Harrah's loopt binnen dankzij WSOP + meer pokernieuws

Harrah's loopt binnen dankzij WSOP + meer pokernieuws 0001

De World Series of Poker zit er in praktisch opzicht op. 54 van de 55 evenementen zijn afgerond. Alleen de finaletafel van het Main Event moet nog gespeeld worden, en dat zal pas in november gebeuren. Tijd voor een terugblik, en wel vanuit Harrah's' perspectief.

Harrah's, de organisator van de World Series of Poker, heeft namelijk flink geld verdiend gedurende het toernooi. Van elke buy-in van een toernooi wordt een 'fee' afgehaald. Dat bedrag wordt toegekend aan het huis: Harrah's dus.

Alleen al aan het Main Event van de World Series of Poker dit jaar verdiende de organisatie maar liefst $4.106.000,-(!). De totale opbrengst dit jaar bedraagt $13.116.000,-, allemaal opgehaald uit entry fees.

In totaal werd er dit jaar voor $193.743.000,- aan tickets verkocht tijdens de WSOP.

Man VS Machine: pokermachine verslaat pokerprofessionals

Het was de tweede test met de zogeheten pokercomputer 'Polaris'. Eerder nam onder andere Phil Laak het op tegen de pokermachine. Hij wist uiteindelijk te winnen.

Voor de tweede test was een geheel verbeterde machine ontwikkeld. Twee pokerprofessionals, beiden pokercoach op een website, namen het op tegen 'Polaris 2.0'. Tot ieders verbazing wonnen zij niet; de computer versloeg het duo.

Er werden drie 'partijen' poker gespeeld. Twee daarvan werden gewonnen door de pokercomputer, en één partij eindigde 'gelijk'. Daarmee stond de overwinning van de computer dus vast.

De problemen waarmee de pokerprofessionals kampten was dat de machine op diverse punten is verbeterd. Waar de vorige versie nog tamelijk structureel acties uitvoerde, lukte het Polaris 2.0 zich aan te passen aan de speelstijl van de tegenstander. Daardoor was het lastig voor de professionals om een structuur te ontdekken in de acties van de machine.

Hellmuth voorkwam penalty tijdens WSOP dankzij status

Het scheelde niet veel of hij had een penalty gekregen op de World Series of Poker. In het Main Event baarde Phil Hellmuth weer eens opzien. Na een succesvolle bluf van een speler, die zijn kaarten toonde, was het Phil Hellmuth die de speler 'Idiot' noemde.

Voor dat delict werd een penalty gegeven. Die straf kwam er echter nooit. De organisatie van de World Series of Poker herzag het besluit en liet Hellmuth doorspelen.

Gisteren liet WSOP-woordvoerder Seth Palansky weten waarom de straf werd teruggedraaid. "It's a problem we've all helped create. The camera loves him and he plays to the camera, and everyone loves playing with him and the fun that comes along with it," aldus Palansky.

Daarnaast gaf de woordvoerder aan dat de straf opgelegd was zonder dat er daarvoor een waarschuwing was gegeven.

WPA wijzigt regels voor leden

De World Poker Associaton heeft besloten een aantal lidmaatschapregels voor leden te veranderen. 1400 mensen voegden zich bij de organisatie. Jesse Jones, oprichter en voorzitter van de WPA, meldde dat de veranderingen plaats zouden vinden.

De veranderingen werden als volgt gepresenteerd:

• All Founding Members are made Lifetime WPA members

• Reducing the Associate Member rate from $100 to the original $50

• Reinstating the Affiliate (any poker related entity) category

• Bringing back the Friend category at $20 (individual supporters)

• One-time fee: Any member (Professional, Associate, Affiliate, Friend) who has already joined, joins now or in the future will pay a one time rate and not be required to renew on an annual basis; and becomes a permanent WPA member.

De World Poker Tour is een organisatie die de belangen van pokerspelers behartigt. Vlak voor de World Series of Poker kwam de WPA ook al in het nieuws, vanwege enkele eisen die zij stelden om pokerspelers comfortabeler te laten spelen.

Juanda keldert, Gus Hansen 'on a roll'

De laatste dagen is John Juanda opvallend vaak aan de Pot Limit Omaha-tafels op Full Tilt Poker te zien. Ook gisteren was de Indonesiër weer te vinden aan de virtuele tafels. Hij nam het onder andere op tegen Gus Hansen, ICallSoWhat en Patrik Antonius.

Het werd echter geen beste dag voor Juanda, die doorgaans toch vooral met live poker zijn geld verdient. Zijn dag eindigde met een verlies van ongeveer $220.000,-; het op één na grootste verliesbedrag van de dag. Alleen de speler met de nickname 'LoLina' verloor meer, namelijk $230.000,-.

In tegenstelling tot Juanda, was Gus Hansen aardig op dreef. De sympathieke Deen speelde 2433 handen, en won daarin $274.000,-. Ook ICallSoWhat maakte weer een vrij aardige dag door. Hij won $182.000,-. Hij werd daarmee de op twee na grootste winnaar van de dag.

ICallSoWhat staat wat betreft de maand juli nog $121.000,- in de min. Gus Hansen's balans is positief; hij won $468.000,- in de 18436 handen die hij deze maand tot zover speelde.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen