Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

Noah - De Geschiedenis van Online Poker (2)

Noah - De Geschiedenis van Online Poker (2) 0001

In 2003 was de World Poker Tour het eerste pokerprogramma dat in de mainstream op de Amerikaanse TV verscheen op "The Travel Channel". Partypoker was zo slim om een deal te sluiten met Mike Sexton, de host van de World Poker Tour.

Ook was er een grote reclamecampagne mee gemoeid, reclames die tijdens de breaks van de tv uitzendingen werden uitgezonden. De World Poker Tour werd het best bekeken programma in de geschiedenis van The Travel Channel en zo maakten honderdduizenden kijkers kennis met online poker.

Chris Moneymaker won in 2003 de World Series of Poker, ik zal nooit vergeten dat ik even checkte of dit nou z'n bijnaam betrof of niet, maar nee, Moneymaker was zijn echte naam..

Nog nooit eerder had er iemand in het poker een prijs gewonnen van 2,5 miljoen dollar, maar dat was niet het enige wat opviel want deze accountant had zijn seat gewonnen door een satelliet toernooi te winnen van 39$ op de site pokerstars.com.

Het World Series of Poker main event was zijn eerste pokertoernooi ooit en de uitzendingen die ESPN dat jaar op tv bracht waren het begin van de echte 'pokerboom'.

Het nieuws ging de hele wereld over en miljoenen mensen die net zo als Chris Moneymaker nog nooit een live toernooi hadden gespeeld en de meesten zelfs nog nooit hadden gepokerd, zagen het al voor zich om volgend jaar ook miljonair te worden tijdens de World Series of Poker. Chris kreeg meteen een sponsorcontract aangeboden door Pokerstars.

In 2004 kwamen er ruim 2600 spelers op het main event af, waarvan meer dan de helft zich online via satelites had gekwalificeerd en wederom werd een online qualifier van Pokerstars gekroond tot winnaar, deze keer was het Greg "Fossilman" Raymer.

De nieuwe online spelers kregen het spelletje steeds beter door en durfden steeds hogere limieten te spelen. Hierdoor werd de main event seat van $10.000 die door middel van online satelites gewonnen kan worden steeds toegankelijker, wat resulteerde in een gigantische opkomst voor de main events in 2005 en 2006 met respectievelijk 5619 en 8773 deelnemers; niets leek de WSOP nog tegen te kunnen houden, en in 2007 werd de magische grens van 10.000 spelers overschreden.

Op 29 September 2006 passeerde in het U.S. Congress de " Safe Port Act", een wet voor bescherming van de havens in de V.S. Aan deze wet zat echter ook de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act of 2006 vast, die transfers verbiedt van een bank naar een online "gambling" site (lees: pokersite). Dit was een grote schok voor de hele online Pokercommunity, zeker omdat er geen vuiltje aan de lucht leek voordat deze wet opeens sneaky in een andere wet gepropt werd en zo snel door het U.S Congress werd gejaagd, waarna Bush deze 2 weken later ondertekende..

De meeste grote sites die opereren vanuit belastingparadijzen accepteren nog steeds Amerikaanse spelers, maar andere beursgenoteerde sites zoals Party moesten met oog op hun aandeelhouders alle werkzaamheden voor echt geld in de U.S. staken.

Ook wordt het voor Amerikanen steeds moelijker om geld online te krijgen, een probleem waar vooral de recreatie spelers of de vissen mee te maken hebben, wat dus weer een probleem is voor de winnende speler.

Op het World Series of Poker main event 2007 kwamen 6358 spelers af, een daling die kwam door de nieuwe wet waardoor het voor de pokersites onmogelijk werd om spelers direct in te kopen en dus veel spelers hun 10.000 cash van hun gewonnen online seat aan iets anders moesten besteden wanneer hun vrouw het geld zag.

Ondanks de nieuwe wet in de V.S. gaat de groei van Online Poker door en vooral in Europa, waar straks in september het 5e seizoen van de EPT van start gaat, wat razend populair is bij de spelers en de kijkers die hun weg vinden naar het online Poker. Alleen zijn de games online door de jaren heen veel moeilijker geworden doordat de spelers bijleren door de vele bronnen van informatie die er met name online te verkijgen zijn.

De andere grote reden van de steeds lastigere games is dat sommige vissen het verliezen zat zijn, of door bijvoorbeeld de nieuwe wet in de U.S. niet meer durven te pokeren online omdat dit verboden is, of geen geld meer online kunnen krijgen doordat banken en creditcard maatschappijen de mogelijkheid tot storten naar online pokerrooms stopzetten.

Laten we hopen dat poker snel in Azië aanslaat, dan is er in ieder geval weer voldoende vis in de zee voor iedereen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen