Erick Lindgren wint Event #4 $5.000 Mixed Hold'em WSOP 2008 + meer pokernieuws

Erick Lindgren wint Event #4 $5.000 Mixed Hold'em WSOP 2008 + meer pokernieuws 0001

Hoewel we al aan de vooravond staan van evenement nummer negen en tien, zijn toernooi nummer drie en vier nog maar net afgelopen. De World Series of Poker 2008 zijn helemaal los. De eerste bekende pokerprofessional die dit jaar een bracelet wist te pakken heet Erick Lindgren. De Amerikaan heeft het Mixed Limit Hold'em evenement op zijn naam geschreven. Ook het derde evenement, een Pot Limit Hold'em evenement werd beslist.

Event #3 $1.500 Pot Limit Hold'em

In het derde evenement heet David Singer een opmerkelijke opmars gemaakt. Gisteren werd al gerapporteerd dat er een finaletafel gevormd was. De eerste twee afvallers aan die laatste tafel van het derde evenement, een $1.500,- Pot Limit Hold'em-toernooi, leken al zo goed als een feit. David Singer bezat aan het begin van de finaletafel slechts 83.000 punten in chips, en had daarmee maar iets meer ruimte dan Gregory Alston, die met 75.000 punten als laatste genoteerd stond.

De grootste stack was aan het begin van de finaletafel in handen van Joe Tehan. Hij had 458.000 punten, en Jacobo Fernandez lijkt de enige serieuze bedreiging te zijn om Tehan van de titel te weerhouden. Tehan had op dat moment dus meer dan vijf keer zoveel punten als Singer.

Het mag dan ook een verrassing heten dat David Singer heads-up kwam te zitten tegen Fernandez. De beslissende hand was voor Fernandez een pijnlijke, en voor Singer een des te mooiere. De {q-Spades}{4-Spades} maakte een straight tegen de {7-Clubs}{3-Hearts} van Fernandez op het board {3-Diamonds}{5-Spades}{7-Diamonds}{6-Clubs}.

Door zijn overwinning verdient Singer $214.000,-. Hij versloeg daar 712 overige deelnemers voor. De runner-up Jacobo Fernandez komt er overigens niet bekaaid vanaf. Hij heeft van zijn $1.500,- inschrijfgeld ruim $136.000,- gemaakt.

Event #4 $5.000 Mixed Limit Hold'em

Evenement vier werd vooral gevuld met elite. De finaletafel was er één om u tegen te zeggen, bijvoorbeeld David Williams, Howard Lederer, Justin Bonomo en Roland de Wolfe namen plaats. De uiteindelijke winnaar werd dan ook een pokerprofessional. Erick Lindgren heeft zichzelf zijn eerste bracelet uit zijn carrière gegeven door als laatste van de 332 deelnemers aan het $5.000,- Mixed Limit Hold'em evenement over te blijven.

In de heads-up nam Lindgren het op tegen een andere welbekende professional. Justin 'Zeejustin' Bonomo had het eveneens tot de laatste twee geschopt. Het gevecht tussen de twee routiniers werd beëindigd door wederom een goede tegen net iets betere hand. Bonomo hield {5-Spades}{4-Spades} vast op een {10-Clubs}{5-Clubs}{3-Diamonds}{4-Hearts} board. Daarop gooide hij alle muntjes naar het midden. Tot zijn schrik besluit Lindgren hetzelfde te doen door een call te maken. De Amerikaan hield {a-Hearts}{2-Diamonds} vast voor een geturnde straight. De river blankte, waardoor Erick Lindgren eindelijk zijn bracelet heeft binnengesleept.

Naast de prestige en de armband verdient hij ook nog $374.000,-, voor wat het waard is. Justin Bonomo won $230.000,-.

Overige evenementen 5 t/m 8

Evenals de evenementen 1 tot en met 4 is ook aan de finaletafel van evenement vijf helaas geen Oranje te bekennen. Peter Dalhuijsen en Jorryt van Hoof hielden het hoofd enige tijd boven water in de $1.000 No Limit Hold'em rebuy, maar gisteren meldden wij al dat zij het toernooi hadden verlaten. Inmiddels is de Final Table gevormd. Daaraan nemen Michael Banducci, Jonathan Aguiar, Michael Binger, Steve Gross, Jamie Rosen, Jeff Williams, Alan Jaffray, Peter Gould en Lyric Duveyoung deel.

In Event #6 wordt de spelvorm Omaha hi/lo gespeeld. De buy-in voor het toernooi bedraagt $1.500,-. Er waren 833 deelnemers aan het toernooi. Inmiddels is de Final Table gevormd. Mark Gregorich viel als tiende af, en liep dus ternauwernood de finaletafel mis. De chipleader in evenement zes is op dit moment Thang Luu.

Event #7 is de $2.000,- No Limit Hold'em freeze out. De eerste dag zit er inmiddels op. Van de 1592 starters zijn er nog slechts 152 over na de eerste dag. Tijdens die uitschakeling zijn tien blindlevels voorbijgegaan. Theo Tran doet voorlopig zeer goede zaken in het zevende toernooi van de World Series of Poker 2008. Hij heeft al heel wat punten vergaard gedurende het toernooi, en volgens de meest recente telling heeft hij meer dan 145.000 punten!

Event #8 betreft een 'Championship', wat wil zeggen dat je jezelf officieel wereldkampioen mag noemen in de spelvorm die bij het evenement hoor, mits je uiteraard het toernooi op je naam schrijft. Het achtste evenement kent een buy-in van $10.000,-, en de spelvorm wordt betiteld met 'mixed games'. Er begonnen 192 mensen aan het toernooi. De eerste dag is inmiddels afgelopen, en er zijn nog 94 spelers over. Hoe het met de Nederlandse deelnemers aan het toernooi staat is onbekend.

PartyGaming treft schikking voor 1 miljard met VS

Er hing vervolging in de lucht voor de oprichters van het netwerk PartyGaming. In Amerika is men op z'n zachtst gezegd niet blij met de mensen die het goknetwerk hebben opgezet. Ter voorkoming van vervolging hebben de oprichters van PartyGaming een miljard beschikbaar gesteld om hun schuld af te kopen, dat is een hardnekkig gerucht dat de ronde doet.

Vanwege de werkzaamheden van het bedrijf in Amerika, terwijl daar een verbod op online gokken bestaat, liep het bedrijf het risico opgedoekt te worden door de Amerikaanse regering. Daarbij zouden alle werknemers, en dus ook de oprichters, kans maken vervolgd te worden. Reizen naar Amerika was voor (ex-)werknemers ook geen best plan. De kans bestond dat zij op Amerikaanse bodem in de boeien geslagen konden worden.

Door een 'gift' van een miljard dollar hoopt de bedrijfsleiding van PartyGaming, waarvan bijvoorbeeld PartyPoker onderdeel is, dat de problemen opgelost zijn, en zij dus ook weer veilig in Amerika kunnen vertoeven. De eigenaren van PartyGaming zijn geboren en getogen in Californië, maar zijn tegenwoordig woonachtig in Gibraltar, dat gelegen is onder Spanje maar eigendom is van Groot-Brittannië.

Druk op Verenigde Staten neemt toe

Het is hot news, zoals ze dat in Amerika zouden zeggen: De Unlawful Internet Gamling Enforcement Act staat weken-, zoniet maandenlang in het nieuws. Op de voet wordt elke uitspraak van elke betrokken persoon groots in het nieuws gebracht door Amerikaanse media. Als gevolg daarvan is het gesprek van de dag in pokerend Amerika niets anders dan de UIGEA. In navolging van Amerikaanse media is ook de Europese pers aan de haal gegaan met het conflict aan de andere kant van de oceaan. Daardoor is de berichtgeving menigmaal gevuld met Amerikaanse namen als Barney Frank en Ron Paul, die dan weer voor of juist tegen de wet zijn die poker zouden moeten gaan verbieden.

De Europese Unie is niet gelukkig met het beleid van de Amerikanen, en dat is nog een schamel understatement. Doordat Amerika een verbod heeft gelegd op poker, in vrijwel alle staten, zijn diverse Europese bedrijven behoorlijk wat geld misgelopen. Zij zijn de dupe geworden, is de hypothese van de unie. Ter bevestiging van die veronderstelling start de EU binnenkort een onderzoek naar het Amerikaanse beleid, en dan vooral ten aanzien van Europese bedrijven en of die gediscrimineerd zijn door de Amerikanen.

"The cumulative effect of U.S. WTO (World Trade Organization) related actions over the past year have forced the European Union to take this dramatic step. The line of inquiry opened by the questionnaire could reveal that the U.S. is engaging in unfair, discriminatory, and selective prosecution of European online gaming operators," laat Alston & Bird-adviseur Naotaka Matsukata weten.

Matsukata vervolgt zijn pleidooi met een vrij dwingende verklaring. "If the E.U. takes the nuclear option and brings the U.S. to the WTO, serious damage would be inflicted on the bilateral relationship at a delicate time in transatlantic relations," aldus Matsukata. "Rather than taking this risk, the USTR (U.S. Trade Representative) should work with Congress, as the United States Constitution instructs, to resolve the dispute by adopting Congressman Frank's Internet Gambling Regulation and Enforcement Act to bring the U.S. into WTO compliance."

De laatstgenoemde IGREA is opgezet door Barney Frank, die eerder al genoemd werd in één adem met Ron Paul. Het duo strijdt fel tegen de Unlawful Internet Gambling Act, en is dus zelf met een tegenvoorstel gekomen om online poker te reguleren. De wet van de twee krijgt almaar meer aanhang. Nu lijkt dus zelfs de Europese Unie zich beter te kunnen vinden in die wet, dan in die van de Amerikaanse regering.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen