Being a PokerStar - Column Noah Boeken

Being a PokerStar - Column Noah Boeken 0001

Vorig jaar vloog ik na de World Series of Poker gelijk door naar Vancouver in Canada waar ik zou meewerken aan een TV commercial van mijn sponsor PokerStars. Normaal gesproken speelden de pokerreklames zich vaak aan de pokertafel af, maar PokerStars besloot het over een andere boeg te gooien: poker als een sport presenteren.

Elke Team Pokerstars speler zou zijn of haar eigen reclame van 30 seconden opnemen waarin hij of zij naast het pokeren een andere sport beoefende om zo door middel van vergelijkingen poker te bestempelen als een sport. Iedere speler had z'n eigen sport waar z'n reclame om draaide.

Ik kreeg Voetbal toegewezen, een sport waar ik natuurlijk blij mee was want wie wil er nu niet z'n eigen voetbal-poker reclame hebben! PokerStars had ook besloten alles uit de kast te trekken en niet op de reklames te bezuinigen. Ze huurden dan ook de regisseur Joseph Kahn in die ook videoclops voor onder andere U2, Britney Spears en 50 Cent regisseerde.

Ik was tevreden met het uiteindelijke resultaat want het was een coole commercial. In eerste instantie zou het filmpje alleen in Nederland en een paar Europese landen worden uitgezonden, maar uiteindelijk vond PokerStars het goed genoeg om dat wereldwijd te doen, pretty cool ! Het eindresultaat kun je trouwens bekijken op http://www.pokerstars.com/about/tv/.

Voordat de World series dit jaar begonnen werd ons verteld dat we weer een commercial shoot gingen doen ergens in Canada. Aan de ene kant natuurlijk weer heel leuk maar ook wel zwaar, wanneer je na 6 weken Las Vegas naar huis verlangt, om dan toch nog even 10 dagen in Canada bezig te zijn op een set.

De opnames van deze commercials zouden plaatsvinden in Toronto, en in plaats van 9 werden dit jaar 19 Team PokerStars leden opgetrommeld om mee te werken aan de spotjes. De campagne zou dit jaar twee keer zo groot worden, en net als vorig jaar zou Joseph Kahn de regie voor zijn rekening nemen. De spotjes zouden gericht zijn op sporten als American Football en voetbal en bij het pokeraspect zou meer nadruk worden gelegd op toernooipoker.

Er was een hal afgehuurd die net zo groot is als een toernooizaal van de EPT en het decor was fantastisch met zo'n 20 pokertafels. PokerStars had 400 figuranten op laten draven die als publiek en spelers zouden fungeren. Het was net een echt EPT toernooi met 200 spelers en meer dan 100 man publiek.

Ik kan niet wachten op het eindresultaat want het zag er heel indrukwekkend uit allemaal. Tijdens zo'n shoot bestaat het grootste deel van je dag uit wachten, wachten en nog eens wachten. De eerste dag werd ik om 7 uur 's ochtends bij het hotel opgehaald en om 8 uur zat ik bij de make-up. Na de make-up duurde het ruim 4(!) uur voordat ik eindelijk voor de camera werd geroepen en ze mij 2 minuten nodig hadden voor een stukje dat niet meer dan 2 seconden in de reclame te zien zou zijn. Daarna mocht ik weer plaatsnemen in de wachtkamer met de andere Team PokerStars spelers. Zoals een goede pokerspeler betaamt namen we natuurlijk iedere dag onze laptops mee naar de set. Er werd heel veel online gespeeld om de tijd te doden in de wachtkamer. Humberto Brenes speelde vooral 30-60 limit Holdem, Dario Minieri en William Thorsen vooral $5000 headsup Sit&Go's , Daniel Negreanu probeerde actie te krijgen in de grote Pot Limit Omaha Games, No Limit Games en HORSE games. Ikzelf probeerde te grinden op 100-200 en 200-400 Limit Hold'em.

Ik zal niet teveel op ieders individuele prestaties ingaan, maar ik denk dat we allemaal beter onze laptops in het hotel hadden kunnen laten liggen. Running bad was zeker het geval voor iedereen. Het kwam onze A-game ook zeker niet ten goede dat we soms 18 uur op de set aan het wachten, spelen , stukje film schieten, spelen waren. De sfeer werd er ook niet beter op, want waar normaal gesproken online geld verdiend wordt was dat nu niet het geval en kostte elk uurtje wachten flink wat geld. Het eindresultaat voor de Team PokerStars leden lag na een week filmen ergens rond de $300.000 in de min. Maar we hebben wel een verzameling hele coole commercials opgenomen, het leven van een pokerspeler gaat niet altijd over rozen…

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen