Marty Smyth wereldkampioen Pot Limit Omaha + meer pokernieuws

Marty Smyth wereldkampioen Pot Limit Omaha + meer pokernieuws 0001

Nog slechts enkele evenementen van het Main Event verwijderd, werd als 50ste toernooi van de World Series of Poker dit jaar het wereldkampioenschap Pot Limit Omaha gespeeld. Het toernooi met de $10.000,- buy-in werd door 381 spelers gespeeld.

Inmiddels is bekend dat Marty Smyth de beste investering deed toen hij zijn ticket kocht. Hij won het toernooi namelijk. Daarmee verdient hij maar liefst $859.000,-. Heads-up versloeg hij Peter Jetten. Hoewel ze beiden de nuts vasthielden in de laatste hand, stond Smyth voor in winstkans.

Hij hield namelijk {k-Clubs}{j-Clubs}{j-Spades}{q-Diamonds} vast, tegen de {k-Spades}{j-Diamonds}{3-Diamonds}{2-Clubs} van Jetten. Het board bracht voor beide spelers de nuts. De flop bracht namelijk {q-Clubs}{9-Hearts}{10-Clubs}. Daarmee had Smyth echter ook nog een flushdraw. Alle muntjes gingen op de flop naar het midden. De turn blankte ({7-Diamonds}) maar de river bracht de {6-Clubs} die de flush van Smyth completeerde.

Zodoende won hij Event #50, en de daarmee gepaard gaande prestige, het geldbedrag, de bracelet en de titel van wereldkampioen. Runner-up Jetten kreeg $528.000,- voor de moeite.

Event #51 $1.500,- H.O.R.S.E.

Phil Hellmuth leek af te stevenen op zijn twaalfde bracelet, maar toen er nog drie spelers over waren, waaronder hijzelf, moest hij toch echt het veld ruimen. Geen twaalfde armbandje voor Hellmuth dus. James Schaaf slaagde er daarentegen wél in dat armbandje van Event #51 te bemachtigen. Hij versloeg Tommy Hang heads-up.

De laatste hand van Hang was {a-Hearts}{7-Diamonds}{j-Clubs}{2-Hearts}{7-Hearts}{7-Spades}{5-Hearts}. Die hand was echter niet sterk genoeg voor de {10-Clubs}{8-Spades}{6-Hearts}{8-Clubs}{9-Hearts}{8-Hearts}{a-Clubs} van Schaaf.

Door zijn overwinning mag Schaaf $256.000,- in ontvangst nemen. Runner-up Hang zal met $158.000,- genoegen moeten nemen.

Overige evenementen

In Event #52 werd No Limit Hold'em gespeeld. Behoorlijk wat mensen namen deel aan dat toernooi. Om precies te zijn kochten 2693 spelers een ticket ter waarde van $1.500,-. Van dat grote aantal spelers is nog een select groepje over. Dat selecte groepje past zelfs aan één tafel: de finaletafel.

Negen spelers hebben het gered om een plekje te bemachtigen aan de laatste tafel van toernooi 52. Corwin Cole zal als chipleader aan het toernooi beginnen. Hij bezit 1.625.000 in punten. Matt Matros is de nummer twee in chips, met 1.447.000 chips. De shortstack aan tafel is Farzad Rouhani, met 212.000 punten.

In Event #53 wordt Limit Hold'em gespeeld. Spelers konden zich inkopen voor $1.500,-. 823 spelers hebben dat ook daadwerkelijk gedaan. Inmiddels is dag 1 afgelopen, en zijn er nog 75 spelers over. Tot die 75 spelers hoort één Nederlander, namelijk Jelger Wiegersma.

World Series of Poker Europe schema 2008 bekend

In navolging van de 'echte' World Series of Poker in Amerika, vindt de World Series of Poker Europe plaats in Londen. Het toernooi is uiteraard vele malen kleinschaliger. Wel wordt de buy-in in Britse ponden gerekend, waardoor het toernooi stukken duurder is dan de Amerikaanse grote broer.

Harrah's entertainment organiseert het toernooi, net als dat het de World Series of Poker in Amerika organiseert. Zij maakten dan ook het speelschema bekend. Er wordt gestart met spelen op 19 september, met uiteraard Event #1.

Dat eerste evenement is wel direct een appositie ten opzichte van vorig jaar. Toen was dit toernooi er namelijk nog niet.

Onderstaand het volledige schema:

• 19 september 2008 - Event #1... GBP1,500... No-Limit Hold'em Day 1A (3-day event/2 opening days)

• 22 september 2008 - Event #2... GBP 2,500... H.O.R.S.E. (3-day event)

• 24 september 2008 - Event #3... GBP 5,000... Pot Limit Omaha (3-day event)

• 27 september 2008 - Event #4... GBP 10,000... World Championship No-Limit Hold'em (5-day event/two opening days)

Hellmuth had toernooiopbrengst en bracelet gedoneerd

Hij redde het uiteindelijk niet, maar had Phil Hellmuth het $1.500,- H.O.R.S.E.-evenement van de World Series of Poker winnend weten af te sluiten, dan had hij het prijzengeld en de prestigieuze armband niet zelf gehouden.

Hij liet weten zowel het geld als de bracelet te doneren. Vrienden zouden de gelukkige ontvangers zijn, had Hellmuth het geld en de armband gewonnen. "If I win it, then I'm donating my victory to my close friend, the late great John Bonetti! The bracelet itself, if I can win it, has been promised to my close friend Greg Pierson who is the CEO of Iovation," aldus Hellmuth.

Mocht Hellmuth het toernooi gewonnen hebben, dan had hij zijn record van aantal bracelets verstevigd. De Amerikaan is de enige met elf WSOP-bracelets, en zou met deze toernooioverwinning op twaalf zijn gekomen. Winnen lukte hem echter niet. Hellmuth eindigde als derde.

Nathalie Teltscher klaagt PokerStars aan

Het zal je maar gebeuren: je wint het wereldkampioenschap in online poker, ontvangt meer dan 1,2 miljoen dollar, en wordt vervolgens beticht van vals spelen, en krijgt je geld niet uitgekeerd om die reden. Het gebeurde Nathalie Teltscher, al dan niet terecht.

Zij wordt er namelijk van verdacht, zelfs beschuldigd, niet helemaal eerlijk het World Championship of Online Poker te hebben gewonnen. Zij zou iemand anders op haar account hebben laten spelen, namelijk haar broer, de welbekende pokerprofessional Marc Teltscher.

Inmiddels heeft Nathalie bevestigd dat ze inderdaad haar broer heeft laten spelen. Onder de nickname 'The Void' stootte Marc Teltscher door tot de laatste twee spelers van het 2998 spelers grote deelnemersveld. Aldaar maakte hij een deal, waarbij hij $1.228.000,- in ontvangst zou nemen.

Dat geld is echter nooit uitgekeerd vanwege het feit dat PokerStars beweert dat de Teltschers de toernooiregels overtreden hebben.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen