ICallSoWhat verliest fors, Hollink en Ivey winnen + meer pokernieuws

ICallSoWhat verliest fors, Hollink en Ivey winnen + meer pokernieuws 0001

Op negen spelers na, is iedereen die deelnam aan de World Series of Poker uitgeschakeld. Minder actie in het zogeheten 'live circuit' zorgt voor een groei aan virtuele speeltafels van het online poker.

Dat meer spelers weer eens het internet op gingen om te pokeren, was duidelijk merkbaar. Spelers die hun naam en faam vooral maakten in het live poker, verschenen met velen tegelijk aan de online tafels van Full Tilt Poker. Gevestigde namen als Gus Hansen, John Juanda, Phil Ivey en (de eerste Nederlandse braceletwinnaar) Rob Hollink schoven aan.

De 'gevestigde orde' in het live poker, nam het op tegen de reguliere spelers uit het online poker. Voorbeelden van die online spelers zijn 'CHUFTY', ICallSoWhat, present en trex313.

De winst werd uiteindelijk gedeeld tussen de twee spelersgroepen. CHUFTY bleek de grootste winnaar van de dag. Hij sleepte $259.000,- binnen. Phil Ivey deed eveneens goede zaken. Voor hem was $195.000,- winst weggelegd. Ook de Nederlander Rob Hollink eindigde in de plus. Hij had aan het einde van de avond $121.000,- meer dan aan het begin.

De grootste verliezer van de dag was de Tilburger ICallSoWhat. In 2593 handen verloor hij $295.000,-.

'Stupak bubblet zonder te spelen'

Naast de World Series of Poker is in Las Vegas ook de Bellagio Cup in volle gang. Pokerprofessional Bob Stupak nam eveneens deel aan het evenement.

Op dag 2 sloot Stupak af met een degelijke stack van 55.000 punten. Op dag 3 was de Amerikaan echter nergens te bekennen. Met nog 125 spelers en 100 spelers 'in the money' zou het erom gaan spannen of hij al dan niet in het geld zou belanden.

Op het moment dat Stupak nog 20.000 punten over had besloten Hevad Khan en Thuy Doan het nog iets spannender te maken. Zij zetten $600,- in tegen Tim Phan. Khan en Doan geloofden dat Stupak het zou halen.

Ver er vandaan zat het duo niet. De blinden stapelden zich op, en met 105 spelers te gaan leek het sprookje uit. Maar vier razendsnelle uitschakelingen zorgden ervoor dat Stupak nog maar één plaats te overleven had.

Dat ene plaatsje kwam er echter niet, waardoor Stupak de nummer 101 werd, en daarmee dus 'bubble-boy'. Tim Phan mocht daarom $1.200,- in

ontvangst nemen. Hij won de sidebet.

PKR.com blijft groeien

Hoewel de onderlinge concurrentie tussen online pokerrooms gigantisch is, blijft de room PKR.com groter en groter worden. De groei die de innovatieve website doormaakt is behoorlijk sterk. Inmiddels is de website aanbeland op de 15e plaats wat betreft de grootste online pokerwebsites.

Dat betekent dat PKR wederom twee plaatsen is gestegen in de 'rangschikking'. Inmiddels heeft de website enkele gevestigde rooms als Betfair – en Ladbrokes Poker achter zich gelaten.

De oorzaak van de groei lijkt het innovatieve programma van PKR.com te zijn, in samenhang met de nadrukkelijk aanwezige marketing. Zo startte PKR de tv-zender PKR TV. In sommige delen van Europa is deze zender te ontvangen. Ook kan er via YouTube gekeken worden. PKR TV is vooral gericht op het in de spotlight zetten van interessante toernooien op PKR Poker.

Motorclub pokert tegen rijden onder invloed

In Calgary is de zevende editie van de Poker Run afgerond. De Poker Run is een initiatief van 'The Sober Riders Motorcycle Association. De organisatie probeert door middel van poker geld in te zamelen.

Het ingezamelde geld zal besteed worden aan de organisatie 'Mother's Against Drunk Driving'. Organisator Keith Williams is van mening dat de gevolgen van onder invloed rijden behoorlijk worden onderschat. "I've been victim of impaired driving being hit by an impaired driver. I've lost a couple close friends due them being hit by drunk drivers," aldus Williams.

"It's not just the people in the vehicles affected. It's the family and friends of the victim and driver."

Er werd een cheque van $10.260 overhandigd aan de organisatie MADD Calgary.

Hollywood Poker biedt verzekering aan voor bubble WSOPE

Het is een gevoel dat vele pokerspelers kennen: je speelt een toernooi, en eindelijk lijkt het eens helemaal de goede kant op te gaan. Nog vijf plaatsen, en je hebt het geld gehaald. Het toernooi is wat aan de dure kant, dus minstens de buy-in terug zou een aardig gevoel geven. Maar, twee plaatsen voordat geld vergeven zou worden, vlieg je er met enorm veel pech uit.

Hollywood Poker wil de oplossing bieden voor dit probleem. De online pokerroom vergeeft namelijk een ticket voor de WSOPE 2009, aan de eerste vijf spelers die 'out of the money' eindigen. Het enige wat je moet doen, is voor 31 augustus 1.000 player points verdienen op de site. Je seat voor de World Series of Poker Europe hoef je dus niet via Hollywood Poker verdiend te hebben.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen