Michiel Brummelhuis aan finaletafel WSOP 2008 + meer WSOP nieuws

Michiel Brummelhuis aan finaletafel WSOP 2008 + meer WSOP nieuws 0001

Hij is de eerste Nederlander die aan mag schuiven aan een Final Table, tijdens de World Series of Poker van dit jaar. Michiel Brummelhuis is erin geslaagd zich bij de laatste zes overgebleven spelers van het negende evenement te vestigen. Het evenement betreft een $1.500,- No Limit Hold'em-toernooi.

De tafels waaraan gespeeld wordt zijn six-handed. Dat Michiel Brummelhuis het spelen tegen slechts vijf tegenstanders per tafel onder de knie, uit zich in het aantal chips dat hij gedurende het toernooi vergaard heeft. Hij is zelfs de virtuele nummer twee in het evenement.

Volgens de meest recente chipcounts heeft Brummelhuis zo'n 883.000 punten, en daarmee gaat hij als bigstack de Final Table beginnen. De enige die met meer punten aan de Final Table begint is John Conkright, die bijna een miljoen in chips heeft. Rep Porter heeft zich opgewerkt tot 732.000 chips, terwijl Nathan Templeton volgt met 449.000. Devin Porter staat als vijfde gerangschikt in de chipcount; hij heeft 357.000 punten. De relatieve shortstack is Anthony Shilyuk, die ondanks dat hij de minste punten heeft nog altijd beschikt over 310.000 chips. "Er wordt enórm agressief gespeeld aan tafel, dat merkte ik wel," laat Brummelhuis in een interview met PokerNews weten over de mensen waarmee hij aan tafel zit.

'Een fijn dagje'

"In het begin veranderde alles wat ik aanraak in stront. Nu is het zo dat alles wat ik aanraak verandert in goud," vervolgde 'Brummel' in het interview met Lex 'RaSZi' Veldhuis. "Erg relaxt. Het was wel een fijn dagje, ja. En nu ga ik gewoon dat armbandje maar pakken, dacht ik zo."

"Ik heb een agressief image. Maar ja, dat moeten we morgen maar even zien. Nu ga ik in elk geval eerst even feesten, biertje drinken. Morgen weer knallen," zo besloot Brummelhuis. Evenement 9 wordt vanavond om 23.00 Nederlandse tijd vervolgd.

Event #7 $2.000 No Limit Hold'em

Uit het zevende evenement van de World Series of Poker 2008 is inmiddels een winnaar gerold. Hoewel het deelnemersveld aan de finaletafel zeer sterk leek te zijn met spelers als Shannon Shorr, J.C. Tran en Alex Bolotin, was het een relatief onbeduidende naam die het evenement als winnaar afsloot.

Michiel Brummelhuis aan finaletafel WSOP 2008 + meer WSOP nieuws 101

Matt Keikoan heeft namelijk het zevende evenement op zijn naam geschreven. Daarmee heeft hij 1591 spelers achter zich gelaten. Keikoan won in de heads-up van Shannon Shorr. De {10-Spades}{6-Hearts} van Shorr verloren het van de {k-Spades}{5-Spades} van Keikoan. Het board {k-Hearts}{7-Clubs}{7-Diamonds}{q-Diamonds}{k-Diamonds} betekende dat Keikoan de winnaar van het evenement werd en daardoor $550.000,- binnen heeft gehaald, natuurlijk kreeg hij ook een bracelet. Shorr verdiende een kleine $350.000,-.

Event #8 $10.000,- Mixed games

Het achtste evenement van de WSOP kende een vrij sterke finaletafel. Enkele spelers die hun beroemdheid danken aan High Stakes Poker namen eveneens deel aan de tafel met de laatst overgebleven spelers van het evenement. Zo zaten bijvoorbeeld Sammy Farha en Eli Elezra nog in het toernooi. Ook de zeer bekende Tom 'Durrr' Dwan had het zover geschopt.

Desalniettemin won geen van hen het toernooi. Dat deed namelijk de tamelijk onbekende pokerprofessional Anthony Rivera. De heads-up die hij speelde tegen James Mackey duurde zeer kort, namelijk slechts één hand. De {a-Spades}{k-Hearts} van Rivera hield stand tegen de {a-Clubs}{9-Hearts} van Mackey.

Michiel Brummelhuis aan finaletafel WSOP 2008 + meer WSOP nieuws 102

Daardoor eigende Anthony Rivera zich een bedrag van maar liefst $483.000,- toe en natuurlijk een bracelet. De runner-up Mackey verdient $297.000,-.

Overige Events

In Event #10 is inmiddels de finaletafel bekend. In dit toernooi wordt afwisselend Omaha hi/lo met Seven Card Stud hi/lo gespeeld. De buy-in voor het toernooi was $2.500,-. Farzad Rouhani, Greg Pappas, "Miami" John Cernuto, Tom Chambers, Michael Mizrachi, John Racener, Daniel Mowczan en Yueqi "Rich" Zhu nemen deel aan de Final Table van het evenement, waarbij Rouhani de onbetwiste chipleader is met 500.000 punten.

Event #11, de $5.000,- No Limit Hold'em shoot-out, was één van de evenementen waarbij vooral de elite aanwezig was. Veel pokerprofessionals namen deel. In totaal begonnen 360 mensen aan de krachtmeting. Dat het maar voor weinigen weggelegd was ook op dag twee terug te komen, bleek uit het grote aantal afvallers, waarbij ook veel 'pro's'. Phil Ivey, Barry Greenstein, David Benyamine, Mike Sexton, Daniel Negreanu, Patrik Antonius, Humberto Brenes, Phil Laak, Bill Chen en Andy Bloch haalden het allen niet bij de laatste 38 spelers te eindigen. Zij mogen dus allen niet terugkomen op dag twee.

Het twaalfde toernooi is voorzien van nog twee Nederlanders. Het eerste deel van de $1.500,- No Limit Hold'em-evenement zit erop. Na dag 1 zijn nog slechts 200 spelers van de 800 startende over. Marcel Luske en Tsai Chen verdedigen de Nederlandse eer.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen