Finaletafel WSOP Event #2 nadert + meer pokernieuws

Finaletafel WSOP Event #2 nadert + meer pokernieuws 0001

De eerste toernooiwinnaar van de World Series of Poker 2008 was Nenad Medic. Hij werd wereldkampioen Pot Limit Hold'em. Ook het tweede evenement is inmiddels in volle gang. De opkomst voor het tweede toernooi, de $1.500,- No Limit Hold'em, was behoorlijk. Bijna 4000 mensen (!) namen deel aan dat toernooi. Inmiddels is het aantal deelnemers gereduceerd tot nog slechts 36.

Op dit moment bedraagt de grootste stack van het deelnemersveld 825.000 punten. Met dat aantal mag Pia Jeppesen zich chipleader noemen. Een opvallende rol in dit evenement speelde Chris 'Jesus' Ferguson. Uit bijna geslagen positie knokte de Full Tilt Poker-speler zich terug tot een zeer speelbare stack. Op dit moment heeft hij (volgens de meest recente chipcounts) 138.000 punten.

Event #3 $1.500 Pot Limit Hold'em

Het derde evenement dat van start is gegaan is de $1.500 Pot Limit Hold'em. Er begonnen 713 mensen aan het toernooi, en na dag één is dat aantal teruggebracht tot slechts 74. Aan evenement nummer drie is geen officiële wereldtitel gebonden, evenals overigens aan nummer twee.

In het derde evenement is de kans op een Nederlands succesnummer aanwezig. 'We' hebben zelfs twee paarden om op te wedden. Ron Hofman en Wolbert Bartlema hebben beiden dag 1 overleefd. Zij behoren nu tot de laatste 74 spelers die nog in het toernooi zitten. Ron Hofman zal dag twee starten met slechts 7000 punten, en is daarmee shortstacked. Wolbert Bartlema heeft iets meer punten. Hij gaat verder spelen met 16.800 punten.

Volgens de meest recente cijfers is David Singer de chipleader op dit moment. Hij verzamelde gedurende het toernooi al 124.800 punten. Op nummer twee staat met 105.000 punten Philip Yeh, en Robert Workman completeert de top drie met 77.000 punten.

Event #4 $5.000 Mixed Hold'em

Het vierde evenement van de World Series dit jaar is er één die je zou kunnen noemen een 'elitebijeenkomst'. Het toernooi, waarbij afwisselend Limit – en No Limit Hold'em wordt gespeeld, kent een zéér sterk deelnemersveld. Zo doen bijvoorbeeld Daniel Negreanu, Doyle Brunson en Gabe Kaplan mee, waarbij de laatste vooral bekend is van zijn commentaar bij High Stakes Poker.

Ook in het vierde evenement is de delegatie Nederlanders aanwezig. Noah Boeken is nog altijd in het toernooi, met 10.000 punten. Hij is echter niet de enige. Ook voor Thierry van den Berg liggen de kansen nog open. De laatstgenoemde heeft nog 21.000 punten over. Daarnaast is ook Rob Hollink nog niet uitgespeeld in het toernooi. Met 31.300 punten is hij de beste Nederlander. Naast dit trio Nederlanders speelt ook Marcel Luske nog mee bij de laatste 91 van de 332 starters.

Ariel Schneller mag zich tot op heden kronen tot chipleader van het toernooi. Hij heeft bijna 100.000 punten. Hij wordt op de huid gezeten door nummer twee Jimmy Fricke, die 88.000 punten heeft. Jon Turner brengt de tijd door als virtuele nummer drie.

Nevada Cancer Institute officiëel goede doel WSOP

Evenals de drie voorgaande jaren is ook dit jaar Nevada Cancer Institute het officiële goede doel van de World Series of Poker 2008. De WSOP is inmiddels in volle gang. Op diverse wijzen zal het prestigieuze toernooi zorgen voor extra inkomsten voor de stichting.

"Nevada Cancer Institute is a wonderful community partner for the World Series of Poker," laat commissielid Jeffrey Pollack weten. "The work NVCI's researchers and physicians are doing at NVCI resonates not only locally, but around the world by expanding the field of knowledge about this disease," zo vervolgt Pollack.

Tijdens de World Series kunnen pokerspelers in een VIP-lounge 24 uur per dag vertoeven. Aldaar is voordat de World Series begonnen een prijsverhoging bepaald voor alle dranken en etenswaren. Van ieder drankje gaat het verhoogde bedrag per direct naar de Nevada Cancer Institute.

Logischerwijs is ook de directie van de stichting blij met de overeenkomst. "The World Series of Poker brings an excitement and buzz that enhances the Las Vegas economy every summer. We are thrilled to be a community partner with the Harrah's organization and are thankful for their dedication to the health and future of the community," laat Sandra Murdock – president van de stichting – weten.

High Stakes: begin juni

Hoewel vele pokerprofessionals in Las Vegas verblijven in verband met de World Series of Poker, wordt er online volop doorgespeeld op de hoge stakes. De actie verslapte wel ietwat ten opzichte van de maand mei, al is dat niet heel opmerkelijk gezien de ongekend vele actie in mei.

De grootste winnaar in juni is tot op heden Cole 'CTS' South. De jonge Amerikaan, bekend van zijn instructievideo's voor Cardrunners, won in de twee dagen in juni $460.000,-. Daarmee loopt hij mijlenver voor op nummer twee 'Finddagrind', die $202.000,- won. Ook David Benyamine is weer goed begonnen aan de maand. Hij won $180.000,- en staat daarmee als derde geklasseerd in het rijtje 'grootste winnaars'.

ICallSoWhat kende een ronduit dramatische start van juni. Hij verloor maar liefst $500.000,- op de eerste dag van de maand. Hij herstelde die schade een heel klein beetje door direct op de tweede dag $118.000,- te winnen. Over het hele jaar 2008 is de Nederlander overigens nog altijd lijstaanvoerder met iets minder dan 3 miljoen dollar winst.

Patrik Antonius tekent bij Full Tilt Poker

Het wordt langzaam maar zeker gebruikelijk voor de grote online pokerrooms, om vlak voor of zelfs tijdens de World Series of Poker grote sterren aan hun team toe te voegen. Ook dit jaar weer kwamen zowel PokerStars als Full Tilt Poker met een toevoeging aan hun team.

Full Tilt lijkt te zegevieren op dit gebied. De pokerroom haalde niemand minder dan Patrik Antonius binnen. De inlijving hing al enige tijd in de lucht, dat beaamt de Fin in een interview met PokerNews. "We have been talking in a lot of ways, for a long time. I kind of knew that I would be part of them. It would be more than likely, but now it happened en it's not as a press for me."

Naast Full Tilt Poker sloeg ook PokerStars zijn slag. Kathy Liebert, volgens de boeken de meest succesvolle vrouwelijke pokerspeler ooit, is ingelijfd door 'Stars'.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen