Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Rob Hollink aan Finaletafel WSOP 2008

Rob Hollink aan Finaletafel WSOP 2008 0001

Al vier Final Tables deze World Series of Poker werden voorzien van Nederlandse inbreng. Rob Hollink heeft er in het wereldkampioenschap Limit voor gezorgd dat dat totaal tot vijf is opgeschroefd. De succesvolle Groningse pokerprofessional bezit de op één na grootste stack aan de finaletafel van het dertigste evenement van de World Series of Poker dit jaar.

De buy-in van Event #30 bedroeg $10.000,-. Het evenement is gekoppeld aan de wereldtitel in het spel Limit Hold'em. Wie dit evenement wint, mag zich dus officieel wereldkampioen noemen in deze spelvariant. Door de hoge buy-in lieten veel amateurs verstek gaan, en kozen ze voor toernooien met een lagere inkoopprijs. Dat had als gevolg dat vooral professionals en goede amateurs het deelnemersveld van dit evenement vormden.

Aan de Final Table zal Hollink beginnen met de op één na grootste stack. Aaron Katz begint met 1.232.000 punten, en is daarmee de chipleader. Hollink heeft 893.000 chips. Het spelersveld aan de finaletafel is vrij sterk. Na Hollink valt er een redelijk gat in aantal punten. Tommy Hang heeft namelijk 578.000 chips. Jerrod Ankenman volgt daarop met 441.000 punten, terwijl die op zijn beurt weer gevolgd wordt door Full Tilt-pro Andy Bloch (370.000 chips). Ook J.C. Tran heeft de finaletafel bereikt. Hij start met 247.000 punten. Cy Jassinowsky heeft 231.000 chips, gevolgd door Chris Vitch met 201.000 punten. Brock Parker is de kleinste stack aan tafel, met 166.000 chips.

Vanavond om 23.00 Nederlandse tijd gaat het evenement van start, en dan is Rob Hollink dus ook weer nauwlettend te volgen via de live reporting op de site.

Event #27 $1.500,- No Limit Hold'em

Vitaliy Lunkin is erin geslaagd een bracelet te winnen. Hij heeft het 27ste toernooi van de World Series of Poker op zijn naam geschreven. Heads-up versloeg Lunkin zijn opponent Brett Kimes. Een straight bluf van Kimes in de laatste hand wordt doorzien door Lunkin die onmogelijk zijn top pair top kicker weg kan leggen. Met {10-Hearts}{8-Diamonds} op een {j-Diamonds}{2-Clubs}{4-Spades} board gooide Kimes al zijn muntjes erin. De {a-Spades}{j-Clubs} van Lunkin hield stand. Daardoor won hij het toernooi en mocht hij $628.000,- in ontvangst nemen. Kimes won als runner-up $387.000,-.

Event #28 $5.000,- Pot Limit Omaha rebuy

Phil Galfond is regelmatig te vinden op de hoogste stakes van Full Tilt Poker. Ook Pot Limit Omaha speelt hij graag. Dat hij een aardig kaartje kan leggen heeft hij in het 28ste toernooi van de World Series dit jaar wel bewezen. Hij heeft namelijk het toernooi op zijn naam geschreven. Hij versloeg 151 tegenstanders, en won daardoor maar liefst $817.000,-. Heads-up zat hij tegen Adam Hourani. Hourani werd dus tweede en kreeg voor die plek $493.000,-.

Overige evenementen

In Event #29 was enige Nederlandse inbreng. Zo speelden Steven van Zadelhoff, Thijs Wessels en Rob Sterken in het evenement. Allen brachten zij het helaas niet tot de finaletafel. Matt Vengrin slaagde daar wel in, en hij mag zich chipleader van het toernooi noemen. Hij begint met iets meer dan een miljoen punten aan de finaletafel. Ook David Singer, die al een evenement won, is er in geslaagd de Final Table van dit $3.000,- No Limit Hold'em-toernooi te halen.

Event #31 voorzag ons wederom van wat Nederlandse inbreng. Lex 'RaSZi' Veldhuis en Marnix van den Broek begonnen beiden aan het No Limit Hold'em-toernooi met een buy-in van $2.500,-. Ze overleefden de eerste dag echter niet. Van de 1012 spelers die de buy-in betaalden zijn er na dag 1 nog slechts 80 over. Vanavond om 23.00 Nederlandse tijd zal het toernooi vervolgd worden.

Online pro's spelen 'tussendoor' op high stakes

Met de intrede van de World Series of Poker, en het enorme deelnemersveld dat daarmee gepaard gaat, is de online actie gereduceerd tot slechts enkele uurtjes per dag, en soms zelfs dat niet.

Ook gister werd er weer bar weinig gespeeld op de hoge stakes op bijvoorbeeld Full Tilt Poker. De voornaamste reden is de deelname aan de WSOP van alle spelers aldaar. Er werd wel wat gespeeld. Tussen de World Series-evenementen door openden de pokerprofessionals hun virtuele tafels om toch even 'het klikgevoel te houden'.

Zo speelde Tom 'Durrrr' Dwan tegen de Fin Ziigmund. Ook kwam 'AEJones' nog eventjes aanschuiven. Eerder deze week zagen we hetzelfde fenomeen plaats vinden bij Patrik Antonius. Ook hij speelde tussen de toernooien door zo nu en dan online.

Grote winsten of verliezen leverde dit alles niet op. Zowel Ziigmund als Durrrr won iets meer dan $36.000,-.

Hellmuth schrijft WSOP-artikelen voor USA Today

Hij is één van de meest succesvolle toernooispelers ooit, en op de World Series of Poker heeft niemand meer toernooien gewonnen dan Phil Hellmuth. Inmiddels is de 'PokerBrat' gevraagd artikelen te schrijven voor de Amerikaanse krant USA Today. Op dat voorstel is hij in gegaan.

Het artikel dat Hellmuth schreef bevatte vier opvallende trends. Allereerst viel het de pokerprofessional op dat dit jaar tot op heden het grootste spelersveld ooit bij elkaar is gebracht. Nooit speelden zoveel spelers als nu mee in de eerste evenementen.

Daarnaast vindt Hellmuth het frappant dat enorm veel pokerprofessionals 'back in town' zijn. Al behoorlijk wat spelers die pokeren voor hun brood, wonnen een bracelet dit jaar. Dat is in eerdere jaren nog wel eens anders geweest.

Ten derde ziet de succesvolle professional een bizarre ontwikkeling in het maken van zogenaamde proposition bets, inmiddels al afgekort tot prop-bets. Zo winnen spelers soms net zoveel of zelfs meer met deze weddenschappen buiten het poker om, dan met het daadwerkelijke pokeren zelf. Voor miljoenen worden dergelijke weddenschappen afgesloten.

Ten vierde, en dit pleit indirect voor de online spelers, valt het Hellmuth op dat er enorm veel 'kids' rondlopen op de World Series. Kids, in Hellmuths ogen jongens van 25 jaar of jonger, zorgen voor een 'New Breed'. Dit lijkt dus vooral te komen door het nog altijd groeiende aantal online pokerspelers.

'Poker Bundesliga vindt doorgang'

In december werd het verboden; in april werd een weerwoord direct van tafel geveegd en inmiddels heeft een rechtszaak ervoor gezorgd dat de Poker Bundesliga in de stad Rheine 'gewoon' georganiseerd mag worden.

Via een constructie die ervoor zorgt dat de spelers in feite een freeroll spelen is het mogelijk het toernooien te organiseren. Volgens de organisatoren worden de prijzen 'gedoneerd door sponsoren', en betalen de spelers elk €15,- als 'onkosten'.

Uiteindelijk Oberverwaltungsgericht besloot uiteindelijk dat de Bundesliga in poker gewoon zijn doorgang mag vinden. Het gerecht besloot namelijk dat er door de constructie van het toernooi geen kansspel wordt aangeboden. De spelers betalen geen 'buy-in', maar vergoeden slechts de onkosten, luidt het oordeel van het gerecht.

Rob Hollink aan Finaletafel WSOP 2008 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen