Martin Klaser wint Event #43 WSOP 2008 + meer pokernieuws

Martin Klaser wint Event #43 WSOP 2008 + meer pokernieuws 0001

Het Omaha hi/lo-evenement van de World Series of Poker, met een buy-in van $1.500,- stond onder Event nummer 43. 720 spelers zagen het wel zitten te starten aan dat toernooi. Uiteindelijk bleef er één speler over met alle muntjes. Die speler luistert naar de naam Martin Klaser.

De jonge speler nam deel aan zijn eerste World Series of Poker-evenement ooit. Zijn rendement was dus vrij aardig, om maar een understatement te gebruiken. Beter had Klaser het niet kunnen doen. Hij toverde zijn $1.500,- om in maar liefst $216.000,-.

Daarvoor moest hij wel heads-up afrekenen met Casey Kastle. De mannen maakten er een mooi figuurlijk gevecht van, waarbij behoorlijk agressief gespeeld werd. De kaarten leken echter vaak goed te vallen voor Klaser, waardoor hij het toernooi op zijn naam kon schrijven.

Overige evenementen

In Event #44 betaalde men voor een ticket $1.000,-. Er wordt No Limit Hold'em gespeeld in het toernooi, met rebuys. Je kunt je dus na uitschakeling terugkopen in het toernooi. Inmiddels is het veld van 879 spelers gedaald tot slechts negen spelers. Daarmee is dus de finaletafel bekend. Daaraan zitten helaas geen Nederlanders. Jesse Chinni is de chipleader op dit moment. Hij beschikt over meer dan 2 miljoen punten.

Aan Event #45 van de World Series of Poker zal niet snel een eind komen. Het HORSE-event met een buy-in van $50.000,- kent een zeer sterk deelnemersveld, en een structuur die ervoor zorgt dat het toernooi zeker zo'n vijf dagen zal duren. Toch is het veld van 148 spelers inmiddels al uitgedund naar inmiddels nog slechts 62 spelers.

Rob Hollink en Marcel Luske vormden de delegatie Nederlanders in het prestigieuze toernooi. Zij behoren tot de 62 overgebleven spelers, en maken dus nog alle kans om minstens de finaletafel te halen.

Met name Barry Greenstein lijkt voorlopig zeer goed te 'runnen'. Hij staat op meer dan 400.000 punten.

Event #46 is een gewild toernooi voor de Nederlandse pokerprofessionals. Het toernooi betreft No Limit Hold'em shorthanded. Dat wil zeggen dat er slechts met maximaal zes spelers per tafel gespeeld wordt, in plaats van de gebruikelijke negen. De inkoopprijs van het toernooi bedraagt $5.000,-.

Inmiddels is dag 1 afgelopen. Er begonnen 805 spelers aan het toernooi. Er zijn enorm veel afvallers na de eerste dag. Inmiddels zijn er nog slechts 96 spelers over. Daartoe behoren eveneens enkele Nederlanders. Zo spelen Yuri ten Bokkel en Steven Weusten nog mee om de titel. Ook Daan Slutter was dichtbij de tweede dag, maar hij werd ternauwernood uitgeschakeld.

Event #47 is een Seven Card Stud hi/lo-evenement. De buy-in voor het toernooi bedroeg $1.500,-. 544 spelers vonden die prijs betaalbaar en besloten dus het evenement te spelen. Inmiddels zit dag 1 erop. Er zijn nog 117 spelers over.

Pr1nnyraid wint grootste online pot ooit

Patrik Antonius heeft bij zijn toetreding tot het team van Full Tilt Poker een eigen No Limit Hold'em-tafel gekregen. De maximum buy-in voor de tafel is $200.000,-. De blinds op de tafel zijn $500/$1000.

De spelers Pr1nnyraid en TonyBliar wilden wel eens een gokje wagen op de kersverse deepstacked tafel. En actie kwam er, zo bleek. De {7-Diamonds}{7-Hearts} achtte Pr1nnyraid genoeg om drie straten lang te valuebetten zonder set. De flop kwam {9-Hearts}{9-Diamonds}{3-Clubs}, waarbij Pr1nnyraid het voor het zeggen had.

Hij besloot $19.000,- in te zetten, en werd gecalld door Tony Bliar nadat er pre-flop al een raise en een reraise van Pr1nnyraid hadden plaatsgevonden. Op de turn was de pot $60.000,-. Pr1nnyraid besloot wederom flink in te zetten nadat de turn een {5-Hearts} toonde: $53.000,-. Wederom werd hij gecalld. Op de {9-Clubs} river was de pot meer dan $160.000,- waard.

Pr1nnyraid zette $61.000,- in en werd geminraised. Daarop besloot hij al zijn geld naar het midden te gooien, en Tony Bliar callde met {3-Spades}{5-Diamonds}. Daarop ging de pot ter waarde van $585.000,- in de richting van Pr1nnyraid.

CelebPoker brengt nieuwe software

Je kunt je pokerkwaliteiten er meten met talloze beroemdheden, maar naar mening van CelebPoker zelf schortte er aan de software nog wat. Althans, onlangs is bekend gemaakt dat er een behoorlijke software-update aan zit te komen voor de pokerwebsite.

De belangrijkste verandering zal zijn dat alle besturingssystemen CelebPoker nu aankunnen. Zo kunnen ook gebruikers van Linux en Mac OS bijvoorbeeld een kaartje leggen tegen de beroemdheden.

CelebPoker heeft de software omgezet naar flash, waardoor rechtstreeks vanaf internet gespeeld kan worden en er dus geen downloads meer nodig zijn.

Vanaf 1 augustus is de software beschikbaar.

Phil Hellmuth laat zich in met pokermusical

De populariteitsgroei van poker neemt steeds grotere vormen aan. Talloze spelers begaven zich op internet om het spel te spelen, en tv-zenders sloegen hun slag door volop pokershows uit te zenden. Inmiddels is er weer een nieuwe dimensie toegevoegd aan de gekte.

Er is namelijk niets minder dan een heuse pokermusical in de maak. Phil Hellmuth heeft zijn medewerking verleend aan de makers. De musical gaat over de Final Table van het Main Event van de World Series of Poker.

De musical zal uitgebracht worden tijdens de World Series of Poker dit jaar, in Las Vegas dus.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen