High Stakes: David Benyamine 'on a roll' + meer pokernieuws

High Stakes: David Benyamine 'on a roll' + meer pokernieuws 0001

Afgelopen weekeinde werd er weer heel wat afgespeeld op Full Tilt Poker. De actie was, dat mag gerust gezegd worden, immens groot. Talloze spelers begaven zich richting de tafels. De ene speler won nog meer dan de ander. En vice versa ging het met de verliezen.

Klasse apart

Wie de verrichtingen op de hoge stakes van het online poker enigszins volgt, zal zich moeilijk voor kunnen stellen dat David Benyamine online poker enkele maanden geleden nog had afgezworen. Na immens verlies beloofde hij zich afzijdig te houden van het online pokeren.

Aan die belofte kon hij zich schijnbaar niet houden. Het moet weer zijn gaan kriebelen bij de Fransman. Dat dat gebeurde, was – zacht uitgedrukt – geen ramp. Na een korte periode van gewenning begon Benyamine samen met de Nederlander ICallSoWhat op te klimmen. De ene dag won het duo nog meer dan de andere.

Inmiddels is Benyamine alleen overgebleven aan de top. De rol van 'grootste winnaar van 2008 tot nu toe' vervult hij met verve. Ook afgelopen weekeinde was zijn optreden aan de virtuele speeltafels weer overtuigend.

In de periode van 15 tot en met 17 augustus won Benyamine maar liefst $896.000,-; een prestatie van formaat. De enige speler die nog enigszins in het spoor van de Franse speler kon blijven, was Phil Ivey die in het weekend $713.000,- won.

De grootste pot

Er was veel actie, en dat was eveneens te zien in de flinke potten die gespeeld werden. Zo won David Benyamine een pot van $211.000,-.

Zowel de speler 'Slaktarn' als David Benyamine zit met een flinke stack. Na wat kleine pre-flop actie gaan er drie spelers naar de flop, namelijk David Benyamine, 'IAmSoSo' en 'Slaktarn'. Op de flop is de pot $9.400,-.

'Slaktarn' bet pot, en David Benyamine callt op een {6-Hearts}{4-Hearts}{j-Diamonds} board. 'IAmSoSo' foldt op de flop.

De turn brengt een extra zes: {6-Spades}. Wederom zet Slaktarn pot, en wederom callt Benyamine. Op de river valt een {9-Clubs}. Slaktarn bet wederom pot, waarbij een call voor Benyamine een all-in zou betekenen. Benyamine maakt de call met {2-Diamonds}{5-Spades}{4-Diamonds}{6-Clubs} en wint zodoende een pot van maar liefst $211.000,-.

IcallSoWhat

Opvallend was ook het feit dat de Nederlander ICallSoWhat, die zich even leek te hebben teruggetrokken van de hoogste stakes, zijn gezicht weer liet zien aan de $200/$400 tafels. Hij won het afgelopen weekend $206.000,-.

Record badbeat jackpot op PartyPoker

Op diverse sites wordt een almaar groeiende badbeatjackpot gecreëerd. Bij een flinke 'bad beat' wordt die jackpot verdeeld over een aantal spelers.

Ook op PartyPoker houdt men een dergelijke jackpot bij. Onlangs ging de jackpot er voor een recordbedrag uit. Maar liefst $1.013.381,63 werd vergeven door de website.

Een speler, de Duitse 'Judith75' kreeg het grootste deel van deze pot. Zij won maar liefst $354.683,57 doordat haar Four of a Kind (negens) niet opgewassen was tegen de Royal Flush van haar tegenstander 'Hiyall'. Deze laatstgenoemde won $177.341,79 van de pot. Ook een speler die dacht met zijn full house koningen over negens wel goed te zitten ontving wat van de jackpot: een schamele $22.167,72.

Dat laatste bedrag kreeg overigens iedere speler die in de hand van de bad beat zat.

PokerStars krikt hoofdprijs EPT Londen flink op

Binnenkort zal de European Poker Tour in Londen gespeeld worden. De editie in Engeland wordt, evenals alle andere EPT-evenementen, gesponsord door de online pokerroom PokerStars. Vorig jaar won Joseph Mouawad het evenement in Londen. Daarmee streek hij £611.520 op.

Dat is voor PokerStars schijnbaar niet genoeg. De online pokerroom garandeert namelijk een prijs van £1.000.000,- voor de winnaar van het toernooi in Londen.

Op 1 oktober dit jaar zal het toernooi aanvangen. Op PokerStars kun je je kwalificeren via qualifiers met een buy-in van niet meer dan $2,22.

'European Poker Tour-awards' in het leven geroepen

Binnenkort, na al het World Series of Poker-geweld, zal de Europese toernooireeks de 'European Poker Tour' van start gaan. De door PokerStars.com gesponsorde reeks evenementen wordt vanaf komend seizoen verrijkt met de zogeheten 'European Poker Tour-awards'.

In zeven verschillende categorieën zullen spelers genomineerd worden, om zodoende aanspraak te maken op een eventuele award. Twee van de zeven categorieën zullen openstaan voor stemmen van het publiek. Zo bepaalt het publiek dus wie deze awards wint. Op www.ept.com/awards/

is meer te vinden over hoe te stemmen op gegadigden.

De categorieën zijn als volgt: Best Newcomer, Best Performance, best Overseas player, Best PokerStars qualifier en 'Player of the Year'.

De jury van de verkiezingen bestaat uit een kwartet aan juryleden, namelijk John Duthie, Lee Jones, Victoria Coren en John Caldwell.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen