Actie in het Rio | Column Noah Boeken

Actie in het Rio | Column Noah Boeken 0001

Ik ga vrijdag vliegen naar Las Vegas en ben er klaar voor. Ik heb me er tenslotte het hele jaar op voorbereid, de World Series of Poker. Onder andere door daar vier weken door te brengen deze lente om er te trainen, te pokeren en uit te rusten. Daarna ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met van hot naar her rennen in Europa. De nodige EPT's passeerden de revue en ik had zelfs tijd om nog een aantal keren lekker thuis in Amsterdam te chillen met vrienden; bootje varen, voetbal kijken en toch nog van de zon genieten, ben zelfs nog een dag aan het strand geweest. Nederland is soms zo slecht nog niet in Mei.

Dat ik me het hele jaar heb voorbereid op het grootste en belangrijkste toernooi in de pokerscene is op zich niet zo gek. Op de World Series of Poker komen de beste spelers van over de hele wereld af, allemaal met als missie het winnen van een bracelet, één van de 55 wel te verstaan, al is die ene van het Main Event toch wel degene die ik het liefst om mijn pols zou willen hangen. Wordt het een bracelet in een ander event zul je me ook absoluut niet horen klagen natuurlijk. Er is nog nooit eerder een Nederlander geweest die met een Bracelet naar huis ging, dus elke Nederlander die naar Vegas afreist is erop gebrand om de eerste te zijn.

Aan het Main Event zullen zo'n 100 Nederlanders meedoen schat ik, onder wie Johnny de Mol die overigens net een contract heeft getekend bij PokerStars! Ik feliciteer hem dan ook van harte en wens hem erg veel succes. Misschien kom ik hem nog wel aan de tafels tegen.

De planning is om sowieso 6 weken in Las Vegas te verblijven. Ik zal logeren in het Panorama Towers hotel, waar ik deze lente ook vier weken verbleef toen ik in Las Vegas was om te trainen. Twee vrienden zullen me gezelschap houden en afleiding verschaffen tussen de 15 á 20 events door die ik zal proberen te spelen. Ik heb er veel zin in vooral omdat ik er zo naartoe heb geleefd. De toernooien in Europa waren een goede voorbereiding, daar moest ik me tenslotte ook met de beste spelers meten. Al is het hier toch anders, en dan heb ik het vooral over het weer. In Las Vegas zitten we middenin de woestijn en is het buiten eigenlijk niet zo heel prettig als de zon vol aan de hemel staat; in de zomer is het net een heteluchtoven. Gelukkig zijn er genoeg zwembaden en natuurlijk de airco. Vorig jaar heb ik ook de nodige verkoeling moeten zoeken na vele verhitte pokersessies in het Rio, waar de Airco weliswaar op volle toeren draait maar het er zeker heftig aan toe gaat.

Als jullie dit lezen zal ik net geland zijn en ben ik op weg naar mijn appartement. Ik zal zeker gaan eten bij The Naked Fish, mijn favoriete sushi restaurantje in Vegas. Verder ben ik in ieder geval van plan een aantal wedstrijden te kijken van het Nederlands elftal en zal ik zoveel mogelijk proberen om het EK te volgen. Hopelijk zenden de Amerikaanse zenders het voetbal uit en anders zal ik via het internet proberen de leukste wedstrijden te volgen.Voor de rest is het WSOP dat de klok slaat en zullen feestjes en uitjes eventjes moeten wachten tot Amsterdam of totdat ik een Bracelet binnensleep

Het Team van mijn site zal ook weer aanwezig zijn, net als vorig jaar om de toernooien te verslaan, chipcounts te brengen en interviews te doen. Alles is natuurlijk te volgen op www.pokernews.nl waar iedere dag een WSOP Nieuwsfilmpje zal verschijnen. Ik hoop dat jullie allemaal de tijd hebben om het te volgen, live zal voor sommigen misschien teveel van het goede zijn gezien het tijdsverschil. Hoe dan ook, ik ben hier in Las Vegas voorlopig nog wel even bezig en zal jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden van mijn verrichtingen. Volgende week zal ik ingaan op mijn eerste toernooien tijdens de WSOP.

Tot snel!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen