Scotty Nguyen wint HORSE-event WSOP 2008

Scotty Nguyen wint HORSE-event WSOP 2008 0001

Bij vrij veel events was het verrassend genoeg een pokerprofessional die het toernooi won, in plaats van een van de amateurs die de jaren ervoor overwegend zeges bijeen raapten. In het HORSE-event is het echter altijd al een hevige strijd tussen de 'grote jongens' geweest. Veel amateurs waren er nooit te vinden in het vaak zeer sterke speelveld van het prestigieuze toernooi.

De buy-in van $50.000,- is dan ook niet een bedrag dat alle spelers tot hun beschikking hebben. Scotty Nguyen is één van de grote namen die vrijwel altijd meespelen in het toernooi. Ook dit jaar. Er begonnen 148 spelers aan het toernooi.

Nguyen behaalve uiteindelijk de finaletafel, en moest het daarbij opnemen tegen zeven opponenten, namelijk Michael DiMichele, Erick Lindgren, Matt Glantz, Lyle Berman, Barry Greenstein, Huck Seed en Patrick Bueno.

Na 13 uur spelen, lukte het Nguyen dan eindelijk om ook de laatste tegenstander, DiMichele, van zich af te schudden. Al voor de kaarten open gingen wist Nguyen het: 'It's gonna be all over, baby!' zei hij. En gelijk had-ie.

Nguyen krijgt door zijn overwinning maar liefst $1.989.000,-. Daarnaast kreeg hij de Chip Reese-trophy uitgereikt. Chip Reese overleed in 2007, nadat hij in 2006 het $50.000,- HORSE-toernooi won. Ter nagedachtenis aan hem heeft de trofee zijn naam gekregen.

Event #49 $1.500,- No Limit Hold'em

De World Series of Poker zit er vol van: $1.500,- No Limit Hold'em-toernooien. Ook Event #49 was er weer één. De opkomst was echter weer behoorlijk, waarmee aangegeven is dat er niet genoeg dergelijke toernooien kunnen zijn. Er startten 2718 spelers met hoop aan het toernooi.

Onder andere J.C. Tran begon aan het toernooi. Hij haalde de finaletafel, zag zijn kans, en greep die. Uiteindelijk kwam hij heads-up te zitten tegen Rasmus Nielsen. Op het board {8-Hearts}{q-Spades}{2-Hearts} {4-Diamonds} gingen alle muntjes van beide spelers naar het midden. Tran gooide zijn {k-Clubs}{q-Clubs} open tegen de {q-Diamonds}{j-Hearts} van Nielsen. De river blankte, waarmee Tran dus zijn titel binnensleepte.

Overige evenementen

In Event #50 strijden de spelers om de wereldtitel in Pot Limit Omaha. De buy-in voor het toernooi bedroeg $10.000,-. 381 spelers besloten dat bedrag op te hoesten voor een ticket. Inmiddels is de finaletafel gevormd, wat dus wil zeggen dat er momenteel nog negen spelers in het toernooi zitten. De chipleader is op dit moment Michael 'TheGrinder' Mizrachi.

Event #51 is een HORSE-toernooi voor de toerist die $50.000,- iets teveel geld vindt. De buy-in voor dit toernooi is dan ook iets lager: $1.500,-. Er begonnen 803 spelers aan het toernooi, en er zijn inmiddels nog 21 spelers over. Eén van hen is Phil Hellmuth. Hij is zelfs chipleader op dit moment. Dag 2 van het toernooi zit er inmiddels op. Phil Hellmuth lijkt dus op koers te zijn naar zijn twaalfde bracelet op de WSOP.

Spelers die alvast een beetje willen trainen voor het Main Event, kunnen weer deelnemen aan Event #52, want dat is maar weer eens een No Limit Hold'em-toernooi. De buy-in bedraagt ook hier $1.500,-. En opvallend genoeg is ook hier de opkomst weer aanzienlijk hoog. 2693 spelers begonnen aan dag 1. Inmiddels is die dag ten einde, en zullen slechts 228 spelers terugkeren voor de tweede toernooidag.

Chip Reese-trofee doet intrede in WSOP

Hij was een grootheid in de pokerwereld, en op vrijwel alle fronten kon hij mee. David 'Chip' Reese was een speler die breed ontwikkeld was. In 2007 stierf hij echter, terwijl hij het jaar daarvoor nog het $50.000,- HORSE-evenement op de World Series of Poker had gewonnen.

De organisatie van de WSOP liet er geen gras over groeien: het HORSE-evenement van 2008 moest herinneren aan de pokergrootheid Chip Reese. Dat is gebeurd door een trofee in het leven te roepen, vernoemd naar de overleden pokerspeler.

Scotty Nguyen is de eerste speler die de eer krijgt de prestigieuze beker in ontvangst te nemen. Hij won namelijk het HORSE-event van dit jaar.

All-In Energy Tourney op 1 juli gepland

Al talloze satelliettoernooien werden gespeeld op het internet; diverse mensen kopen een kaartje ter waarde van $10.000,- en voor 1 juli staat nog eens een toernooi gepland waarbij tickets te winnen zijn voor het Main Event van de World Series of Poker dit jaar.

In het Rio zal een toernooi genaamd All-In Energy Tourney gespeeld worden. Die naam is overigens afgeleid van het door Johnny Chan geïntroduceerde All-In Energy Drink en All-In Purified Water. Het is een $500.000,- guaranteed toernooi.

Zo staat op het hoofd van enkele pokerprofessionals een bounty van $1.000,-. Er doen minstens 30 professionals mee aan het toernooi.

Benyamine wint anderhalf miljoen

De maand juni zit er weer op. Voor de online pokerrooms is het einde van een matige periode van actie in zicht. Hoewel het Main Event van de World Series nog moet komen, lijkt het aftellen te zijn begonnen voor de rooms. Zodra de World Series afgelopen is, komen de pokerprofessionals weer terug naar het internet. De actie terug: pokerrooms blij.

Toch was de maand juni verre van dramatisch als het gaat om actie op de hoge stakes. Op Full Tilt Poker was er natuurlijk ICallSoWhat die besloot niet deel te nemen aan de World Series. David Benyamine speelde misschien wel meer online dan live, en enkele andere regulars bleven toch ook met enige regelmaat terugkeren naar de virtuele tafels.

Uiteindelijk was de maand voor Full Tilt dus zo slecht nog niet. Ook voor David Benyamine was de maand allerminst tegenvallend. Hij won maar liefst $1.539.000,- in de maand juni. Daarmee is hij veruit de grootste winnaar van de maand.

Pr1nnyraid, de speler die de vermoedelijk in scène gezette grootste pot ooit won, eindigde als tweede qua maandwinst. Hij sleepte $828.000,- binnen. Ook Patrik Antonius maakte een goede maand door. Zijn eerste maand als officiële Full Tilt Poker-professional eindigde hij met een winst van $577.000,-. Daarmee staat hij als vierde grootste winnaar van de maand opgetekend.

De Nederlander ICallSoWhat startte de maand swingend. Nadat hij een half miljoen verloor, won hij vervolgens meer dan een miljoen, om vervolgens aan het einde van de maand weer terug te zakken. Hij eindigde de maand teleurstellend, en zelfs in de rode cijfers. Zijn verlies bedroeg bijna $400.000,-.

De drie spelers die de meeste uren maakten waren Tom 'Durrrr' Dwan (204 uur), ICallSoWhat (166 uur) en David Benyamine (138 uur).

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen