Noah - The History of Online Poker

Noah - The History of Online Poker 0001

Toen ik rond 1998 in aanraking kwam met het spel poker op een van mijn Magic-toernooien in het buitenland, werd er al online gepokerd. Er waren echter nog geen online pokerrooms, zoals Pokerstars.com, maar alleen chatchannels zoals IRC waar gepokerd kon worden.

Het had weinig weg van de online pokerroom zoals we die nu kennen. Er waren slechts cijfers en nummers die kaarten voorstelden en de enige vorm was Hold'em voor play money. Probleem van spelen op IRC was natuurlijk het spelen voor play money, want zoals we allemaal wel weten kan jij misschien wel spelen alsof het voor 'het eggie' is, maar dat alle andere spelers aan de tafel dat ook doen is natuurlijk bijna onmogelijk. Serieus online poker was er op dat moment nog niet en online poker bleef voor mij bij een paar keer proberen, niet wetend dat dit later om zou slaan in een dagelijkse bezigheid

De jaren die daarna volgden was ik vooral bezig met mijn Magic-carrière en speelde ik poker op school en in de pauzes in het café. Nadat ik in 2000 Europees kampioen Magic werd in Parijs vertelde Brock Parker, één van mijn vrienden, dat hij minder aan het spelen was, omdat hij goed geld kon verdienen met online poker. Hij speelde op één van de eerste echte pokersites waar je met echt geld kon spelen: ParadisePoker. Toen ik terugkwam van mijn trip ging ik snel naar een internetcafé om deze online pokersite eens met mijn eigen ogen te bekijken. Voordat ik het wist stuurde Brock mij $50 en kon ik mijn eerste handjes voor echt geld online gaan spelen. In de maanden die daarna volgden speelde ik vooral $10 sit&go's en af en toe probeerde ik $1-$2 Limit Hold'em. Even veel keren kon ik weer om $50 gaan vragen, mijn pokergame was nog niet goed genoeg.

Online probeerde ik meer te weten te komen over poker, maar ik zag al snel dat de informatie schaars was. Wel vond ik The American Book Centre, waar ze een paar pokerboeken verkochten. Deze las ik in één nacht uit en herlas ik meerdere malen. Ik moest en zou beter worden, want ik kon Brock niet elke keer blijven vragen om $50 en verliezen was sowieso niet mijn favoriete bezigheid. Terug aan de online tafels keerde het tij al snel en zag ik vooral in hoe slecht ik eerst speelde. Geen handselectie, teveel mensen afcallen en vooral te passief spelen. Ook viel me op hoe slecht de andere spelers waren en het duurde niet lang voordat ik Brock zijn geld terug had betaald en ik een bankroll begon op te bouwen.

Op een dag ergens in 2002 veranderde het hele online poker voor mij. Waar ik op Paradise alleen maar sit&go's speelde en heel af en toe een cashgame, ontdekte ik nu een site waar Multitable Tournaments gehouden werden: Pokerstars. Vanaf het eerste toernooi wat ik speelde met een paar honderd man voor 5$ was ik meteen 'hooked'! De toernooivorm waarbij ik honderden anderen achter me moest laten was voor mij niet vreemd, dit was ik al jaren gewend bij Magic. Ook het veel grotere prijzengeld dan in een sit&go met 10 man waar je op je best je geld vervijfvoudigd was een wereld van verschil. Hier kon ik van $5 $500 maken in plaats van $25.Vanaf deze dag speelde ik bijna dagelijks toernooien op Pokerstars.

Pokerstars was op dat moment uniek in multitable toernooi poker en deze vorm van poker lag mij het best.

De spelers die in die tijd online speelden waren vooral weak en een groot deel had niet echt een idee wat ze aan het doen waren, waardoor ik met best wel simpel abc poker en een portie geduld, toernooi na toernooi binnen sleepte. Het enige probleem was dat de site niet echt doorgroeide en je vooral veel dezelfde namen had. Tuurlijk heel gezellig dat je iedereen kent, maar meer spelers betekend natuurlijk meer prijzengeld.

Op 23 mei 2003 won Chris moneymaker de World Series of Poker Main Event en veranderde daarmee de pokerwereld in één klap.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen