Nederlands succes bij WSOP 2008 + meer pokernieuws

Nederlands succes bij WSOP 2008 + meer pokernieuws 0001

Met Michiel Brummelhuis als eerste finalist tijdens de World Series of Poker dit jaar, vestigden wij onze hoop op meer Nederlands succes en misschien zelfs wel die eerste bracelet. Hoewel dat laatste er nog niet in heeft gezeten, is er wel degelijk aardig wat Nederlands succes te bespeuren. Diverse finaletafels werden al bereikt door de delegatie Nederlanders.

Michiel Brummelhuis was de eerste die aan een Final Table plaats mocht nemen. Hoewel hij met een aardige stack begon in Event #9, moest hij als eerste van de zes finalisten het veld ruimen. Zijn voorbeeld werd gevolgd door allereerst Marcel Luske. Het boegbeeld van Nederlands poker bewees in het $3.000,- HORSE-toernooi eens te meer dat hij 'een aardig kaartje kan leggen'.

Toen er nog zestien spelers over waren was Luske zelfs chipleader. Uiteindelijk belandde Luske wel aan de Final Table, maar wist hij het evenement niet winnend af te sluiten. Met zijn derde plaats was hij tot op heden de beste Nederlander deze World Series of Poker, al speelt bijvoorbeeld deelnemersaantal wel een rol bij het al dan niet behalen van een dergelijke plaats. Als beloning voor zijn prestatie verdiende Luske wel ruim $110.000,-. Jens Voertmann bleek uiteindelijk de beste in Event #22, waardoor hij $298.000,- op zijn rekening mag bijtellen.

Ook Dominik Kulicki bereikte een finaletafel. Bij aanvang van de World Series dit jaar was hij nog relatief onbekend, maar inmiddels wint zijn naam aan bekendheid in de pokerwereld. Nadat hij eerder al in een evenement in het geld wist te eindigen, was het Event #23 waar hij de Final Table wist te behalen.

Het 23ste evenement betrof een No Limit Hold'em-toernooi met een buy-in van $2.000,-. Als shortstack schoof Kulicki aan bij de laatste tafel van het toernooi. Hoewel hij eerst nog wist te dubbelen met vijf-zes suited, waarmee hij runner-runner two pair maakte, ging Kulicki eraf doordat zijn pocket vrouwen geen stand hielden tegen de aas-boer van zijn tegenstander. Twee azen op de flop elimineerden Kulicki, die met zijn zevende plaats alsnog een puike prestatie neerzette. Door zijn rangschikking mag hij eveneens $81.000,- op zijn bankrekening bijschrijven. "Ik ben heel erg blij en tevreden met het resultaat," liet Kulicki weten tegenover PokerNews. In Event #23 ging Blair Hinkle uiteindelijk met de winst aan de haal. Hij verdiende $507.000,-.

Ook Event #24 kende Nederlandse inbreng aan de finaletafel. Lennart Holtkamp bereikte in het $2.500,- Pot Limit Hold'em en – Omaha-toernooi de laatste tafel. Hoewel hij met een vrij grote stack aanschoof, lag hij er als zevende uit. "De gebruikelijke blow-up," liet Holtkamp weten toen hem door PokerNews gevraagd werd hoe het kon dat hij van gedeeld chipleader kon zakken tot uiteindelijk 'slechts' de nummer zeven van het toernooi. "Ik bluf heel mijn stack weg in twee handen," vervolgt hij. Er had meer ingezeten, maar ook hier weer een knappe prestatie van een Nederlander. Uiteindelijk ging Max Pescatori er met de overwinning vandoor. Daarmee verdiende hij $246.000,-.

Overige evenementen

In Event #21 waren enkele Nederlanders op weg naar een mooie klassering, ware het niet dat het Michiel Brummelhuis, Noah Boeken en Jorryt van Hoof niet mee zat in de weg naar de finaletafel. Zij werden allen voortijdig geëlimineerd. Scott Seiver trok uiteindelijk aan het langste eind in het toernooi. Hij versloeg in de heads-up Dave Seidman. Seiver wint $755.000,-, een flinke prijs dus. Ook Seiver komt er niet slecht vanaf, hij mag $482.000,- in ontvangst nemen.

Event #25 betrof een wereldkampioenschap, en wel in heads-up No Limit Hold'em. Het toernooi kende een enorm sterk spelersveld. Justin Bonomo, Cole 'CTS' South, Isaac Haxton en Erick Lindgren zijn slechts enkele namen die deel uitmaakten van het spelersveld, dat vol professionals zat. Erg verwonderlijk dat een bekende speler het toernooi won was het dan ook niet. Kenny Tran liet het voltallige veld achter zich en eigende zich daarmee een bracelet en $539.000,- toe. Ook mag hij zich officieel wereldkampioen heads-up No Limit Hold'em noemen.

Ook Event #26 is gewonnen door een bekende pokerspeler. Barry Greenstein maakte zich meester van het 453 grote deelnemersveld. Hij won het evenement waarin de spelvorm Razz gespeeld wordt. De buy-in van het toernooi bedroeg $1.500,-. Door zijn overwinning ontvangt Greenstein $157.000,-.

Online toernooiresultaten afgelopen weekeinde

De opkomst op PokerStars kende afgelopen weekeinde drastische verminderingen in de toernooien. Daarmee lijkt de invloed van de World Series of Poker opmerkelijk groot te zijn. Er werd dit weekend overigens geen Sunday Million gespeeld. Dat toernooi werd namelijk vervangen door een megasatellite naar het Main Event van de World Series of Poker 2008.

Er deden 334 mensen mee aan het toernooi dat een buy-in van $370,- kende. De eerste negen spelers kregen als beloning $2.500,- aan prijzengeld en een ticket voor het Main Event. Het waren voornamelijk Amerikanen die zichzelf verrijkten met deze prijzen. De nummers 10 t/m 20 kregen hun buy-in terug. De nummer 21 kreeg $330,-.

Als vermeld vond de Sunday Million geen doorgang deze week. Het kleine broertje, de Sunday Warm-up, ging daarentegen wél gewoon door. Er deden 3180 mensen mee, waarmee de eerste prijs op zo'n $93.000,- neerkwam. ThePokerBody mocht die prijs op zijn naam schrijven doordat hij het toernooi winnend afsloot. De Deen versloeg heads-up ROONEY_DIVES uit Dublin. Als derde eindigde de speler die kennelijk niet van letters, maar van nummers houdt: 5902838181, aldus zijn nickname.

Het $5.200,- toernooi op PokerStars lijkt sinds het begin van de World Series langzaam dood te bloeden. Waar het toernooi normaliter nog vol zat, waren er nu slechts zes deelnemers ingeschreven. DONT TAZE ME bleek de winnaar van het winner-takes-all-toernooi. Hij versloeg heads-up raidalot.

Op PartyPoker was ganjasx de grote winnaar. Hij versloeg het veld van 1417 man in de 300k guaranteed $215,- freeze out. Daarmee mocht hij $60.000,- op zijn account bijschrijven. Hij versloeg heads-up thegumboss, die $33.000,- verdiende met zijn tweede plaats. Ook pedrero111 'boerde goed' afgelopen weekend, op PartyPoker. Hij won de $530,- freeze out, en kreeg daarvoor $18.700,-.

Op Full Tilt Poker was de grootste winnaar dit weekend PokerPete0815. Hij schreef de $256 freeze out op zijn naam. Hij versloeg een veld van bijna 1500 spelers. Door zijn overwinning verdiende hij $64.000,-. Ook BlackJackLeak verdiende een aardig zakcentje. Hij won de $216,- freeze out, en kreeg daarvoor ruim $53.000,-.

Medewerkers Bank of China vergokken miljoenen

Tussen 1991 en 2004 hebben medewerkers van de Bank of China meer dan 400 miljoen dollar (!) van de bank vergokt. Er was al enige tijd sprake van missend geld bij de bank. In 2001 begon een onderzoek naar de oorzaak hiervan.

Drie managers van de bank reisden samen met hun echtgenotes af naar Las Vegas. Daar verbrasten zij, zoals nu blijkt, het ene na het andere miljoen. Met name baccarat werd fanatiek gespeeld door de Chinezen. Soms werd per hand $10.000,- ingezet, en als de bazen in een gekke bui waren wilden ze nog wel eens $100.000,- per hand inzetten.

Inmiddels is er een rechtszaak gepland die deze week nog van start moet gaan. Er wordt verwacht dat het proces zo'n drie maanden gaat duren.

High stakes: actie verstomt, ICallSoWhat blijft winnen

De World Series of Poker beginnen steeds duidelijker hun sporen na te laten bij de online pokerrooms. Waar de opkomst bij diverse toernooi veel lager was dan normaal, is ook op de high stakes van bijvoorbeeld de online pokerroom Full Tilt Poker de actie aardig verstomd.

Waar normaal bijna dagelijks gemiddeld drie tafels Pot Limit Omaha $200/$400 draaiende gehouden werden, is het nu uitzonderlijk in positieve zin als er één tafel gespeeld wordt. Ondanks dat alles blijft ICallSoWhat doorgaan met wat hij al heel 2008 doet: winnen.

Ook over afgelopen weekend gezien was hij weer de grote winnaar. Met $207.000,- in de plus schroeft hij zijn jaartotaal weer wat op. Tom 'Durrrr' Dwan won eveneens aardig in het afgelopen weekend. Hij zorgde voor een winst van ruim $153.000,-.

Ziigmund werd de verliezer van het weekeinde. Hij stond aan het einde van afgelopen zondag $234.000,- in de min.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen