Double Trouble on the Bubble - Column Noah Boeken

Double Trouble on the Bubble - Column Noah Boeken 0001

De vierde week van de World Series of Poker in Las Vegas was er voor mij niet één om over naar huis te schrijven, al doe ik dat toch even. De week begon voor mij met een pot limit Omaha toernooi van $1500 met rebuys. Een toernooi wat zeker prijzig kan worden, aangezien Omaha een pokervariant is waar veel gegokt wordt en de handwaardes veel dichter bijelkaar liggen dan bij Holdem. Het kan je dus heel wat rebuys van 1500 per stuk kosten wanneer je niet zo gelukkig zit.

Ik runde redelijk en hoefde 'maar' 5 rebuys en een dubbele addon te nemen. Na de rebuy periode zat ik aan tafel met 20.000 chips maar wel $12.000 lichter. Daar tegenover stond weer dat als je in het geld komt je vanaf de 36e plek al minimaal $16.000 ontvangt. Na de pauze verloor ik al snel een paar potten, voordat ik verplaatst werd naar een andere tafel naast onze verse bracelethouder Rob Hollink. Rob had de dag ervoor, zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen, de eerste Nederlandse bracelet gewonnen. Een nieuwsfeit dat door de Nederlandse pers in bijna elke krant werd vermeld en ook de Nederlandse tv bleef niet achterwege, want later in de week werd Rob Hollink door RTL geïnterviewd hier in Las Vegas.

Mijn verblijf aan Rob's tafel was echter van korte duur. Na een paar handjes wist iemand preflop allin te gaan met AQQT tegen mijn AA94. Een hand waar mijn tegenstander me vreemd genoeg niet op zette na mijn limp reraise, wat toch vreemd is want elke ervaren omaha speler zou moeten weten dat hij waarschijnlijk tegen Azen zit en dat een hand met een aas erin niet meer zoveel waard is. De flop was nog goed met T J J, maar op de turn verscheen helaas een koning, waardoor mijn tegenstander een straat maakte. Op de river verbeterde ik niet en wederom was het toernooi vroegtijdig voor mij beëindigd. Deze keer op een ongelukkige manier maar dat hoort er ook bij.

Enkele dagen later speelde ik mee in het $2.000 pot limit Holdem toernooi, waarin ik een hele goede start maakte. Ik bouwde mijn 4.000 stack al snel uit naar zo'n 20.000, vooral doordat ik mijn Aziatische buurman ,die nogal aggresief was, meerdere malen op een paar bluffs betrapte, waarbij hij zijn hand op de river heel snel in de muck gooide. Enkele uren later sta ik iets boven average, met nog 70 man te gaan waar 63 het geld halen, wanneer ik in een monsterpot bijna al mijn chips verlies.

Ik zit in de grote blind wanneer ik een raise call met KT van ruiten. Na een flop van 6 Q J met 2 ruitens besluit ik na een check de bet van 6000 van mijn tegenstander te raisen naar 20000, hopende dat hij een paartje onder de Boer heeft of een hand zoals AK AJ, waarmee het lastig zal zijn voor hem om door te gaan in de hand. Ik heb echter pech ,want hij heeft een set boeren geflopt en besluit allin te gaan. Ik call natuurlijk want ik ben nog steeds bijna "even money" met mijn straightflushdraw. Helaas pairt de board op de turn met een vrouw en verlies ik de hand. Daarna weet ik mijn 9.000 stack weer te verdubbelen naar 20.000, als ik even later twee man voor het geld toch nog leeg ga. Na een raise preflop en een mooie flop van 4 6 7 voor mijn pocket vijven, krijg ik mijn geld erin tegen 99. Ik hit geen van mijn 10 outs en ik mag de rail op gaan zoeken.

Net voor het geld eindigen noem je in poker ook wel "around the bubble " en degene die op de bubble eindigt, de laatste persoon dus in het toernooi die zonder prijs naar huis gaat de " bubble boy". Ik heb in mijn leven al tig keer rond de bubble het toernooi moeten verlaten. Veel mensen vragen dan aan me: "Waarom wacht je niet even op het geld?" Het antwoord is simpel; in toernooien ligt het grootste gedeelte van het geld aan de finale tafel. Reden voor mij om altijd voor die finale tafel te gaan in plaats van proberen eerst het geld veilig te stellen. Daar komt nog eens bij dat veel andere spelers het juist wel mooi vinden om eerst uit de kosten te komen en daarom rond de bubble extra voorzichtig spelen, alleen nog maar meer reden voor mij om daar voordeel te halen omdat ik weet dat deze mensen minder op je terug zullen spelen.

Deze week werd het een bubblebath maar ik ga er hard tegen aan de komende week om, voordat het WSOP main event begint nog een mooie prestatie neer te zetten!

Wish me Luck!

Double Trouble on the Bubble - Column Noah Boeken 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen