$109 Rebuy PokerStars

$109 Rebuy PokerStars 0001

Afgelopen week was ik ziek, ik had griep. Op vrijdag had ik genoeg van het in bed liggen en besloot ik te gaan pokeren. Ik opende Pokerstars en terwijl ik dat deed besloot ik om geen cashgames te gaan spelen, maar in plaats daarvan een paar toernooitjes. Een van de redenen was dat ik geen zin had om een paar buyins op de 200-400 te verliezen met mijn zieke hoofd. Dus werden het 3 toernooien en weet je ongeveer wat je kwijt bent. Ik speelde op Pokerstars de 100+9 Freezout , de 50+5 rebuy en de 100+9 rebuy.

De 109 rebuy die elke dag om 20:00 begint is een van de mooiste toernooien op Pokerstars. Om meerdere redenen. De buyin is redelijk hoog en door de rebuys gaat de winnaar vaak naar huis met een bedrag van rond de $20.000. Doordat er rebuys zijn word er aardig wat gegokt in het begin, zodat er veel chips in het spel zijn. Hierdoor zit je met de gemiddelde stack vaak "deep" waardoor je lekker kan pokeren. Een ander voordeel is dat het veld niet te groot is en het hele toernooi er veel ruimte voor spel over is. Door de jaren heen is het $100 rebuy toernooi heel wat verandert. Toen het net nieuw was op Pokerstars om toernooien te spelen met rebuys werd er heel veel gegokt in het 1e uur, zoals je nu ziet in de $5 of $10 rebuy toernooien. Spelers die allin gaan met "any 2 cards" om maar te dubbelen, triplen of zelfs nog meer chips te vergaren en zo een zo'n goed mogelijke uitgangspositie te hebben na het eerste uur. Het "any 2 allin" is er bij de meesten nu wel uit, maar een rebuy toernooi blijft nog steeds een beetje extra gokken het eerste uur. Dat gokken op die manier was en is waarschijnlijk niet de manier om op de lange duur zoveel mogelijk geld te maken in deze toernooien. Maar wanneer je de klok van de rebuy periode ziet wegtikken, je nog steeds geen chips hebt kunnen maken en er weer 3 man om je heen allin zijn, dan ziet je Tien Boer suited er wel heel mooi uit.

Ik begon dit toernooi dus zeer tight, laat de andere maar gokken en allin gaan. Ik wacht wel op een handje. Veel handjes kwamen er niet en na een uur stond ik maar op zo'n 5000 chips. Geen man overboord het echte poker begint nu pas. En dat was ook zo, want na de break kwam ik goed uit de startblokken. Ik won de ene na de andere hand, waardoor ik mijn stack snel uit kon bouwen tot chipleader. Aan de finaletafel verloor ik echter een paar kritieke handen en was ik met 6 man over de shortste, toen er zich wel een mooie hand afspeelde;

Under the gun limpt, een voor mij onbekende speler die wel een grote stack (250k)had.

De rest van het veld foldt naar mij toe in de big blind. De blinds zijn op dit moment 3000-6000 en ik check mijn 53 offsuit met nog ruim 80k in chips behind. Op de flop komt 6 2 3. Ik besluit mijn paar 3en met mijn gutshot te checken om te kijken wat mijn tegenstander doet. Hij limpte in eerste positie wat kan duiden op een paartje, maar eerder een hand die hij niet sterk genoeg vind om te raisen, dus bijvoorbeeld 9T TJ etc. Hij overbet de pot met 18.000 wat me duidelijk het idee geeft dat hij me uit de pot wil drukken. Ik heb hier een sterke hand met een paar en een gutshot en besluit te callen. Zo geef ik hem nog een kans om te bluffen, tuurlijk geef ik mijn tegenstander wanneer hij 2 overcards heeft een kans om die te hitten, maar dat is een afweging die ik maak en door alleen te callen heb ik ook nog een kans om van de hand weg te komen wanneer ik denk verloren te zijn zonder dat het al mijn chips kost.

Op de turn valt een 8, ik check weer, mijn tegenstander checkt snel achter me. Nu weet ik zeker dat hij geen paar heeft hier op de turn, want er liggen teveel draws om mij een gratis kaart te geven. Op de river valt een Aas, op zich geen probleem want met een aas in je hand limp je meestal niet UTG wanneer je nog met z'n zessen over bent en de blinds hoog zijn. Ik check want er zit geen value in betten, wanneer ik hem op no pair zet en hoop dat hij nog wat wegbluft. Hij besluit allin te gaan voor mijn laatste 70.000 chips, dit doet me toch heel ff nadenken want waarom alles wanneer hij toch wel zou moeten weten dat ik een bluf verwacht. Ik besluit echter met m'n read te gaan en hij showt me gelukkig de TJ voor no pair waar ik hem op zette en I'm back in the game!

Een half uur later eindig ik op een 4e plek, not bad voor een dagje ziek zijn.

9 Rebuy PokerStars 101

PokerStars Game #19819544402: Tournament #102283092, $100+$9 Hold'em No Limit - Level XIX (3000/6000) - 2008/08/22 - 18:57:16 (ET)

Table '102283092 7' 9-max Seat #5 is the button

Seat 1: pataässä (208913 in chips)

Seat 3: sumrak (139684 in chips)

Seat 5: baghaven (155248 in chips)

Seat 6: slamaiu-was (438727 in chips)

Seat 7: Exclusive (89628 in chips)

Seat 8: sidu75 (247300 in chips)

pataässä: posts the ante 600

sumrak: posts the ante 600

baghaven: posts the ante 600

slamaiu-was: posts the ante 600

Exclusive: posts the ante 600

sidu75: posts the ante 600

slamaiu-was: posts small blind 3000

Exclusive: posts big blind 6000

*** HOLE CARDS ***

sidu75: calls 6000

pataässä: folds

sumrak: folds

baghaven: folds

slamaiu-was: folds

Exclusive: checks

*** FLOP ***{6-Clubs}{2-Hearts}{3-Spades}

Exclusive: checks

sidu75: bets 18000

Exclusive: calls 18000

*** TURN ***{6-Clubs}{2-Hearts}{3-Spades} {8-Hearts}

Exclusive: checks

sidu75: checks

*** RIVER ***{6-Clubs}{2-Hearts}{3-Spades} {8-Hearts} {a-Clubs}

Exclusive: checks

sidu75: bets 222700 and is all-in

Exclusive: calls 65028 and is all-in

Uncalled bet (157672) returned to sidu75

*** SHOW DOWN ***

sidu75: shows{10-Spades}{j-Clubs} (high card Ace)

Exclusive: shows{5-Spades}{3-Clubs} (a pair of Threes)

Exclusive collected 184656 from pot

*** SUMMARY ***

Total pot 184656 | Rake 0

Board {6-Clubs}{2-Hearts}{3-Spades} {8-Hearts} {a-Clubs}

Seat 1: pataässä folded before Flop (didn't bet)

Seat 3: sumrak folded before Flop (didn't bet)

Seat 5: baghaven (button) folded before Flop (didn't bet)

Seat 6: slamaiu-was (small blind) folded before Flop

Seat 7: Exclusive (big blind) showed {5-Spades}{3-Clubs} and won (184656) with a pair of Threes

Seat 8: sidu75 showed {10-Spades}{j-Clubs} and lost with high card Ace

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen