In de put - Column Noah Boeken

In de put - Column Noah Boeken 0001

In Vegas tijdends de WSOP speelde ik dagelijks een paar uur online op Pokerstars en liep het allemaal wel lekker. Ik had er een goed gevoel over om terug in Amsterdam weer wat meer uren online te gaan maken.

Helaas lopen dingen vaak niet zoals gehoopt, want sinds Las Vegas kan ik qua poker weinig goed doen online.

Een winnende sessie hebben lijkt moeilijker dan het winnen van een groot toernooi. Tijdens elke sessie die ik speel online, sta ik voordat ik het weet een buyin achter en moet ik me in het zweet werken om even te komen. In de plus eindigen lijkt een unicum.

Wanneer je dan eindelijk eens een keertje een flush hit en een mooie pot wint krijg je een heel klein beetje hoop dat het einde van je slechte run in zicht is, om daarna weer 10 potten op rij te verliezen en met beide benen op de grond gezet te worden.

Running bad is iets waar elke pokerspeler mee om moet leren gaan, net zoals running good zijn dit de fluctuaties waarmee je te maken krijgt vooral om dat "luck" veel meer van toepassing is op korte termijn en "skill" pas op de lange termijn tot uiting komt.

Zelfs voor veel winnende spelers kan een "losing streak' doorwerken op het spel waardoor je als speler niet meer je a-game speelt en dus slechter gaat spelen en nog meer verliest. Daarom is het zaak om vooral tijdens je bad run je beste game te blijven spelen en dat klinkt makkelijker dan het is , omdat het moeilijk is om je emoties uit te schakelen wanneer je azen voor de zoveelste keer gekraakt worden.

Oh well, gewoon even wat minder spelen en wanneer ik speel wel mijn beste game blijven spelen er is niet echt meer dan ik eraan kan doen.

Zit dus nog net niet in de put door het poker, toch besloot mijn site www.pokernews.nl om me in de put te gooien! In de put op Pokernews betekent dat je vragen van een ieder die dat wil in het forum beantwoordt.

Het was al aangekondigd op het forum en vanaf het moment dat de put werd opengegooid stroomden de vragen binnen zoals:

Hoelang denk je poker vol te houden?

Overweeg je een andere carrière?

Vind je dat je een grote edge hebt op de hoge limit games op Stars?

Als je tijdens een live toernooi in het buitenland (EPT, WPT, WSOP ofzo) aan tafel zit met een andere Nederlander of een (goede) vriend van je, speel je dan anders tegen deze spelers? Of heb je geen vrienden aan de pokertafel??

Beste Nederlandse spelers cash/toernooien en live/online?

Wat had je willen doen als je geen prospeler was?

Het is heel leuk om deze vragen te beantwoorden en sommige vragen brachten veel oude herinneringen naar boven. Het forumtopic is op dit moment 26 pagina's groot, dus zo'n 520 posts en de put blijft nog even open. Dus als er lezers zijn met aan vraag aan mij, surf dan naar mijn topic. Ook kan je er natuurlijk terecht als je alleen de antwoorden wil lezen op de gestelde vragen.

Komende week ga ik me voorbereiden op de EPT Barcelona waar ik ook een Pokerstars Bootcamp zal geven samen met Greg Raymer, Luca Pagano en William Thorson.

Het zal de eerste keer zijn dat Pokerstars zo'n bootcamp geeft, Seats kunnen worden gewonnen online.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen