World Series of Poker 2008 - Column Noah Boeken

World Series of Poker 2008 - Column Noah Boeken 0001

Na een reis van ruim 16 uur, land ik voor de 15e keer in mijn leven op McCarren International Airport Las Vegas. David Williams, die 2e werd in de WSOP in 2004, haalde me op van het vliegveld. Normaal zit ik tijdens de WSOP bij hem in huis, maar dit keer heb ik ervoor gekozen om een appartement met 2 goeie vrienden in het zelfde gebouw te huren. Wanneer je zo vaak ergens bent geweest voelt het een beetje als thuiskomen, al zal de hitte in de zomer in deze woestijn nooit wennen en het wordt met de dag erger, totdat ergens in juli het toppunt wordt bereikt.

Ik besloot de eerste dagen rustig aan te doen, om zo helemaal klaar te zijn voor event 4, het $5.000 Mixed Hold'em Event. Hierin speel je elk level een half uurtje Limit Hold'em en een half uurtje No Limit Hold'em. Toen ik bij de tafel aankwam zag ik al meteen dat het een zware dag zou worden. Ik kende alle spelers aan tafel en dat was dit keer geen goed teken, want het waren allemaal zeer goeie spelers: PokerStars Teammate Greg Raymer, Sorel mizzi, Roland de Wolfe, Alexander Kravchenko, Isaac Haxton, Steve Bilirakis, Sam Grizzle en een jonge speler, die online beter bekend staat als Supernova9.

We begonnen met 10.000 aan chips. Al snel kwam ik er achter dat deze pro's toch wel wat steekjes lieten vallen in de Limit Hold'em levels, iets wat ik wel verwachtte, want de meest gespeelde toernooivorm is overal ter wereld No Limit Hold'em. Daarom probeerde ik tegen deze pro's mijn voordeel te doen tijdens de Limit handen, want Limit is toch een spelletje waarin ik mijn mannetje sta.

Alles ging voorspoedig en na ongeveer 7 uur spelen stond ik rond de 50.000 in chips. Met nog 1 uur te gaan voor leek alles op rolletjes te lopen, maar in het laatste Limit level verloor ik 3 grote handen op rij, wat mij uiteraard een hoop chips kostte. In één hand had ik top pair met een lagere kicker, en in de 2e hand callde ik iemand met aas hoog slecht af, iets wat zeker niet had gehoeven en waar ik ook 7.000 chips had kunnen besparen. In de laatste hand werden mijn koningen verslagen door A5 van Roland de Wolfe en zo sloot ik de dag teleurstellend af met 10.500 chips.

Op dag 2 ging ik er weer vol met goede moed tegen aan. Ik dubbelde in mijn eerste hand en dat gaf me weer het nodige vertrouwen. Twintig minuten later verloor ik echter met 55 tegen David Williams, die helaas twee vrouwen vond. Op twee minder gespeelde handen na, kan ik terug kijken op een redelijk goed begin van de World Series of Poker. Tuurlijk ben ik niet tevreden wanneer ik niet in de bovenste 10% van het veld eindig, waar het geld ligt, maar met een sterk veld zoals deze zijn er geen garanties.

Tijdens de World Series of Poker heb je eigenlijk 2 soorten velden: de goedkope No Limit Hold´em toernooien, waar net zoals straks het Main Event van $10.000 duizenden spelers op af komen en de grotere buy-in toernooien, zoals dit Mixed Hold´em toernooi, waar bijna alleen maar gevestigde namen in meespelen. De komende weken zal ik nog vele toernooien spelen die in beide categorieën vallen, met natuurlijk als ultiem doel om met een bracelet, die de winnaar uitgereikt krijgt, huiswaarts te keren.

Met mij zijn hier in Vegas nu al ongeveer 25 andere Nederlanders neergestreken, een aantal wat in de komende weken naar de Main Event toe, alleen maar zal toenemen.

In het eerste Event het $10.000 Pot Limit Hold´em event was Rolf Slotboom dichtbij de eerste finale tafel voor Nederland, met een uitstekende twintigste plek. Verder waren de eerste paar dagen van de WSOP nog weinig succesvol, op enkele kleinere moneyfinishes na van Wolbert Bartlema en Ron Hofman. Volgende week zal ik jullie weer berichten over de verrichtingen van mijzelf en de andere Nederlanders in de WSOP 2008.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen