Marcel Luske grijpt weer naast bracelet wsop 2008 + meer pokernieuws

Marcel Luske grijpt weer naast bracelet wsop 2008 + meer pokernieuws 0001

Hij was er weer dichtbij, en weer lukte het Marcel Luske niet een World Series of Poker-bracelet binnen te halen. In het Seven Card Stud hi/lo World Championship – toernooi met een buy-in van $5.000,- - kwam de 'Flying Dutchman' ver, heel ver, maar niet ver genoeg. Als vierde werd hij uitgeschakeld. Als troost kreeg hij nog wel $95.000,- voor zijn prestatie, maar dat geldbedrag zal hij als niet meer dan een pleister op de wond beschouwen.

Sebastian Ruthenberg zal heel wat minder ongelukkig zijn. Sterker nog, zijn World Series of Poker is nu al geslaagd. Hij greep de titel waar Luske eveneens naar hengelde. Ruthenberg werd wereldkampioen in Seven Card Stud hi/lo. Hij zat heads-up tegen de pokerprofessional Chris Ferguson. Door zijn eerste plaats wint Ruthenberg maar liefst $328.000,-. Ferguson ontvangt $202.000,- voor zijn tweede plaats.

Event #32 $1.500 No Limit Hold'em

Ook het 32ste evenement van de World Series of Poker zit er inmiddels op. In het evenement speelde men de tegenwoordig meest gangbare vorm van poker: No Limit Hold'em. Alle spelers betaalden $1.500,- voor hun ticket. Degene die de beste investering deed luistert naar de naam Luis Velador. Hij won het toernooi, en kreeg daardoor maar liefst $573.000,-. Hij versloeg een veld van maar liefst 2.304 spelers. Anthony Signore werd tweede in het toernooi. Hij verdient $366.000,-.

Overige evenementen

In Event #34 speelde men Pot Limit Omaha, met rebuys. De buy-in voor het evenement, en dus eveneens de prijs van een rebuy, bedroeg $1.500,-. Inmiddels is de Final Table gevormd. Van de 320 spelers die begonnen aan het toernooi zijn er nog negen over. Kyle Kloeckner bezit bij aanvang van de Final Table de meeste chips. Hij beschikt over 845.000 punten. Daarmee is hij op dit moment dus chipleader. De shortstack van de laatste negen Tim West met nog slechts 125.000 chips.

Ook in Event #35 is inmiddels een finaletafel bekend. Het Seven Card Stud-evenement kende een buy-in van $1.500,-. Er startten 381 aan dit toernooi. Inmiddels zijn er dus nog negen spelers over. De grootste stack aan de tafel is in bezit van Michael Rocco. Hij heeft de beschikking over 255.000 punten.

In Event #36 van deze WSOP vroeg de organisatie $1.500,- voor een toegangskaartje. Er wordt No Limit Hold'em gespeeld in het evenement. Ook Bart Wetsteijn besloot deel te nemen. Hij heeft in dit toernooi zijn eerste cash in de World Series of Poker behaald. Hij hoort bij de 189 spelers die naar dag twee doorstootten.

Voor de Omaha hi/lo-fans is Event #37 een must om te spelen. De winnaar mag zich namelijk tot wereldkampioen in die spelvorm benoemen als hij het 37ste toernooi van de WSOP dit jaar weet te winnen. De buy-in bedroeg $10.000,-, zoals de meeste World Championship-events. Er begonnen 235 spelers aan dag 1, en inmiddels zijn er daarvan nog 144 over

Ziigmund beschuldigt ICallSoWhat van valsspelen

Tijdens een heads-up match tussen ICallSoWhat en de Finse speler Ziigmund won de eerstgenoemde een behoorlijk grote pot. Als zware underdog kwam de {k-Spades}{a-Diamonds}{q-Diamonds}{j-Hearts} van de Nederlander alsnog als winnaar uit de strijd tegen de {5-Spades}{10-Spades}{7-Clubs}{9-Clubs} van Ziigmund. In de $200/$400 Pot Limit Omaha Deepstacked-tafel op Full Tilt Poker ging al het geld van beide spelers naar het midden, op het board {6-Hearts}{10-Clubs}{q-Clubs}{8-Diamonds}.

Met nog één kaart te komen en slechts enkele outs, had ICallSoWhat 23% kans om de winst te pakken. Een {a-Hearts} op de river zorgde er echter voor dat de pot ter waarde van $222.336,50 in de Nederlandse economie belandde, en niet in de Finse.

Na de gespeelde pot kon Ziigmund zich niet inhouden. In de chat beweerde Ilari 'Ziigmund' Sahamies namelijk dat ICallSoWhat vals speelt.

Ziigmund: cheater

Ziigmund: 100prosent

Zo opende de Fin de chat, nadat hij de pot verloor. 'Jin', zoals men vermoedt dat ICallSoWhats voornaam luidt, was echter van mening dat zijn opponent zich aanstelde.

ICallSoWhat: sick

ICallSoWhat: dont be a baby ziigi

ICallSoWhat: take a it like a man

Na die opmerking kwamen de vermoedens van Ziigmund boven water.

Ziigmund: but its always same

ICallSoWhat: be happy that a idiot when allin with few outs

Ziigmund: its always same

Ziigmund: u might see cards

Ziigmund: never seen like that

Ziigmund: against present pre 220k

Ziigmund: with KK

Ziigmund: etcetcetcetcetcetcetcetcetc

Ziigmund: always same

Ziigmund: u might be lucky aswell but smell f bad

ICallSoWhat was allerminst gediend van de uitspraken die Ziigmund deed. Hij reageerde dan ook afhoudend.

ICallSoWhat: i m not repsond to these bullshyt u just said

Ziigmund: its just f amazing u r very often dog and always wins

Ziigmund: might be luck too but

ICallSoWhat: have u seen how manny time i m big fav in big pots and LOST????

Ziigmund: i just think u r cheater thats all

Ziigmund: but wanna lose these 40k more

Ziigmund: u have been against me underdog in like 30 pot

Ziigmund: and i have won like 4

Ziigmund: when u r favourite u have won like 85prosent

Ziigmund: and thats true

Na het pleidooi van Sahamies bleek Jin genoeg te hebben van het heen-en-weergechat.

ICallSoWhat: i dont have those stats

ICallSoWhat: ziigi just made not wanna play anny more

ICallSoWhat: have a nice day all

In totaal won ICallSoWhat zo'n $140.000,- van Ziigmund.

Talloze mijlpalen en records behaald deze WSOP

Bij aanvang was al bekend dat diverse World Series of Poker-records op breken stonden. Naar Amerikaanse traditie doken diverse media op de statistieken. Zij ontdekten de meest uiteenlopende statistieken.

Het tweede evenement van de WSOP 2008 was bijvoorbeeld het meest bezochte evenement op het Main Event na. Met bijna 4000 deelnemers gaat het toernooi de boeken in als, na de Main Events dus, populairste toernooi wat deelnemersaantal betreft.

Het totaal aantal deelnemers dit jaar is tot op heden 24.642. Het gemiddelde aantal spelers per evenement is 821. In totaal is er al $59.117.189,- aan prijzengeld vergeven. De gemiddelde prijzenpot per evenement is bijna 2 miljoen dollar. De gemiddelde eerste prijs levert zo'n $439.000,- op.

De gebroeders Hinkle zorgden voor een primeur tijdens de World Series of Poker. Nadat Grant Hinkle Event #2 won, kon broer Blair Hinkle het naar eigen zeggen niet over zijn hart verkrijgen Grant als enige in de familie een bracelet te laten bezitten. Dus Blair won Event #23 maar even. 'Was dat ook weer recht gezet.'

Een ander opvallend feit is dat de amateurs overduidelijk de onderhand voeren tijdens de World Series dit jaar. Waar amateurs doorgaans erg succesvol waren tijdens de WSOP, zijn het nu vooral de professionals die de klok slaan. 23 van de 30 bracelets zijn tot dusverre naar beroepsspelers gegaan.

PriceWaterhouseCoopers:'Mensen gaan meer gokken'

Uit een onderzoek van het PriceWaterhouseCoopers LLP dat woensdag werd gepubliceerd, blijkt dat de internationale gokrevenuen vanaf nu tot 2012 zullen stijgen tot meer dan 155 miljard dollar. Dat zou een groei van 6,5 procent zijn.

In 2007 was dit bedrag nog 114 miljard. De voornaamste reden van de enorme groei is waarschijnlijk de zeer sterke groei van de Aziatische gokmarkt. Verwacht wordt dat het aandeel van Azië in 2012 37 miljard is, waar dat in 2007 nog 'slechts' 18.3 miljard was.

De Verenigde Staten zorgden voor zo'n 60.3 miljard dollar in 2007. In 2012 zal dat bedrag naar verwachting stijgen tot 73 miljard. Daarmee zorgen de Amerikanen voor het grootste aandeel in de wereldwijde gokindustrie.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen