WSOP Main Event dag 1B

WSOP Main Event dag 1B 0001

Over een paar uur begint de live reporting voor dag 1C van het World Series of Poker Main Event. Gisteren was een nationale feestdag in de Verenigde Staten. Het volkslied klonk door de speakers van de speelzaal in het Rio. Iedere speler kreeg een kleine Amerikaanse vlag uitgereikt. Op de World Series of Poker van dit jaar zijn meer dan 100 nationaliteiten vertegenwoordigd, het event mag dus met recht internationaal genoemd worden.

Op dag 1b traden in totaal 1158 spelers aan, een stuk minder dan verwacht, maar de inschrijving werd een tijdje gesloten omdat de organisatie een betere verdeling van spelers wilde realiseren over de 3 eerste dagen. Veel bekende namen moesten het veld ruimen, onder hen Andy Black, Tuan Le, Dewey Tomko, Kenny Tran, David Levi, Ram Vaswani, Peter Feldman, Kenna James, Daniel Negreanu en Humberto Brenes. De eerste spelers lag er al na een kwartier uit. Niet al teveel speeltijd voor de $10.000 die hij had betaald voor een kaartje. Ook voormalig Main Event winnaars Tom McEvoy, Jamie Gold en Grey Raymer moesten al vrij vroeg het veld ruimen. Patrik Antonius, Mike "SirWatts" Watson, Erick Lindgren, Vanessa Rousso, Thor Hansen en Hoyt Corkins behoorden aan het einde van de dag tot de 615 overlevenden.

Chris Verkerk, Nicky Roeg en Harry Plukker behoorden tot de Nederlanders die de dag niet haalden. Jorn Walthaus, Emile Hijman, Ron Hofman, Thijs Huijgers en Berney Frankfort zijn wel door en zullen uitgebreid worden gevolgd in de live reporting.

De 615 overgebleven spelers van dag 1B zullen samen met de 636 spelers die dag 1A overleefden worden samengevoegd. Ben Sarnoff was met 177.500 chips de chipleader. De top 10 ziet er als volgt uit:

Ben Sarnoff 177.500

Brian Schaedlich 160.725

Robert Mizrachi 142.400

Nick Caltabiano 127.700

Liya Gerasimova 111.050

Robert Eckstut 110.275

Alex Balandin 109.925

Coco Valerice 106.727

Michael Watson 104.425

Gilles Smadja 101.450

Hoeveel spelers aan dag 1C zullen deelnemen is nog niet bekend, dat het er heftig aan toe zal gaan is zeker gezien meer dan de helft waarschijnlijk het veld zal moeten ruimen. Voor de stand van zaken in het toernooi en de meest actuele updates ga je naar de Live Reporting

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen