Max Greenwood wint event #44 WSOP 2008 + meer pokernieuws

Max Greenwood wint event #44 WSOP 2008 + meer pokernieuws 0001

Het Main Event nadert langzaam maar zeker in de World Series of Poker 2008. Echter in de aanloop daar naartoe zijn talloze andere prestigeslagen aan de gang. In Event #44 ging bijvoorbeeld Max Greenwood aan de haal met de winst in de $1.000,- rebuy: een knappe prestatie.

Hij versloeg heads-up Rene Mouritsen. De laatste hand lag er op het board {j-Spades}{4-Spades}{5-Spades}. Beide spelers gooiden alle muntjes naar het midden, waarbij Mouritsen {k-Hearts}{j-Hearts} toonde tegen de {a-Hearts}{j-Diamonds} van Greenwood. De turn bracht een {4-Diamonds}, en de river een {2-Spades} waardoor Greenwood alle muntjes naar zich toe mocht halen en het toernooi dus op zijn naam schreef.

Door de winst mag Greenwood maar liefst $693.000,- op zijn bankrekening bijschrijven. Rene Mouritsen moet het met heel wat minder doen; hij moet genoegen nemen met $445.000,-. Albert Iversen eindigde als derde en mag $267.000,- in ontvangst nemen.

Event #46 $5.000 No Limit Hold'em six-handed

Het ene toernooi is iets populairder onder de pokerprofessionals, en het andere juist weer onder de amateurs. Event #46 is typisch een toernooi dat beter in de smaak valt bij (vooral online) pokerprofessionals. Het aantal deelnemers aan het toernooi was vrij fors afgezet tegen de buy-in van $5.000,-. Dit resulteerde dan ook in een behoorlijk geldbedrag voor de winnaar.

Die winnaar bleek uiteindelijk Joe Commisso. Hij trok aan het langste eind in de heads-up waar geen eind aan leek te komen. Zo'n zes uur hebben Commisso en Richard Lyndaker tegen elkaar gepokerd. Als gezegd was het geldbedrag in dit evenement het wel waard; Joe Commisso ontvangt $911.000,- voor zijn toernooioverwinning. De tweede prijs was aanzienlijk lager: $570.000,-.

Event #47 $1.500 Seven Card Stud hi/lo

De diversiteit in poker is enorm. Waar in het ene toernooi No Limit Hold'em wordt gespeeld, wordt in het andere weer Omaha gespeeld. Voor Event #47 stond er weer Seven Card Stud hi/lo op het programma. De buy-in voor het toernooi bedroeg $1.500,-.

544 spelers besloten een ticket te kopen voor het toernooi. Ryan Hughes en Ron Long bleven als laatste twee spelers over. Heads-up bleek de laatste hand beslissend: Hughes toonde {7-Clubs}{7-Hearts}{3-Spades}{k-Hearts}{4-Hearts}{3-Diamonds}{7-Spades} tegen de {j-Hearts}{k-Clubs}{k-Spades}{7-Diamonds}{6-Clubs}{3-Clubs}{q-Diamonds} van Long. Daarmee was de strijd beslist in het voordeel van Ryan Hughes. Hij is daarmee de winnaar van het toernooi.

Hij ontvangt daarvoor $183.000,-. Nummer twee Ron Long neemt $113.000,- in ontvangst voor de moeite.

Event #48 $2.000,- No Limit Hold'em

Aan Event #48 startten 2317 mensen. Zij betaalden allen de $2.000,- buy-in om het toernooi te spelen. Van die 2317 spelers bleek een Braziliaanse speler de beste. Alexandre Gomes ging met de winst aan de haal in het toernooi, en verdient daarmee een aardig bedrag.

Heads-up was Gomes een paar keer op sterven na dood. Zo ging hij all-in met {a-Clubs}{10-Spades} tegen {a-Diamonds}{a-Spades} van zijn tegenstander Marco Johnson. Tot ieders verrassing hielden de azen geen stand maar kwamen er twee tienen op het board. Uiteindelijk was het dan ook onvermijdelijk dat Gomes naar de winst zou grijpen. Dat deed hij succesvol.

Door zijn winst ontvangt Gomes $770.000,-. Johnson moet het doen met $491.000,-.

Californië stap dichter bij legalisering online poker

Californië is wederom een stap dichter bij de legalisering van online poker. In de staat is onlangs voor een wet gestemd, genaamd California Gambling Control / Intrastate Online Poker Legalization Act. Met 6-1 vóór de wet, lijkt er duidelijkheid te zijn wat de doorgang betreft.

De volgende stap is om de juiste structuren in de wet aan te brengen om ook daadwerkelijk in praktijk beleid te voeren naar beschrijving van de wet.

Jim Tabilio, president van de organisatie Poker Votes of America, oogt content met de ontwikkelingen: "It's a good sign that the legislators are taking this issue seriously, understand the importance of the bill and are asking the right questions," aldus Tabilio.

"The plan going forward is to bring together the potential stakeholders to help craft a final version of the bill that protects Californians who play online and maximizes revenue for the state," zo vervolgt hij.

Brunson ondervindt gevolgen van ouderdom

Tijdens de World Series of Poker speelt de man wiens naam een legendarische bijklank heeft nog altijd 'gewoon mee'. De inmiddels 74-jarige Doyle Brunson speelde ook het HORSE-evenement met een buy-in van $50.000,-.

'Texas Dolly' heeft laten weten dat hij inmiddels toch wat last begint te krijgen van snellere vermoeidheid dan vroeger. "Three days of playing 12 or more hours totally exhausted me. I thought I was tough enough to hang with these kids but my body really broke down," aldus Brunson.

Doyle Brunson is wereldberoemd geworden om zijn pokerprestaties. Hij won tien bracelets tijdens de World Series of Poker. Hij won zelfs twee keer achter elkaar – in 1976 en 1977 – het Main Event. Zijn laatste evenement won Brunson in het jaar 2005. Toen won hij de $5.000,- No Limit Hold'em short-handed.

Benyamine niet te houden op internet

Het lijkt erop dat niemand David Benyamine nog kan stoppen van het winnen van gigantische bedragen door middel van online poker. De Fransman brengt behoorlijk veel uren door op de virtuele tafels van Full Tilt Poker. Dat doet hij verdienstelijk.

Ook afgelopen weekend weer was de 'man in vorm' de grote winnaar. Benyamine kwam als allergrootste winnaar uit de bus. In de paar dagen weekend sleepte Benyamine maar liefst $676.000,- binnen. Overigens heeft hij daar ook heel wat uren voor gespeeld. In totaal speelde hij namelijk 40(!) uur. Daarin speelde hij 3504 handen.

De winst van Benyamine is veruit de grootste van alle spelers. De nummer twee op de winstranglijst heeft 'slechts' $352.000,- binnengehaald: iets meer dan de helft van het bedrag van Benyamine dus.

Waar winnaars zijn, zijn verliezers. Dit weekend waren de drie grootste verliezers de regulars Trex313, de Nederlander ICallSoWhat en de jongeling Tom 'Durrrr' Dwan. Zij verloren respectievelijk $636.000,-, $519.000,- en $440.000,-.

Online toernooiresultaten afgelopen weekend

Hoewel de World Series of Poker in Las Vegas nog altijd doordenderen, vinden ook de pokertoernooien op internet 'gewoon' plaats. De opkomst in die online toernooien is overigens wel 'opvallend laag' te noemen, afgezet tegen reguliere aantallen. De voornaamste reden daarvoor lijkt de World Series of Poker.

De Sunday Million vond gewoon plaats, al was het met iets minder spelers dan normaal. Er startten zo'n 6500 mensen aan het populaire online toernooi. De buy-in bedroeg deze week $215,-. GoMukYaSelf bleek uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Hij veroverde de eerste plaats. Zodoende toverde hij zijn $215,- aan startgeld om in het mooie bedrag van $162.000,-. Degene die hem daar heads-up van probeerde te weerhouden speelde onder de naam Supadphat. Hij werd tweede. Zijn prijs bedroeg zo'n $52.000,- minder dan de eerste prijs: $110.000,-.

De beste Nederlander in de Sunday Million deze week komt uit Beverwijk. 'Kubuzkuz' misliep de finaletafel op een haar. Hij werd twaalfde. Als troost kreeg hij nog wel $6.500,-.

De Sunday Warm-up werd gespeeld door 2405 spelers. De winnaar van de editie deze week is afkomstig uit Bronx. Nutshot2 versloeg het voltallige deelnemersveld en schreef het toernooi op zijn naam. De nummer één van het toernooi ontvangt $79.950,-. Tweede werd Sir_winalot9. Hij kreeg $57.000,-.

Daarnaast werd op PokerStars de 5.000FPP $1 million Turbo Takedown gespeeld. De eerste prijs van dat toernooi bedroeg exact $100.000,-. Dickson007 bleek uiteindelijk de gelukkige winnaar van het enorme toernooi. Maar liefst 10.586 spelers namen deel.

Waar normaal op PokerStars ook een elitebijeenkomst plaatsvindt in de $5.200,- freeze out, was er deze week erg weinig elite bijeen op de pokersite. Het toernooi werd wegens gebrek aan opkomst geannuleerd. Niet één speler had zich ingeschreven voor het toernooi, hetgeen wellicht de trend typeert die gaande is bij internetpoker, met als reden dus de WSOP.

Ook op Full Tilt Poker werd een aantal toernooien gespeeld. De grootste Full Tilt-winnaar in toernooiengelden lijkt de speler met de naam phatchboy888 te zijn. Hij won de $216,- freeze out. Daarmee verdiende hij maar liefst $132.000,-.

Heads-up versloeg hij de speler GBecks. Voor de tweede plaats stond een prijs van $80.000,- genoteerd. De speler met de naam Roekiks staat als derde genoteerd op de rangschikking. Hij krijgt $52.500,- voor de moeite.

Ook de opkomst voor de $256,- freeze out op Full Tilt Poker was vrij hoog. Er begonnen 1422 spelers aan het toernooi. Na acht uur en 33 minuten spelen bleek Tincup35 de sterkste speler van het veld. Hij mocht $61.000,- in ontvangst nemen voor zijn overwinning. Als tweede en derde eindigden respectievelijk Hesperides en jman5j23. Zij ontvingen achtereenvolgens $38.000,- en $28.000,-.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen