Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Grant Hinkle wint Event #2 $1.500 NL Holdem WSOP 2008 + meer pokernieuws

Grant Hinkle wint Event #2 $1.500 NL Holdem WSOP 2008 + meer pokernieuws 0001

Het ene evenement is nog niet afgelopen, of het andere begint alweer. We kunnen vaststellen dat de World Series of Poker in volle gang zijn. Event #2 is inmiddels afgelopen en de winnaar gaat voortaan met een bracelet om zijn pols door het leven. Het toernooi dat is afgerond betrof een $1.500 No Limit Hold'em event waaraan maar liefst 3929 spelers deelnamen.

Event #2 $1.500 No Limit Hold'em

Ook het tweede evenement van de World Series of Poker 2008 is tot een winnaar gekomen. Hoewel James Akenhead gedurende de heads-uppartij de overhand leek te hebben, is Grant Hinkle die met de overwinning aan de haal is gegaan. Als shortstack pushte Akenhead heads-up all-in. Hij kreeg aas-koning gedeeld, en dat kwam als geroepen gezien het feit dat de uiteindelijke runner-up hard een double-up nodig had. Hij werd gecalld door tien-vier, een hand die waarschijnlijk de geschiedenis in zal gaan als 'De Grant Hinkle-hand', of iets dergelijks.

De flop bracht namelijk twee tienen en een vier, waarmee Hinkle dus een full house maakte. De turn bracht zelfs nóg een tien, waardoor de full house tot four of a kind promoveerde. Hinkle wint ruim $831.000,- doordat hij het evenement won. De tweede stek voor Akenhead leverde iets meer dan $520.000,- op.

Event #3 $1.500 Pot Limit Hold'em

Van de 74 spelers waarover we gisteren rapporteerden zijn nog slechts acht spelers over. Daarmee is de Final Table van toernooi nummer drie bekend. De deelnemerslijst van de finaletafel is als volgt: Joe Tehan (458.000 chips); Jacobo Fernandez (428.000); Robert Lipkin (305.000); Al Barbieri (271.000); Russell Harriman (242.000); Zachary King (139.000); David Singer (83.000) en Gregory Alston (75.000).

Er werd doorgespeeld in het derde evenement, tot er een finaletafel gevormd was. Beide Nederlanders, Wolbert Bartlema en Rof Hofman, die het al tot de laatste 74 spelers hadden geschopt, zijn helaas niet tot de finaletafel gekomen. Zij zijn beiden voortijdig geëlimineerd uit het toernooi.

Event #4 $5.000 Mixed Limit Hold'em

Het elitekorps van toernooi vier in de World Series of Poker 2008 is gekrompen tot nog slechts negen spelers. Vier Nederlanders zaten bij de laatste 91 spelers. Rob Hollink, Thierry van den Berg, Marcel Luske en Noah Boeken namen het in het evenement op tegen de medepokerprofessionals. Ondanks de grote afvaardiging Nederlanders heeft geen van hen een plekje aan de finaletafel kunnen bemachtigen.

Met name in het limitgedeelte van het toernooi, werden de potten ongekend groot ten opzichte van de stacksizes van de spelers. Alle Nederlanders gingen er overigens op een pijnlijke wijze uit. Marcel Luske zag zijn pocket vrouwen gekraakt worden door aas-boer; Thierry van den Berg liep met top pair top kicker aan tegen een set, en Rob Hollink zag in een cruciale pot zijn pocket vrouwen gekraakt worden door boer-twee suited.

De negen spelers die het aan de finaletafel tegen elkaar op moeten gaan nemen zijn David Williams, Justin Bonomo, Erick Lindgren, Howard Lederer, Roland de Wolfe, Isaac Haxton, David Rheem, Andrew Robl en Pat Pezzin. De onbekende naam David Rheem heeft zich tot op heden de meeste chips toegeëigend, waardoor hij zich chipleader mag noemen.

Event #5 $1.000,- Rebuy No Limit Hold'em

Ook de het vijfde toernooi dat gepland stond voor de WSOP 2008 is inmiddels in volle gang. Na de eerste dag van het toernooi zijn helaas alle Nederlanders al uitgeschakeld. Met name Peter Dalhuijsen leek het niet erg mee te zitten. Waar hij zich gedurende het toernooi een prima uitgangspositie had verschaft, werd zijn stack de kop ingedrukt door een vervelende beat. Zijn {a-Diamonds}{q-Clubs} verloor van {a-Spades}{8-Spades} op een {4-Spades}{a-Hearts}{7-Diamonds} flop, doordat de turn en river respectievelijk een {6-Hearts} en {5-Hearts} waren. Winnaar van die hand: Nenad Medic, winnaar van het eerste evenement van de WSOP dit jaar.

Ook de definitieve exit voor 'De Dal' was een hand waarbij het geluk niet met hem was. Zijn pocket negens waren niet opgewassen tegen een flushdraw met overcards van John Juanda. Jorryt van Hoof vloog vlak voor Dalhuijsen al uit het toernooi.

Event #6 $1.500 Pot Limit Omaha hi/lo

Alsof er nog niet genoeg toernooien gespeeld worden, is ook het zesde toernooi alvast van start gegaan. De Pot Limit Omaha hi/lo kent een buy-in van $1.500,-. Van de 833 spelers die een ticket kochten voor het toernooi zijn er inmiddels nog 214 over.

Brian Townsend neemt deel aan triatlon

Sporten is een belangrijke nevenactiviteit naast een leven als online pokerprofessional, daar is althans Brian Townsend van overtuigd. De jonge high stakes-speler bemerkte achteruitgang in zijn pokerkwaliteiten nadat hij was gestopt met fanatiek rugbyen.

Doordat hij met alle sportactiviteiten stopte merkte Townsend een sterke achteruitgang in zijn conditie, waardoor zijn optimale spel in gevaar kwam. Vanwege gebrek aan fitheid kon Townsend zich niet volledig concentreren op zijn spel.

Daarom besloot de Amerikaan het sporten opnieuw op te pakken. Dat deed hij door te trainen voor een triatlon, waarbij afwisselend gezwommen, hardgelopen en gefietst wordt. De officiële wedstrijdafstanden zijn 3.1 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen. Townsend deed het voorlopig iets 'rustiger' aan.

Hij zwom 1.9 kilometer, fietste 90 kilometer en liep 21 kilometer, wat dus nagenoeg neerkomt op een halve triatlon.

High Stakes: ICallSoWhat slaat terug

Waar hij de eerste dag van de maand nog meer dan een half miljoen dollar verloor in de Pot Limit Omaha games, won hij de tweede dag al een klein deeltje van dat verlies terug. Gister heeft de Nederlander ICallSoWhat een behoorlijke slag geslagen. Zijn verlies is zelfs omgezet in winst, als het gaat om de maand juni.

De maand begon met een half miljoen verlies. Op de tweede dag pakte hij $118.000,- terug. Op 3 juni won de jonge 'Jin' maar liefst $445.000,-. Daarmee was hij de grootste winnaar van de dag. Daardoor staat hij nu zelfs alweer $60.000,- in de plus.

Als tweede grote winnaar eindigde Tom 'Durrr' Dwan, hoewel hij slechts in de schaduw mag staan van ICallSoWhat qua winst in de sessie van gister. Durrr won $123.000,-.

De grootste verliezer was de speler LoLina, die $196.000,- verloor in 1281 handen. Ook de Full Tilt Pro Markus Golser verloor vrij veel, namelijk $188.000,-.

Met de successen die hij boekt kan hij zich ook steeds meer permitteren. ICallSoWhat heeft op Full Tilt Poker zijn eigen tafel 'gekocht'. Van zijn Full Tilt Points kocht de Tilburger een tafel op de pokerwebsite alwaar Pot Limit Omaha met blinds van $200/$400 gespeeld wordt.

Die spelvariant speelt de jonge Nederlander voornamelijk. Op zijn eigen tafel, genoemd naar zijn nickname ICallSoWhat, is altijd een plaats gereserveerd voor hemzelf. Het betreft een 6-max tafel.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen