Dan Lacourse wint Event #42 WSOP 2008 + meer pokernieuws

Dan Lacourse wint Event #42 WSOP 2008 + meer pokernieuws 0001

Het was een bijeenkomst van de oudjes, dat mag gezegd worden. Event #42 droeg namelijk de naam 'Seniors No Limit Hold'em World Championship.' De buy-in voor dit ouderensamenzijn bedroeg $1.000,-. Uiteindelijk slaagde Dan Lacourse erin alle spelers te verslaan.

Hij mag zich daarmee kronen tot wereldkampioen der senioren. Voor hij dat mocht doen, moest hij wel een behoorlijke prestatie leveren. Hij moest maar liefst 2217 spelers hun chips afnemen. Nog nooit waren er zoveel deelnemers aan het seniorenevenement.

Door zijn eerste plaats neemt Lacourse $368.000,- in ontvangst, een aardig pensioentje.

Overige evenementen

In Event #43 wordt Omaha hi/lo gespeeld. De buy-in voor het toernooi bedroeg $1.500,-. 720 spelers besloten dat bedrag op te hoesten om deel te nemen aan het toernooi. Inmiddels is dat aantal gereduceerd naar slechts negen spelers. Daarmee is dus ook een finaletafel gevormd. De bekendste naam die daaraan zal aanschuiven is Erik Seidel. Hij staat als derde genoteerd in chips. Vanavond om 23.00 zal de finaletafel van start gaan.

Het 44ste evenement is de $1.000,- No Limit Hold'em met rebuys. De Nederlander die nog in dat toernooi zit luistert naar de naam Steven van Zadelhoff. Dag 1 van dit toernooi zit er inmiddels op. Van de 879 starters bevinden zich nog 116 spelers in het toernooi na de eerste dag. De eerste prijs van dit toernooi zal een ruim bovengemiddelde worden. Zo'n $700.000,- wordt uitgeloofd aan de winnaar van het evenement.

Event #45 is een zeer bijzonder evenement. Het heeft misschien wel meer prestige dan het Main Event: de $50.000,- HORSE. Het veld bestaat logischerwijs vooral uit professionals, voor wie de buy-in betaalbaar is. Amateurs zullen al snel terugdeinzen voor dergelijke bedragen.

Twee Nederlanders hebben besloten zich in te kopen. Rob Hollink en Marcel Luske zijn gestart, en met hen 146 andere spelers. Dag 1 van het toernooi zit er inmiddels op. Er zijn slechts acht afvallers. Opvallend is dat eigenlijk niet te noemen, gezien de structuur van het toernooi. De blinds zijn in de beginfase 25/50, en de stacks van alle spelers zijn maar liefst 100.000 punten. Daarom staan er ook maar liefst vijf dagen op het programma van dit bijzondere Event #45.

De titelverdediger van dit toernooi is Freddy Deeb. De eerste prijs voor dit jaar bedraagt zo'n twee miljoen dollar.

Britse rechtbank: 'Poker is geen behendigheidsspel'

Derek Kelly werd vorig jaar veroordeeld vanwege het aanbieden van poker in zijn Gutshot Poker Club. Deze week vond een rechtszaak plaats naar aanleiding van een protest van het 'kamp Kelly'. De rechtbank in Groot-Brittannië heeft echter ontegenzeggelijk gesproken: poker is een kansspel, geen behendigheidsspel.

In 2004 opende Derek Kelly zijn pokerclub. Naast pokeren kon er ook gegeten worden. Kelly had in combinatie met de pokerclub een restaurant in hetzelfde gebouw geopend. Al enige tijd is de eigenaar bezig met het legaliseren van poker. Kelly is van mening dat poker geen kansspel, maar een behendigheidsspel is.

De rechtbank oordeelde echter anders. Doordat het kaartendeck geschud wordt, is er sprake van willekeur wie welke kaarten krijgt. Daardoor is de factor kans aanwezig. Hoewel door de rechtbank erkend wordt dat er ook een factor behendigheid aanwezig is, wordt er alsnog gesproken van een kansspel, omdat de kansfactor 'nu eenmaal aanwezig is'.

High stakes: WSOP-deelnemers winnen

De high stakes actie op Full Tilt Poker groeit langzaam maar zeker weer een beetje. Nadat er begin juni een vrij forse daling plaats vond, lijkt het aantal tafels de laatste dagen weer iets op te lopen. De grote winnaars zijn vooral spelers die naast de World Series of Poker 'ook wat online spelen.'

Over de laatste vier dagen was David Benyamine de grootste winnaar. De Fransman won meer dan een half miljoen dollar. Hij deed daar ruim 21 uur over. Hij speelde 2153 handen.

Tom 'Durrrr' Dwan bleek de nummer twee in de rangschikking van grootste online winnaars. Ook hij speelt dus afwisselend live in de World Series of Poker, en online op Full Tilt Poker. Dwan won $409.000,-.

De grootste verliezers waren reguliere spelers die doorgaans behoorlijk winnen. Opvallend genoeg was Cole 'CTS' South de grootste verliezer van de afgelopen vier dagen. Van hem werd $482.000,- afgenomen aan de virtuele tafels. Ook ICallSoWhat maakte geen hoogtijdagen door. Hij verloor $328.000,-.

Over de hele maand juni is David Benyamine dé grote winnaar. De Fransman had enkele maanden geleden online poker nog afgezworen vanwege een verlies van zo'n zes miljoen dollar. Hij lijkt aardig op weg dat bedrag terug te winnen. Tot op heden won Benyamine al meer dan een miljoen in juni.

Padraig Parkinson: "WSOP-finaletafel in november belachelijk"

Er was vrij veel discussie over: was het beter om de finaletafel van de World Series of Poker Main Event aansluitend te laten spelen op de rest van het toernooi, of moest er gewacht worden tot ergens in november om zodoende alles beter te kunnen hypen voor het publiek? Het werd uiteindelijk het laatste, hetgeen als bewijs dient voor de invloed die televisiezenders in Amerika hebben.

Buitenlandse media zouden poker beter kunnen promoten; In Amerika kon de finaletafel groots aangekondigd worden zoals alleen Amerikanen dat kunnen. Kortom, het zou goed voor poker zijn om de finaletafel van de World Series of Poker met een vertraging van drie maanden te laten spelen.

Padraig Parkinson is het allerminst eens met de datumverschuiving. Zo denkt hij dat voorstanders van het idee alleen zien wat ze willen zien. Daarnaast denkt hij dat er van meer spektakel geen sprake zal zijn. Mensen die in juli oersaai zijn, zullen in november nog net zo saai zijn, vindt Parkinson.

Ook het veelbesproken onderwerp dat amateurs zich kunnen laten scholen haalt Parkinson aan: "They'll turn it into a battle of the coaches, the finalist having bit parts at best."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen