Dubbeemin wint FTOPS Main Event + meer pokernieuws

Dubbeemin wint FTOPS Main Event + meer pokernieuws 0001

Er was behoorlijk wat belangstelling voor het Full Tilt Online Poker Series Main Event. Er werd een prijzenpot van maar liefst $2.500.000,- gegarandeerd door de online pokerroom. De buy-in voor het toernooi bedroeg $535,-. 4880 spelers waagden een poging door een ticket te kopen voor het toernooi.

Uiteindelijk was het de speler met de nickname 'Dubbeemin' die het toernooi op zijn naam schreef. Hij liet de speler 'Valleyho' in de heads-up achter zich. Dat gebeurde overigens op een wonderbaarlijke manier. Op een {9-Clubs}{7-Clubs}{6-Diamonds} board gooiden beide spelers hun chips naar het midden.

Valleyho: {k-Clubs}{10-Clubs}

Dubbeemin: {q-Clubs}{j-Clubs}

De turn {a-Diamonds}bracht geen redding voor Dubbeemin, maar de river wel. Daar viel namelijk de {j-Diamonds}.

Door die redding won Dubbeemin $432.400,-. Runner-up Valleyho won $262.500,-.

Bodog Poker organiseert Bodog Poker Open II

Er zijn talloze kampioenschappen en toernooireeksen in de pokerwereld. Waar eerst vooral in live poker gebruik werd gemaakt van reeksen van toernooien (zoals de EPT, WSOP en WPT) lijkt inmiddels ook in online poker volop gebruik te worden gemaakt van dit concept.

Bodog Poker heeft zich inmiddels ook ingelaten met een eigen toernooireeks. Eerder al werd de 'Bodog Poker Open' gehouden. Inmiddels heeft de pokerroom aangekondigd dat er een Bodog Poker Open II voor de deur staat.

Een precieze datum is nog niet bekend. De verwachting is dat er eind september en begin augustus gespeeld zal worden. Wel is al zeker dat de toernooireeks afgesloten wordt met het Main Event, dat op 5 oktober plaats zal vinden. Het toernooi kent een inkoopprijs van $470,- + $30,- en staat voor 3:00 PM ET gepland.

Chipleader WSOP Main Event doneert aan goed doel

Dennis Philips zal van tevoren niet hebben durven dromen dat hij in november als chipleader aan de finaletafel van de World Series of Poker mocht beginnen. Toch zit hij er, en dus ook als chipleader.

De bebaarde Amerikaan zal over enige tijd aanschuiven om mee te strijden om de negen miljoen dollar die de winnaar van het World Series of Poker Main Event krijgt. Philips heeft overigens aangegeven dat geld niet alleen voor zichzelf te houden.

Van alles wat hij op de WSOP wint, geeft hij één procent aan een goed doel. Het gaat in dit geval om de organisatie Bad Beat on Cancer. PokerStars heeft beloofd het bedrag dat Philips doneert te verdubbelen. Mocht Philips het Main Event dus winnen, dan betekent dat een donatie van ruim $180.000,- aan de stichting.

High Stakes: Tom Dwan slaat toe; David Benyamine levert in

Hij had nog niet zoveel van zich laten horen tot op heden: Tom 'Durrrr' Dwan. Hij hield zich tamelijk anoniem in augustus. Maar als hij verscheen aan de tafels, was er ook direct actie. Ook deze keer was zijn optreden weer uitmuntend.

In 2407 handen die de Amerikaan speelde, won hij maar liefst $844.000,-. Niemand kwam ook maar enigszins in de buurt van dat bedrag. Om het verschil aan te geven: de grootste winnaar na Dwan was 'Slaktarn' met $276.000,-.

De winst van Tom Dwan kwam onder andere voort uit een heads-up tegen Full Tilt Poker-icoon Phil Ivey. Aldaar won hij $200.000,- op de $500/$1000-limiet.

Flinke pot

In die heads-up zaten wat bijzonder vermakende potten. Zo ging één van de handen als volgt:

Voor de flop wordt niet geraised, waardoor de big blind Dwan een gratis flop ziet. De flop is {4-Hearts}{2-Clubs}{4-Diamonds}. Tom Dwan zet $1.600 in, en Ivey raiset naar $5.000,-. Daarop raiset Dwan weer naar ruim $14.000,-. Ivey callt.

De turn brengt een {3-Diamonds}.

De pot bedraagt inmiddels $30.200,-. Phil Ivey bet $22.000,- en Tom Dwan callt.

De river brengt de {a-Spades}.

Dwan checkt, Ivey gaat all-in en Dwan callt, waarop Tom Dwan {q-Hearts}{6-Diamonds}{a-Clubs}{4-Spades} laat zien en $186.000,- in ontvangst mag nemen.

Phil Ivey muckt {4-Clubs}{j-Diamonds}{7-Clubs}{3-Clubs}.

Overige spelers

Ook enkele andere grote namen vertoonden zich aan de tafels op Full Tilt Poker. Zo verscheen Gus Hansen even. Hij won $60.000,-. Ook Ilari 'Ziigmund' Sahamies liet zijn gezicht weer even zien. Hij verloor $312.000,-.

David Benyamine speelde ook een aantal handen. Hij kon zijn rush echter niet doorzetten. Hij verloor $194.000,-.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen