TheLoon op weg naar $10.000: "Geen verschil met dag 1" + meer pokernieuws

TheLoon op weg naar $10.000: "Geen verschil met dag 1" + meer pokernieuws 0001

Het oorspronkelijke idee kwam van het welbekende internetforum TwoPlusTwo: Speel niet hoger dan de limiet $0,10/$0,25 en win in 31 dagen $10.000,-. Dat was het plan. WCGrinder nam de challenge aan, en begon met het spelen van 24 tafels full ring. Nog niet eens op de helft was hij, toen hij de bet op moest geven.

TheLoon

Op PokerNews is Ruben 'TheLoon' Loon inmiddels een gewaardeerde reguliere poster. 'Wat WCGrinder niet lukte, ga ik gewoon doen,' moet hij gedacht hebben toen hij op het PokerNewsforum een nieuw onderwerp aanmaakte: TheLoon Challenge.

Veel uitleg was er bij dat onderwerp niet nodig, door de grote publiciteit die de weddenschap van WCGrider al had gehad. De opzet van de challenge was bekend, net als het resultaat van WCGrider. Desondanks was en is TheLoon vol zelfvertrouwen. "Ik ben redelijk tevreden met hoe het tot nu toe gaat, al vind ik het natuurlijk jammer dat ik iets achterloop op schema," laat hij weten.

Het bedrag aan inzetten omvat tienduizenden dollars. Afhankelijk van het al dan niet halen van de weddenschap ontvangt hij dit, of moet hij het bedrag gedeeld door 2,5 betalen aan de deelnemers van de weddenschap. Het delen door 2,5 moet vanwege het feit dat de weddenschap met 5:2 odds is afgenomen.

Het verloop

Inmiddels zijn we aanbeland op dag 12 van de weddenschap, die buiten het vermogen langdurig geconcentreerd te zijn, ook mentale en fysieke kracht vereist. Op de vraag of TheLoon, met voorgaand genoemde gegevens in het achterhoofd, nooit wakker ligt van de zenuwen of overdenkingen, antwoordt hij nuchter: "Slaap is niet het probleem. Ik zal er niet wakker van liggen."

De reden dat WCGrider de maand niet haalde, was hoogstwaarschijnlijk fysieke uitputting, buiten eventuele uitzichtloosheid doordat hij de weddenschap bijna niet meer winnend kon afsluiten. Slaap is een belangrijk onderdeel van de weddenschap. "Ik let er goed op dat ik genoeg slaap. Slapen is één van de keys, denk ik. Fysiek is het goed te doen," aldus Ruben Loon.

Veel mensen waarschuwen zowel TheLoon als eerder al WCGrider voor uitputting. Ruben Loon lijkt geleerd te hebben van de fouten van zijn Amerikaanse voorganger. Hij heeft zich goed voorbereid om uitputting te voorkomen. Tot op heden werpt zijn aanpak zijn vruchten af. "Er waren veel mensen die zeiden dat het zwaarder en zwaarder zou worden. Ik moet zeggen dat ik daar nog weinig van merk. Als ik eerlijk ben merk ik nu geen verschil met de eerste dag," aldus TheLoon.

Doordat hij meer slaapt, en dus minder tijd heeft om te spelen, kan hij eveneens minder handen spelen. Doordat hij echter beter uitgerust is en meer concentratie vast kan houden door zijn voldoende rust, heeft hij minder handen nodig om veel te winnen. "Ik speel momenteel niet veel handen, maar wel met een hoge winrate. Daarbij neem ik veel pauzes, waardoor het beter en beter gaat."

Variance

Dat er verbetering zichtbaar is, lijkt uitgesproken. Nadat TheLoon stroef begon, nadert hij meer en meer het schema waaraan hij moet voldoen. "Op veel regulars heb ik notes, en ze hebben vaak standaard betlines. Veel regulars zijn vrij goed, maar ze hebben teveel leaks die ik uit kan buiten," aldus TheLoon.

"In het begin zat variance wat tegen, maar ik speelde ook niet super. Maar ik maak me niet druk om variance, want ik speel deze maand een grote sample," voegt hij toe.

Tussenstand

Op 18 juli om 13.00 begon TheLoon aan zijn 31 dagen durende weddenschap. Inmiddels is hij begonnen aan dag 12. De meeste recente update dateert van dag 11. Aan het einde van die dag had TheLoon ongeveer $2.465,- verdiend. Volgens schema zou hij ongeveer $3.500,- gewonnen moeten hebben. TheLoon ligt er niet wakker van.

'The Real Deal' nieuwe gameshow in Venetian

Alsof er nog niet genoeg entertainment is in de pokerwereld, heeft The Venetian onlangs aangekondigd maar weer eens een nieuw vermaakprogramma te presenteren. 'The Real Deal' is een show die tussen 'gameshow' en 'stageshow' in zit.

Diverse pokerprofessionals zijn uitgenodigd voor het programma. Daniel Negreanu, Doyle Brunson, Phil Hellmuth, Jennifer Harman, Scotty Nguyen, Todd Brunson, Antonio Esfandiari, Phil Laak, Gavin Smith en Eli Elezra verlenen hun medewerking.

Alle bezoekers van de show krijgen een draadloos kastje waarmee ze poker kunnen spelen. Zodoende kunnen alle mensen uit het publiek het opnemen tegen de pokerprofessionals. Doyle Brunson is erg enthousiast: "Poker fans have been able to view and enjoy professional poker action for years on television. This is different. Everyone in the audience can be in the game and compete with the pros and other guests. It is a one-of-a-kind-poker experience."

De show wordt zes dagen per week aangeboden in The Venetian. Om 4.00PM begint het vermeende spektakel.

Real Dice ontwikkelt pokerspel voor iPhone

Internet is al enige tijd verkrijgbaar op de mobiele telefoons van tegenwoordig. Spelontwikkelaar Real Dice is van plan daar dankbaar gebruik van te maken. Real Dice ontwikkelt doorgaans spellen voor mobiele telefoons.

Inmiddels is het bedrijf druk bezig met een nieuwe multiplayer game voor de iPhone en iPod Touch, en wel een pokergame. Multiplayer Championship Poker is het spel genaamd.

"De uitbreiding van Multiplayer Championship Poker naar de iTunes winkel geeft iPhone en iPod Touch gebruikers de kans om te spelen tegen 300,000 gebruikers die al online zijn via verschillende andere apparaten," zo laat directeur van Real Dice Russ McMahon weten.

Voor $9.99 in de iTunes Store kan ook jij het spel op je iPhone of iPod Touch spelen.

Hansen daalt; Antonius wint; ICallSoWhat blijft verliezen

Gus Hansen en Patrik Antonius blijven elkaar de wacht afwisselen als het gaat om het winst al dan verlies maken tijdens online poker op Full Tilt Poker. De twee wonnen beiden bijna een miljoen in twee dagen. De grote winsten worden echter afgewisseld met behoorlijk verliesgevende sessies.

Patrik Antonius was afgelopen weekend weer prima op dreef. Hij won op vrijdag, zaterdag en zondag bij elkaar meer dan een half miljoen dollar. Hij speelde daarvoor 1304 handen. Enkel 'LoLiNa' maakte een succesvoller weekend door op Full Tilt Poker. LoLiNa won $610.000,-.

Gus Hansen daarentegen moest heel wat van zijn winsten van vorige week weer inleveren. Hij stond flink in de rode cijfers, namelijk $457.000,-. Daarmee was hij echter niet de grootste verliezer van het weekend. Tom 'Durrrr' Dwan en SteveSung presteerden het nog meer te kelderen. Zij verloren respectievelijk $556.000,- en $638.000,-.

De Nederlander ICallSoWhat kon het weekend wederom niet met winst afsluiten. De Tilburger slaagt er maar niet in zijn 'winning streak' terug op te pakken. Hij verloor dit weekend ruim $362.000,-.

Online toernooiresultaten afgelopen weekeinde

Wekelijks begeven talloze pokerfanaten zich op het internet om deel te nemen aan één van de vele toernooien uit het gigantische toernooiaanbod van online pokerrooms. Ook deze week kwamen vele tienduizenden spelers af op de krachtsmetingen van het online poker.

De Sunday Million was, evenals vrijwel elke week, het grootste toernooi van de week, in de wat duurdere toernooicategorie. Het toernooi telde 8370 deelnemers. Daarmee belandde de teller van de totale prijzenpot op $1.674.000,-. Daarvan kreeg de toernooiwinnaar $202.000,-.

Die winnaar speelde het toernooi onder de naam 'avkid86'. Deze Brit, om precies te zijn afkomstig uit Sunderland, moest het heads-up opnemen tegen 'Strahhh25' uit Weibern. Uiteindelijk werd deze laatstgenoemde verslagen, waardoor 'avkid86' de hoofdprijs mee naar huis nam. Hij mocht dus het mooie bedrag van ruim $202.000,- op zijn account bijschrijven. Strahhh25 moest genoegen nemen met de tweede plaats, en de daarbij horende $136.000,-.

Het kleine broertje van de Sunday Million, de Sunday Warm-Up, werd door PokerStars aantrekkelijker gemaakt om te spelen. De succesvolle pokerroom verdubbelde het gegarandeerde bedrag dat normaal $500.000,- is. Zo was het toernooi dus opeens voorzien van een gegarandeerde prijzenpot van $1.000.000,-.

4050 spelers besloten deel te nemen aan het toernooi. Richilizard bleek achteraf gezien de beste investering te hebben gedaan. De uit Andover afkomstige speler won het toernooi, doordat hij even daarvoor ShowM4n in de heads-up had verslagen. Richilizard won $144.000,-. ShowM4n moest genoegen nemen met $101.000,-. LION8HART eindigde als derde en mocht $67.000,- in ontvangst nemen.

Ook voor het $5.200,- winner-takes-all toernooi was weer enig animo. Twaalf mensen schreven zich in voor het toernooi, waardoor de eerste prijs neerkwam op $60.000,-. Uiteindelijk was het John Duthie die aan het langste eind trok en het toernooi op zijn naam schreef.

Ook werd op PokerStars het 5.000FPP-toernooi gespeeld: $1 Million Turbo Takedown. De eerste prijs bedroeg $100.000,-. Die prijs werd uiteindelijk naar riffery verzonden. Hij versloeg 'nsewell4' in de heads-uppartij. De runner-up verdiende $60.000,-. Kipa58 uit Riga werd derde, en verdiende $40.000,-.

Op Full Tilt Poker was de grootste winnaar van het weekend 'princedentee'. De speler won de $322,- freeze out. Hij versloeg heads-up 'jjfgsap'. Door zijn overwinning verdiende 'princedentee' $27.000,-. De runner-up van het toernooi mocht $17.000,- bijschrijven op zijn account.

Daarnaast werd op Full Tilt Poker de $163,- freeze out gespeeld. 655 spelers namen deel. Na zeven uur en zeventien minuten spelen was het vegan213 die de overwinning van het toernooi binnenhaalde. Hij verdiende $24.000,-.

Op het OnGame Network verdiende 'carl_1963' het meeste geld dit weekend, op toernooigebied althans. Hij won de $162,- freeze out. Die overwinning was goed voor $18.188,-. Hij versloeg 484 spelers.

Comments

 • Luckymug Luckymug

  van vic heet hij dacht ik

  hij heeft er wel een leukemiedag van gehad

 • vincent13 vincent13

  Yeah precies RCK

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Was dat niet die gast die er met geld voor het goede doel vandoor ging? Met zo'n Groningen plaatje

Lees 6 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen