FIDPA pleit voor nieuwe regels in toernooipoker + meer pokernieuws

FIDPA pleit voor nieuwe regels in toernooipoker + meer pokernieuws 0001

Al enige tijd is Marcel Luske bezig met zijn organisatie Federation International de Poker Association. De Nederlander, voorzitter van de organisatie, hoopt met de organisatie een nieuwe regelgeving te ontwikkelen die globaal van toepassing zal worden.

In een interview van PokerNews (28 september 2007) weidde Luske uitgebreid uit over de FIDPA. De organisatie zet zich in voor het belang van de speler, zo omschrijft hij zelf. "Waar ik me sterk voor maak is het belang van de speler zelf, en ik probeer dat duidelijk te maken aan de diverse organisaties. Het is een beetje een tegenstelling, want we werken samen met de mensen die we bekritiseren," aldus Luske.

Met die laatstgenoemde samenwerking doelt Luske op de organisatie TDA (Tournament Directors Association). Daarnaast werkt de FIDPA ook met enkele managers van pokerrooms samen.

World Series of Poker

Eén van de toernooien waarover Luske niet tevreden was en is, is de World Series of Poker. 'The Flying Dutchman' verwijt de organisatie van de WSOP het feit dat alles gericht is op zoveel mogelijk winst maken, terwijl de omstandigheden voor de spelers niet verbeteren. "Er wordt goed gewerkt om winst te kunnen maken."

"Mooi allemaal, maar het wordt niet verbeterd voor de spelers op dit moment. Ze zijn de afgelopen jaren aan het worstelen met het vraagstuk hoe het voor de speler beter kan, maar dan wel met 't idee dat 't niets mag kosten," aldus Luske.

Regelgeving veranderen

Waar de FIDPA voornamelijk mee bezig is, is dus het maken van duidelijke regels die over de hele wereld worden toegepast. "Een belangrijk doel van de FIDPA is: het standaardiseren van pokerregels," aldus Luske.

Naast alle ambities om de regels aan te passen, wil Luske in de toekomst ook toernooien gaan organiseren met de FIDPA.

'PPA laat zich uit over valsspelerij in poker'

Zowel bij de pokerroom Absolute Poker als bij Ultimate Bet zijn diverse spelers betrapt op zogenaamd 'cheaten' tijdens online pokerpartijen. De Poker Player Alliance heeft zich in de persoon van voorzitter D'Amato onlangs uitgelaten over deze kwestie.

"Trust is paramont in poker. Sadly, this foundation has been undercut by admissions from two wel-known online poker companies, Absolute Poker and Ultimate Bet, that cheating has occurred on their poker sites." aldus D'Amato,

D'Amato maakt duidelijk dat de Poker Player Alliance lijnrecht tegenover het valsspelen tijdens pokertoernooien en –wedstrijden staat. "The Poker Players Alliance condemns any and all cheating in poker no matter the forum in which it is played," vervolgt D'Amato zijn pleidooi tegen de 'cheaters'.

"Because of the current legal uncertainties and the lack of federal regulation and oversight, it is especially troubling when cheating occurs in online poker," aldus de voorzitter.

EU praat met VS over online gokken

Er waren al enkele berichten bekend over het feit dat de Europese Unie zich mengde in de gokmarkt, en de regelgeving op dat gebied van de Verenigde Staten.

Inmiddels is concreet geworden wat er gaat gebeuren. Een delegatie van de Europese Unie zal aan het eind van deze maand afreizen naar de Verenigde Staten, om aldaar met regeringsleden van de VS het beleid te bespreken.

Het gesprek zal als onderwerpen bespreken als restricties op gebied van de online gokmarkt. Ook de rechtsvervolging van het beleid in de Verenigde Staten wordt behandeld.

De Europese Unie voelt zich in de lure gelegd door het beleid van de Verenigde Staten. Europese bedrijven zouden namelijk achtergesteld zijn ten opzichte van Amerikaanse. Ook hierover zal worden gesproken.

Antonius dendert door: bijna miljoen in twee dagen

Er is maar één man die op dit moment de online tafels op Full Tilt Poker domineert: Patrik Antonius. De Finse pokerbekendheid bleek op 21 juli al het meeste geld te hebben binnengehaald (bijna een half miljoen dollar).

Ook op 22 juli kon niemand tippen aan Antonius. Wederom won hij rond de half miljoen, dit keer zelfs ietsje erover: $501.000,-. De prestatie wordt nog groter vanwege het feit dat hij bij elkaar $964.000,- won, in slechts 2201 handen.

Waar Gus Hansen gister nog flink wat geld won (hij eindigde als op één na grootste winnaar achter Antonius) was het de Deen op 22 juli niet gegund. Een recordbedrag van (tenminste) de afgelopen maanden verloor Hansen: $793.507 in 3821 handen, op één dag.

Ook Tom 'Durrrr' Dwan liet weer eens van zich horen aan de Full Tilt-tafels. Hij doet vrij goede zaken. Zijn winst bedroeg $315.000,-.

ICallSoWhat weet ook eindelijk weer wat winnen is. Hoewel het zijn verliezen van de afgelopen dagen niet compenseert, eindigde hij in elk geval weer eens in de groene cijfers, in plaats van in de rode. De Tilburger won zo'n $247.000,-

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen