekkelijke pokerspeelster heeft namelijk ingestemd met een poseersessie voor het – in Amerika – populaire tijdschrift Maxim.

Zuid-Afrika reguleert online poker + meer pokernieuws 101

De website WickedChopsPoker analyseerde de foto's, maar erg onder de indruk waren ze eigenlijk niet. "Sorry but considering that Shannon has done the naked thing a few times, doing a photo spread where half her body is covered is a big step backwards for us. What's next, a STUFF spread in a pantsuit? An FHM shoot in a burka? Wait, that could be hot," zo becommentariëren zij cynisch de foto van Elizabeth op de Maxim-cover.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen