Ralph 'Rep' Porter wint Event #9 WSOP 2008 en Brummelhuis is out

Ralph 'Rep' Porter wint Event #9 WSOP 2008 en Brummelhuis is out 0001

Alle hoop en ogen was en waren gevestigd op de Nederlander Michiel Brummelhuis. Nadat de Nederlanders in de beginfase van de WSOP voornamelijk geplaagd werden door bad beats, was het Brummelhuis die geholpen werd door wat fortuinlijkheden. Mede daardoor mocht de Nederlander deelnemen aan de finaletafel van het negende toernooi van de World Series of Poker.

Het aantal punten waarmee hij aan die tafel deelnam, misstond allerminst. Hij stond als tweede gerangschikt in de chipcount, bij aanvang van de finaletafel. Al snel bleek het echter mis te gaan voor onze landgenoot. Doordat hij zijn {a-Hearts}{q-Hearts} voldoende achtte om all-in te gaan, verloor hij een enorm deel van zijn punten. Rep Porter had pocket koningen waardoor Brummelhuis ongeveer 75-25 achter lag. Het board gaf geen hulp, waardoor de Nederlander van bigstack zakte naar shortstack.

Na deze mentale aanslag op 'Brummel', gooide hij enkele handen later alle muntjes erin met {a-Clubs}{4-Hearts}, en wederom was het plaaggeest Porter die hem opzocht, ditmaal met {a-Spades}{j-Diamonds}. Het board bracht geen hulp, waardoor Brummelhuis het niet redde en als zesde het evenement moest verlaten. Daarmee verdiende hij ruim $53.000,-, al is dat waarschijnlijk niet meer dan een schamele troost voor de Nederlander.

Uiteindelijk slaagde diezelfde Rep Porter er wél in het toernooi op zijn naam te schrijven. Doordat hij heads-up van Nathan Templeton won, verdiende hij én een bracelet, én een kleine $373.000,-. De runner-up Templeton won zo'n $232.000,-.

Event #10 $2,500 Omaha- / Seven Card Stud hi/lo

Het tiende toernooi van de WSOP dit jaar betrof een gemixte spelvorm, namelijk Omaha - en Seven Card Stud hi/lo. Er begonnen 388 spelers aan het toernooi. De laatst overgebleven speler luistert naar de naam Farzad Rouhani. Hij won in het Omaha-gedeelte van het toernooi de heads-up van Tom Chambers.

Door zijn overwinning haalt Rouhani zo'n $233.000,- binnen. Runner-up Chambers verdient door zijn tweede plaats ruim $142.000,-.

Event #11 $5.000 No Limit Hold'em shoot-out

Ook aan het elfde toernooi van de WSOP dit jaar is een einde gekomen. Hoewel er talloze 'grote namen' aan de start verschenen, zoals bijvoorbeeld Daniel Negreanu, Mike Sexton, Patrik Antonius en David Benyamine, was het geen van allen gegund de bracelet in het elfde toernooi binnen te slepen. Het was namelijk Phil Tom die het hele spelersveld te slim af was en het toernooi op zijn naam schreef.

Hoewel verwacht werd dat het toernooi zéér lange dagen zou kennen, was het een relatief kortdurend toernooi. Phil Tom maakte korte metten met zijn tafel op dag één. De klus klaarde hij in zeven uur. Vervolgens deed hij er vijf uur over om tot de laatste zes te behoren. De finaletafel versloeg hij wederom in zeven uur.

Door zijn overwinning wint Tom een behoorlijk bedrag, ook relatief ten opzichte van de overige toernooien, namelijk $478.000,-. De runner-up Greg Mueller verdient bijna $300.000,- met zijn tweede plaats. Als derde eindigde Leo Wolpert, goed voor $187.000,-.

Event #12 $1.500 Limit Hold'em

De twaalfde krachtsmeting was er één waarbij de spelvorm Limit Hold'em gespeeld werd. Er startten 880 pokeraars. De laatst overgebleven speler luistert naar de naam Jimmy Schulltz. Zijn {10-Hearts}{3-Hearts} maakte een flush tegen de pocket drieën van runner-up Zac Fellows.

Schulltz verdient met zijn overwinning het mooie bedrag van $257.000,-. Zac Fellows moet genoegen nemen met $165.000,-.

Overige evenementen

In Event #13 wordt No Limit Hold'em gespeeld. Alle spelers die deelnemen hebben de buy-in van $2.500,- neergeteld. In totaal telt het toernooi 1.397 participanten. Van dat aantal zijn er nog slechts acht spelers over. De chipleader van dat aantal is Duncan Bell, met 1.100.000 chips.

In Event #14 wordt Seven Card Stud gespeeld. Dit toernooi gaat gepaard met het dragen van de wereldtitel in deze spelvorm. Het gaat om een 'World Championship'. Indien je dit evenement wint, mag je jezelf officieel wereldkampioen Seven Card Stud noemen. Inmiddels is het startende deelnemersveld van 158 gereduceerd tot slechts acht spelers die aan de finaletafel gaan uitmaken die de wereldkampioen wordt, die eveneens een bracelet en $415.000,- in ontvangst mag nemen. De buy-in voor het toernooi was $10.000,-. De laatste afvaller voor de Final Table was een opvallende naam, namelijk die van Phil Ivey. Hij eindigde als negende.

Event #15 is een onderonsje, en wel dat van de vrouwen. Ook dit toernooi gaat om een wereldtitel, namelijk die van beste vrouwelijke pokerspeler. Het toernooi kent een buy-in van 'slechts' $1.000,-. Daardoor spelen maar liefst 1.190 vrouwen het toernooi. Inmiddels is een einde gekomen aan dag 1. Het restant aan deelnemers bestaat uit slechts 62 speelsters.

Event #16 betreft een Omaha hi/lo toernooi, met een buy-in van $2.000,-. Er besloten 553 spelers deel te nemen aan het toernooi. Inmiddels is er een einde aan dag 1 gekomen. Nog 178 spelers zitten in het toernooi, dat zijn vervolg vindt om 0.00 Nederlandse tijd.

Online toernooien afgelopen weekend

Heel wat pokerprofessionals begeven of begaven zich richting gokhoofdstad Las Vegas, om deel te nemen aan het officiële wereldkampioenschap de World Series of Poker 2008. Desondanks is er ook een nieuwe lichting pokeraars, namelijk de online spelers, die zich liever in de luwte houden en 'gewoon' de online toernooien afstruinen op zoek naar geld.

Sunday Million

Dat er inderdaad ook online geld te verdienen is bewijst de Sunday Million wekelijks. Hoewel de prijzenpot relatief tegenviel ten opzichte van de gemiddelde, valt er in het toernooi op PokerStars vaak in de honderdduizenden dollars te winnen. Kongsgaard is één van de spelers die probeerde van zijn $215,- inleg een mooi, vele malen groter bedrag te maken. Dat dat ook daadwerkelijk zou lukken had hij waarschijnlijk niet verwacht. Kongsgaard eindigde namelijk als eerste in de Sunday Million, waardoor hij ruim $158.000,- op zijn PokerStarsaccount zag worden bijgeschreven.

Het broertje van de Sunday Million, de Sunday Warm-Up, kent vaak een prijzenpot van ongeveer de helft van de Sunday Million. De winnaar van de Sunday Warm-Up heette targhan, woonachtig in het plaatsje met de prachtige naam Södertälje. De speler won $83.000,-. Ook in dit toernooi was dus duidelijk te merken dat het deelnemersveld onder gemiddeld was, hetgeen waarschijnlijk te verklaren is door het aantal online professionals dat is afgereisd naar Las Vegas voor de WSOP.

Ook de $5.200,- freeze out op PokerStars, het toernooi dat normaliter bijna of zelfs helemaal tot het maximum gevuld is met deelnemers, kende slechts een veld van tien spelers. Het maximaal aantal deelnemers is twintig. Boykee mocht zich uiteindelijk winnaar van het toernooi winnen. Hij versloeg in de heads-up de bekende high stakes-speler arbianight.

Op PartyPoker bleek MommasBigGun de grootste winnaar van het weekend. Hij won de $215,- 300k guaranteed freeze out. Daarvoor kreeg hij $60.000,-. Als tweede en derde eindigden respectievelijk olkku en Klausen_. Zij wonnen achtereenvolgens $33.000,- en $20.700,-. Het toernooi met de grootste buy-in op Party Poker was de $530,- freeze out. De eerste plaats werd binnengesleept door JIMBOFINIGAN, goed voor een kleine $15.000,-.

Op Full Tilt Poker was de speler de artistieke nickname th_IN_kB4Urail de grote winnaar. In de $216,- freeze out versloeg hij 3499 tegenstanders. Doordat hij heads-up won van JCarver, verdiende hij een mooi bedrag van ruim $132.000,-. De tweede plaats werd bezet door JCarver die er niet bekaaid vanaf kwam, en namelijk meer dan $80.000,- binnensleepte. Als derde eindigde Bucovinas, goed voor $52.500,-.

'Illegale transacties Amerikanen stopgezet'

Hoewel het in het overgrote deel van de Verenigde Staten verboden is online te gokken, lukt het toch talloze inwoners van het land zich te begeven op de illegale websites. Vanaf heden zal het echter voor honderdduizenden Amerikanen lastiger worden het geld van en naar pokersites te verschepen.

Het Canadese ESI Entertainment Systems droeg zorg voor de transactie van ruim 2 miljard dollar van en naar goksites, voor Amerikanen. Dat geld is afkomstig van honderdduizenden inwoners van de zuiderbuur van Canada.

De Amerikaanse regering wil een stokje steken voor deze 'stimulering van illegaal online gokken'. Als gevolg van de illegale praktijken zet ESI Entertainment Systems de transacties per direct stop, en betaalt het bedrijf eveneens een boete van 9.1 miljoen dollar.

Annie Duke mist eerste week WSOP

Normaliter zou ze vanaf toernooi 1 tot 54 aanwezig zijn bij de World Series of Poker. Annie Duke heeft daar echter van af gezien. Ze prefereert het thuis te blijven, zodat ze bij haar kinderen kan zijn. "I am showing up to the WSOP a week late because, honestly, I can't bear to be away from my kids," laat Duke op haar web-log weten.

Later laat ze op haar website, www.annieduke.com, weten over welke periode ze haar kinderen dan zou moeten missen. "I have been travelling [sic] quite a bit and Ben is taking them to Montana for June so if I don't grab the first week of June I won't see them till beginning of July and I can't take that. I am upset just thinking about it," vervolgt Duke.

Naast dit nieuws meldde Duke ook dat ze een kwetsuur heeft opgelopen tijdens het hardlopen. Het verhaal doet wat clichématig aan. Nadat Duke eerst wat kleine pijntjes voelde maar deze niet serieus nam, escaleerde de blessure in wording dermate, dat de pijn ondraaglijk werd. Een dokter werd in eerste instantie niet ingeschakeld.

In tweede instantie kon de vrouwelijke pokerprofessional echter weinig anders dan medische hulp raadplegen. "Holy crap! just got the results back from the MRI I had on Monday and I fractured my damn pelvis in three places, not just one!=A0 One is a true facture and the other two are stress fractures. I am one stupid chick running on a pelvis fractured in three places. Man oh man. So now it is just rest rest rest," aldus Duke op haar web-log.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen