Main Event - Column Noah Boeken

Main Event - Column Noah Boeken 0001

Wanneer jullie dit lezen is de 39e World Series of Poker Main Event in volle gang. Een kleine 100 Nederlanders legden dit jaar $10.000 neer om deel te mogen nemen aan het grootste pokertoernooi ter wereld. Na 4 startdagen bleef de teller steken op 6844 deelnemers.

Ikzelf koos ervoor om dag 1a te spelen. Iedereen kwam met andere theorieën waarom een dag zwaarder of lichter zou zijn dan een andere startdag, maar in mijn opinie maakt het heel weinig uit in een startveld van bijna 7000 man, dus besloot ik zo snel mogelijk aan het karwei te beginnen.

Toen ik aan bij mijn tafel aankwam herkende ik alleen Will Durkee, die meteen rechts van me zat. De rest van de tafel werd vooral bevolkt door mensen met PokerStars-kleding aan en het waren geen Team PokerStars Pro leden dus waarschijnlijk online-qualifiers, die voor het dragen van de kleding 10 dagen hotel of $1.000 vergoed kregen. Mijn plan was, zoals ik vorige week al vertelde, om vooral te overleven en gebruik te maken van de fouten die mijn onervaren tegenstanders zouden maken. Nadat ik al snel wat kleine potjes won en het duidelijk werd dat er twee jongens aan tafel zaten die wel heel weak waren, stelde ik mijn plan iets bij en probeerde ik wat meer potten te spelen tegen deze jongens, die heel duidelijk te lezen waren. Één van de jongens folde letterlijk altijd, wanneer ik na een check van hem op de flop continuation bette. Als hij zelf wat had dan bette hij zelf uit en was ik snel klaar met de hand.

Voordat ik het wist stond ik al snel op 30.000 punten, toen er zich een grote pot voordeed.Na drie limpers vind ik op de button AQ en besluit een grote raise te maken om de pot op te pakken. De eerste limper besluit te callen en de rest fold. De flop is gunstig voor mij, Q 9 2 rainbow. Mijn tegenstander checkt en callt een 2500 bet van mij. Op de turn valt nog een 2 en wederom check callt hij een bet van mij, dit keer van 4000. Wanneer er op de river een 7 valt besluit mijn tegenstander instant allin te gaan voor zijn laatste 6600 chips. Het enige wat door mijn hoofd schiet is; " hij heeft toch geen 99?". Wat me het meest verbaast is dat hij zo'n bet maakt nadat ik voor de flop, op de flop en op de turn sterkte heb getoond. Ik kan echter natuurlijk niet weggooien wanneer ik 6600 moet callen om ruim 22000 te winnen. Ik call en hij gooit TT open. Een kansloze bluff en weer een speler minder. Dit is een voorbeeld van vele vreemde handen die je tegenkomt in dit $10.000 buyin toernooi.

Ik weet mijn chipstack vrij eenvoudig uit te bouwen, setje hier, setje daar alles gaat voor de wind en tijdens de dinerbreak sta ik op 84.000. Vol goede moed kom ik terug van de dinerbreak klaar om mijn stack verder uit te bouwen. Ik merk alleen al meteen dat er nu een hele andere show aan de gang is, een show waarin ik alleen maar chips verlies. Nadat ik met pocket vrouwen een slechte call maak op de river voor 15.000 chips, waar mijn tegenstander zijn two -pair hitte sta ik in één keer een uur na het diner weer op 50.000. Na ff een rondje door de zaal te zijn gelopen, zuur van mijn slechte call, ga ik weer zitten en besluit ik rustig de laatste 2 uurtjes van de dag uit te spelen. Mijn stack is immers nog steeds dik boven average en dus is er geen vuiltje aan de lucht. alleen moet ik wel gaan stoppen met chips in te leveren.

Tijdens het laatste level loop ik nog wat meer kleerscheuren op en wanneer de bel klinkt voor het einde van dag 1 sta ik op 37.000, net onder average. Alles wat voor het eten lukte ging na het eten mis, maar ik zit er nog in en neem nu mijn 4(!) dagen rust, voordat ik dag 2a weer aan de bak moet.

Op dag 2a word ik 's ochtends wakker met een zware keelpijn en ik merk al snel dat ik koorts heb. Shit! Goeie timing wanneer ik 12 uur moet gaan ploeteren in de Rio. Mijn doel voor dag 2 was duidelijk; Overleven en morgen op dag 2b uitrusten, zodat ik op dag 3 weer fris voor de dag kan komen. Het werd een lange en heel zware dag aan een zware tafel. Mijn chipstack schommelde tussen de 11.000 en 97.000 en ik eindigde uiteindelijk op 61.000 chips. Het gemiddelde zal voor dag 3 rond de 90.000 zijn, daar zit ik dus een stukje onder. Dat moet echter geen probleem zijn want de blinden zijn pas 800-1600.

After all, you got to be in it to win it!

Wish me Luck!

Noah

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen