ESPN start WSOP - tv uitzendingen + meer pokernieuws

ESPN start WSOP - tv uitzendingen + meer pokernieuws 0001

Er was een hoop ophef over de finaletafel van het Main Event van de World Series of Poker. De laatste negen spelers van dat toernooi zullen namelijk pas in november onderling gaan uitmaken wie als eerste eindigt in het toernooi, en een zak met heel veel geld mee naar huis mag nemen: ruim negen miljoen dollar.

Ter promotie werd besloten de finaletafel in november te spelen, zodat ESPN en overige media de WSOP optimaal konden promoten. Inmiddels zijn de eerste uitzendingen van de Amerikaanse televisiezender van start gegaan.

Om acht uur ET starten de uitzendingen van de eerste toernooien die gespeeld werden tijdens de World Series of Poker. De uitzendingen worden gebracht in blokken van twee uur. Tot in november zullen de uitzendingen blijven komen.

EGBA stelt nieuwe 'gokvoorschriften' op

De European Gaming and Betting Association heeft een nieuwe regelgeving naar buiten gebracht ten aanzien van spelersprotectie. Mede naar aanleiding van het nog lopende project om 'verantwoordelijk gokken' te promoten, is de organisatie met een nieuw regelpakket gekomen.

Naast de regelgeving omtrent pokerspelers, is er ook voor de Europese gokmarkt een voorschrift gecreëerd. Ter bevordering van de eerlijke marktconcurrentie zijn 170 tips uitgegeven, om de concurrentie zo eerlijk mogelijk te maken.

De voorzitter van de EGBA, Norbert Teufelberger, liet het volgende weten: "These standards are a sign of our commitment to an exemplary level of corporate and social responsibility. They could serve as a basis for reflection at a time when governments and regulators across Europe are trying to find ways to best protect consumers in the online gaming and betting environment."

De regels en tips zijn nog niet naar buiten gebracht.

ICallSoWhat dendert bergafwaarts: wederom verlies

Hoewel de start van het jaar voor de Tilburgse 'Jin' zeer bemoedigend was, gaat het de laatste weken allerminst hoogstaand met hem. ICallSoWhat, zoals zijn nickname luidt, verliest honderdduizenden dollars tegelijk, de laatste weken.

Vanaf 1 januari tot 30 april 2008 won ICallSoWhat maar liefst $2.758.000,-. De afgelopen drie dagen waren uitermate teleurstellend. Op 21 juli verloor hij $327.000,-. De dag daarvoor verloor hij ruim een half miljoen ($504.000,-).

De andere kant van de medaille zag Patrik Antonius. De Fin deed zeer goede zaken aan de virtuele tafels van Full Tilt Poker. Slechts 949 handen speelde hij; Hij won $462.000,-! Ook zijn haardrachtgenoot Gus Hansen was goed bezig. Hij won $458.000,-.

Dat geld kwam dus onder andere bij ICallSoWhat vandaan. De grootste verliezer van de dag was de Nederlander echter niet. De regular CHUFTY verloor het grootste bedrag: $573.000,- op één avond. Ook 'OnTheRize' verloor flink. Hij sloot de dag af met $406.000,- in de min.

Negreanu adviseert 'Asian kid from The Netherlands'

Daniel Negreanu omschrijft het als volgt: "Before I get to the show I want to tell you about something that has never, ever happened to me before and I'm not even sure it's ever happened in poker history." De half-Roemeense en half-Canadese pokerspeler speelde op PokerStars $100/$200 Pot Limit Omaha.

Nadat hij verveeld raakte, verzocht hij in de chat spelers om $1000/$2000 HORSE te komen spelen. Eén speler reageerde. "After about 45 minutes or so I was up around 40k or so when he types in, "I'm pretty new to this game, do you think you can make comments on my game?" vervolgde Negreanu zijn verslag.

De speler die het verzoek deed, omschreef Daniel Negreanu als een '25 year old Asian kid from The Netherlands, who won millions in PLO'. Alles duidt er dus op dat ICallSoWhat op PokerStars speelde onder zijn naam aldaar: 'Jin'.

Opvallend genoeg besloot Negreanu tips te geven. Hoeveel het geholpen heeft is niet duidelijk. "I ended up winning about 100k off of him and it didn't seem to phase him at all," zo besluit Negreanu.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen