WSOP, het einde - Column Noah Boeken

WSOP, het einde - Column Noah Boeken 0001

Het is voorbij, het hele circus verplaatst zich weer verder, de World of Series of Poker 2008 zitten er voorlopig op. De negen finalisten zullen in november aan de finaletafel uit gaan vechten wie de nieuwe wereldkampioen wordt. Helaas ook dit jaar geen Nederlanders in de finale van het Main Event 2008. Geert Jans werd de best genoteerde Nederlander op een 62e plek, gefeliciteerd!

Mijn derde dag van de main event was van korte duur. Na dag 2 de hele dag met koorts te hebben gespeeld, hoopte ik na een dag rust me weer beter te voelen en fit aan dag 3 te beginnen. Dit was echter niet het geval, want de griep besloot nog even te blijven. De World Series of Poker wacht op niemand en ook niet op mij, dus om 12 uur nam ik plaats aan een tafel waaraan ik 2 spelers herkende; Raul Paez en Bill Gazes.

Na een paar handen gefold te hebben kreeg ik A8hh op de hi-jack en bij de blinden 800 - 1600 besluit ik te raisen naar 4500. Raul Paez maakt de call in de grote blind. De flop komt neer 8 7 3 allemaal schoppens en Raul checkt. Ik speel zelf iets meer dan 50.000 en besluit snel om ook op de flop te checken om zo de pot klein te houden en te kijken wat er op de turn valt. Op de turn valt ruiten 8 en wederom checkt Raul. Ik bet snel 7000, hopende dat Raul een paar heeft en me niet geloofd. Vrij snel raist Raul, die de dag met 160k begon, mij naar 18.000, waarop heel snel van alles door mijn hoofd schiet; Heeft hij een flush? Heeft hij een acht? Denkt hij dat ik weak ben en probeert hij de pot te pikken? Heeft hij een paar en een flushdraw? Zonder er lang genoeg over na te denken besluit ik allin te gaan voor 30.000 meer. Wanneer Raul me instant-called weet ik dat het fout zit en denk ik dat hij dan toch een flush heeft en ik een van mijn 10 outs moet hitten. Wanneer hij echter roept: " Nuts" en mij 87 van klaveren toont zie ik dat alleen een aas op de river mij kan redden. Een 3 op de River is niet de kaart die we zochten en zo is mijn World Series of Poker op dag 3 al na een paar handen voorbij.

Geïrriteerd verlaat ik de tafel. Van mijn plan om de hand rustig te spelen, 1 van de redenen waarom ik de flop checkte, kwam niet veel terecht. Op weg naar huis en de dagen erna speel ik de hand nog velen malen na in mijn hoofd en met andere pokerspelers. Mijn raise voor de flop is een no brainer. Op de flop moet ik de keuze maken of te checken of te betten waarbij ik, als hij raist, van de hand weg kan komen. Toen ik ervoor koos om de hand langzaam te spelen door te checken, had ik in ieder geval bij zijn checkraise op de turn langer de tijd moeten nemen om voor mijn beslissing.

Het niet de tijd nemen is wat me het meest dwars zit. Achteraf een hand analyseren wanneer je de uitkomst al weet is altijd lastig zeker wanneer jezelf betrokken was in de hand. Ik heb het met veel mensen deze hand besproken en velen antwoorden met "I would go broke too" of " jeez u got 1 outered", maar ik neem geen genoegen met dat antwoord, want ik weet beter. Alleen speelde ik het niet beter op dat moment. Als ik de hand opnieuw zou moeten spelen zou ik hem hetzelfde spelen tot de checkraise op de turn en daar in plaats van allin te gaan callen. Raul is een agressieve speler en nu ik er goed over nadenk kan ik hem na zijn check op de flop en turn en zijn checkraise op mijn bet maar op een paar handen zetten. Als hij een flushdraw zou hebben is hij een speler die mijn bet alleen maar zou callen op de turn. Ik zet hem dus op een bluf of een gemaakte hand; een acht, een flush of zelfs een fullhouse. Wanneer er dan op de river een schoppen of een blank komt, kan ik eerst kijken wat hij doet voordat ik een beslissing voor mijn laatste chips hoef te maken. Bet Raul allin op de river, dan heeft hij me beat en kan ik hoe lastig het ook is mijn trip achten met aas kicker weggooien, want ik zie hem na mijn call van zijn checkraise niet meer op de river doorbluffen of valuebetten met een slechtere hand dan die van mij.

Had ik dus de tijd genomen dan had ik deze hand beter kunnen spelen. Bij No Limit Holdem word vaak gezegd dat een klein verlies van concentratie je het toernooi kan kosten. Hier was dat het geval, al was het een heel lastige hand en was ik verre van fit. Op dit moment ben ik in Toronto samen met enkele leden van Team Pokerstars, waar de opnames plaatsvinden voor een nieuwe reeks Pokerstars-reclames. Na een week Toronto keer ik eindelijk na zo'n acht weken weer terug in Nederland, waar ik vakantie zal houden en me voor ga bereiden op het nieuwe seizoen van de EPT, dat begin September weer van start gaat in Barcelona.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen