Svetlana Gromenkova wint $1,000 Ladies NL Hold'em World Championship + meer pokernieuws

Svetlana Gromenkova wint $1,000 Ladies NL Hold'em World Championship + meer pokernieuws 0001

Het was de prestigestrijd in evenement vijftien: een vrouwelijk onderonsje om uit te maken wie zich de beste vrouw ter wereld mag noemen. Het vijftiende evenement draaide namelijk daar om: wie werd de vrouwelijke wereldkampioen pokeren? Van het antwoord zijn we inmiddels voorzien: Svetlana Gromenkova heeft de prestigieuze titel in de wacht gesleept.

Met een buy-in van 'slechts' $1.000,- werd de instapdrempel voor de deelneemster laag gelegd. Het veld was groot, namelijk 1190 starters. Naast Gromenkova presteerde ook Anh Le zeer goed. Ze werd runner-up in het toernooi. De teleurstelling was goed zichtbaar bij Le, ondanks haar tweede plaats. De ontgoocheling was des te groter vanwege het feit dat Le ook in 2005 al net naast de titel greep. Ook toen werd ze tweede.

Door de overwinning van Gromenkova mag ze zich naast de prestige en een mooie bracelet eveneens het geldbedrag van maar liefst $224.000,- toe-eigenen. Anh Le verdient $144.000,-.

Event #16 $2.000 Omaha hi/lo

De nabije familie van Andrew Brown zal over een tijdje nog met tevreden oog terugkijken naar het zestiende toernooi van de World Series of Poker 2008. Brown slaagde erin de 550 opponenten die hij had in het Omaha hi/lo-toernooi te verslaan. Zijn $2.000,- zag hij daardoor geëvolueerd worden tot $226.000,-, een aardige investering dus.

Voor hij dat bedrag bij mocht schrijven op zijn bankrekening moest hij nog wel de pokerprofessional Ted Forrest verslaan. Forrest, een zeer gevestigde naam in de pokerwereld, verloor echter met {a-Diamonds}{4-Diamonds}{7-Spades}{q-Spades} tegen de {4-Spades}{5-Diamonds}{j-Hearts}{2-Hearts} van Brown. Het board bracht {9-Diamonds}{j-Diamonds}{a-Hearts}{8-Clubs}{2-Spades}, waarmee Brown de titel binnensleepte. Forrest kreeg als troost wel het geldbedrag van $143.000,-.

Event #17 $1.500 No Limit Hold'em shoot-out

Daniel Negreanu stelde voor het Main Event van de World Series of Poker in een shoot-out-structuur te houden, in plaats van het gebruikelijke principe, de freeze-out. Doordat er veel vaardigheden vereist zijn in een shoot-out, geeft de structuur extra dimensies aan het spel, meent Negreanu.

Het zeventiende evenement was zo'n shoot-out. Jason Young bleek uiteindelijk de beste in dat toernooi met een buy-in van $1.500,-. Hij versloeg exact 999 spelers. Daarmee heeft hij zich $335.000,- toegeëigend, en daarnaast ontvangt hij een bracelet zoals alle overige evenementwinnaars dat ook kregen.

De runner-up alhier werd Michael Schwartz. Zijn pocket vieren hielden geen stand tegen Jason Young's {a-Clubs}{j-Diamonds}, doordat het board {6}{8-Diamonds}{2-Hearts}{a-Hearts}{q-Clubs} bracht.

Overige evenementen

Gister mocht hij zich nog chipleader noemen; Inmiddels is de uitschakeling van de bekende internetspeler Tom 'Durrrr' Dwan een feit in Event #18 van de WSOP dit jaar. Het 2-7 Tripple Draw Lowball No Limit-event met een buy-in van $5.000,- wordt gespeeld aan een finaletafel met zeven spelers. De absolute chipleader bij aanvang van de eindstrijd is Erick Lindgren.

Hij zou zomaar eens de grote winnaar van de World Series dit jaar worden, als hij ook in dit toernooi blijft excelleren. Eerder in deze WSOP al won Lindgren zijn eerste bracelet ooit.

In Event #19 wordt Pot Limit Omaha gespeeld. Alle deelnemers hebben een ticket ter waarde van $1.500,- moeten kopen om mee te spelen in het toernooi. Van de 759 spelers die begonnen aan het toernooi, zijn er nog slechts 46 over. Onder hen bevindt zich één Nederlander, en wel Rob Hollink. Hij staat er ook nog eens bovengemiddeld goed voor. Het gemiddeld aantal punten van de spelers is momenteel 50.000. Hollink zit daar met zijn 70.000 punten redelijk boven. Dag twee begint vanavond rond 23.00 Nederlandse tijd.

Ook in Event #20 vinden we Nederlandse trots terug. Het evenement waarin Limit Hold'em wordt gespeeld, kent een buy-in van $2.000,-. Dominik Kublicki zit bij de 125 overlevenden van dag 1. Er vielen in het toernooi al 355 spelers af, waaronder Marcel Luske, Joe Sebok en Shaun Deeb.

Brace-winnaar Brooks doneert geld aan goed doel

Het is één van de meest imposante toernooien op de World Series of Poker, en Eric Brooks mocht zich winnaar noemen van het officiële wereldkamioenschap Seven Card Stud. Het prijzengeld dat hij daarmee won was behoorlijk.

Maar liefst $415.000,- sleepte de Amerikaan binnen. Eric Brooks heeft besloten het volle bedrag te schenken aan een goed doel. Het goede doel betreft een plan ten aanzien van onderwijs. Hierbij worden vooral jongeren geholpen met het maken van keuzes over hun toekomst.

Brooks richtte eigenhandig een instelling omtrent 'privé financiën' op, en haalt daar zijn inkomen dan ook uit.

GSN staakt WPT-uitzendingen

Hoewel eerder dit jaar nog een nieuw schema met uitzendingen werd gepresenteerd door GSN, lijkt het er sterk op dat deze tv-zender binnenkort niet meer de plek is om beelden van de World Poker Tour te aanschouwen.

GSN heeft namelijk aangekondigd de uitzendingen van de WPT's stop te zetten. De tv-zender, die al jaren beelden verschaft van het toernooi, zegt 'betere aanbiedingen' te hebben. De precieze reden van het besluit van de zender is vooralsnog onbekend.

Naast de World Poker Tour zendt de tv-zender GSN eveneens de bekende pokershow High Stakes Poker uit, al is nog onbekend of ook deze uitzendingen wel hun doorgang zullen vinden.

De pokerspeler tegen de pokermachine

Phil Laak nam het al eens op tegen een zogenaamde 'pokermachine'. Samen met Ali Eslami probeerde hij enige tijd geleden een puur op techniek gebaseerde, virtuele pokerspeler te verslaan, en zowaar lukte dat.

Binnenkort zal een soortgelijke test zijn doorgang vinden, echter is de machine ditmaal verbeterd. Er wordt wel gesproken van 'Polaris 2', de tweede versie van pokermachine Polaris dus. De machine is gemaakt door de Universiteit van Alberta, door de Computer Research Group. In de machine zit jaren werk en duizenden arbeidsuren.

De mensen die het dit keer op gaan nemen tegen de techniek zijn leden van de bekende website Stoxpoker.com. Aldaar worden door middel van instructievideo's pokerspelers getraind. Het zijn de coaches van die website die het op gaan nemen, namelijk Nick Grudzien, IjayPalansky en Matt Hawrilenko.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen