World Series of Poker week 2 - Column Noah Boeken

World Series of Poker week 2 - Column Noah Boeken 0001

De World Series of Poker in het Rio hotel in Las Vegas zijn inmiddels in volle gang.

De Nederlandse groep hier in Vegas wordt ook met de dag groter. Best een gezellige boel, al waren de pokerprestaties nog niet om over naar huis te schrijven. Totdat Michiel Brummelhuis vorige week als eerste Nederlander een finale tafel haalde in event 9, het 6-handed toernooi met een buy-in van $1.500. Aan de finale tafel strandde hij echter op een 6e plek en zo laat de eerste Nederlandse braceletwinnaar nog even op zich wachten.

Ik leverde zelf deze week mijn beste prestatie in de $1.500 NL Shootout, waaraan 1.000 man meededen. In deze shootout wordt het veld verdeeld over 100 tafels met elk 10 spelers, waarvan er uiteindelijk één doorgaat naar de volgende ronde. In de volgende ronde hetzelfde verhaal; 10 tafels met tien spelers, waar uiteindelijk 10 winnaars uitkomen die gaan spelen voor de hoofdprijs en de bracelet.

Mijn begintafel was best pittig, want er zaten 4 bekende gezichten bij me aan tafel. Best veel aangezien er 1.000 spelers aan het toernooi meededen. Aan mijn tafel zaten onder andere twee-voudig bracelet winnaar Jeff Madsen, oud-wereldkampioen en tevens mede Team PokerStars pro-speler Tom McEvoy en Neil Channing, een gevaarlijke Engelsman die pas nog de Irish Open op zijn naam schreef.

Na in het eerste uur hier en daar wat chips te hebben verloren stond ik op 2.600 en vond ik in middenpositie 2 koningen. Nadat een losse speler in vroege positie 200 had gemaakt, besloot ik hier een risicootje te nemen en slechts te callen. Op deze manier hou ik de kracht van mijn hand verborgen en jaag ik de andere spelers niet uit de pot.

Achter me callde ook Jeff Madsen en met zijn drieën gingen we naar de flop. De flop kwam Tien-Vier-Vier rainbow. Een perfecte flop voor mij, want ik zette geen van beide spelers op een 4. De original raiser bette 450 uit en ik besloot wederom mijn hand te slowplayen om er zoveel mogelijk value uit te halen. Ik call dus en achter me callde Jeff ook. De turn was een 8, waarop de eerst speler nu checkt. Ik besluit 1.100 te betten en achter me gaat Jeff all-in. Ik call natuurlijk en hij laat 10-9 zien. De river is geen tien, ik pak een grote pot en de chiplead, die ik ook niet meer uit handen zou geven. Uiteindelijk win ik mijn eerste tafel door Tom McEvoy heads-up te verslaan. Mijn eerste 'cash' deze WSOP en vol vertrouwen ga ik naar ronde 2.

In ronde 2 kwam ik terecht aan een tafel met redelijk wat onbekende spelers. Na een slechte start weet ik me net als in ronde 1 weer terug te werken naar de chiplead, totdat de volgende fatale hand plaatsvindt.

We zitten 5-handed en een agressieve Amerikaanse speler opent in eerste positie naar 450. Ik besluit te callen met AQ van harten en achter me callt een Deense jongen op de button. De flop komt Q T 4 met 2 schoppens. De Amerikaanse jongen maakt een continuation bet van 9.500 en ik besluit hier te raisen om de pot op te pakken, want heb hier vaak de beste hand en ik wil niet dat mijn twee tegenspelers hun draw maken voor hun eventuele flush of straat. Ik raise naar 35.000 en na een foldt van de Deense jongen besluit de Amerikaan all-in te gaan voor 30.000 meer waarop ik de call maak. Blij met z'n all-in ben ik zeker niet en nog minder nadat hij mij pocket koningen toont, de hand die ik al vreesde toen hij op mijn raise all-in ging. Op de turn en river hit ik geen van mijn 5 outs en enkele handen later gaan mijn laatste fiches erin en eindig ik op een teleurstellende 47e plek, goed voor $5.500.

Achteraf terugkijkend op de hand ben ik tevreden. 5-handed is AQ op een Q hoog board een sterke hand en zeker tegen een agressieve speler als deze jongen. Het enige wat ik hier anders had kunnen doen, mocht de derde speler niet in de hand hebben gezeten, is de flop niet raisen maar callen. Met de intentie om hem af te callen en uiteindelijk niet alles te verliezen tegen een sterkere hand zoals KK en zo geef ik hem ook een kans om te bluffen op de turn en river wanneer hij helemaal niets heeft. Iets wat ik nu wel uitschakel door hem te raisen op de flop, maar waartoe ik me toe genoodzaakt voelde met al die mogelijke draws tegen 2 spelers. Oh well, de eerste cash is binnen op naar de volgende!

World Series of Poker week 2 - Column Noah Boeken 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen