Online coaching

Online coaching 0001

Poker wordt overal ter wereld gespeeld. Het aantal spelers, die er dagelijks mee bezig zijn, loopt inmiddels in de miljoenen. Het is dus niet gek dat er binnen deze groep een eigen trainingscultuur is ontstaan. De ene site biedt artikelen aan, de andere site complete boeken en weer andere websites leren je pokeren aan de hand van opgenomen pokersessies.; de zogenaamde trainingsvideo's.

Dat dit soort video's werken hebben we inmiddels zelf kunnen zien. Binnenkort start PokerNews een eigen trainingsvideo afdeling op de website en de projectmanager, Dimitri (ook wel bekend als 'Scriptdude'), begint opeens toernooi na toernooi aan te stampen. Toen ik hem vroeg waar deze explosie van final tables vandaan kwam, antwoordde hij me droog: "Ik heb onze video's bekeken."

"Als je bijvoorbeeld naar James 'Mig.com' Mackey kijkt," vervolgt Dimitri. "Die raist UTG (under the gun: de eerste positie na de blinden) met 98 schoppen. Zijn buurman re-raiset hem, maar in plaats van te folden gaat hij er weer overheen all-in. Dat zijn moves die je verder helpen in een toernooi, want in plaats dat je jouw oorspronkelijke raise bent verloren, pak je ook nog even zijn reraise mee en voeg je 25% aan je eigen stack toe." Natuurlijk is elke situatie afhankelijk van bepaalde factoren. "James maakte de move omdat zijn buurman hem inmiddels al drie keer had ge-raiset in het laatste half uur. De handen waarmee hij dit doet zijn niet altijd azen of koningen, maar een mix van allerlei verschillende sterke en minder sterke handen. Een beetje losse speler dus. Tegen dit soort spelers kun je zulke moves maken," legt hij uit.

Voor mensen als Dimitri, die dagelijks met poker bezig zijn en voor wie het spelletje meer dan alleen een hobby is, zijn de video's een prima hulpmiddel. Je ziet immers de beste spelers ter wereld in actie alsof je op locatie over hun schouder meekijkt. Het is dan heel eenvoudig om je spel (en dus je mindere punten) te vergelijken met spelers die dagelijks duizenden dollars binnen slepen.

Op het moment van schrijven zit Dimitri weer aan de finale tafel van de $100 rebuy op PokerStars; een toernooi met aanzien waar alle online professionals op af komen. Ik zeg 'weer', want gisteren zat hij ook al aan de finale tafel. Back-to-back dus. Hij is echter wel de kleinere stack met 115.000 chips bij blinden van 5.000 en 10.000. Zijn buurman, die een stack heeft van 220.000 chips, raiset in midden positie naar 24.000. Dimitri neemt kort de tijd en schuift dan zijn hele stack de pot in. Iedereen fold naar de initiële raiser die uiteindelijk de call maakt met AQ offsuit. En Dimitri? Die heeft 9T ruiten, maar mist alles en moet dus als 9e het toernooi verlaten. Wel weer een lekkere prijs van bijna $2.500, maar toch zichtbaar teleurgesteld.

De move die hij maakte is tekenend voor de vooruitgang die hij heeft geboekt. Hij zou me later vertellen dat hij vroeger nooit zulke moves zou maken zonder tenminste AK of een hoog paartje. "Maar met dat soort ABC poker red je het niet tot aan finale tafels" voegt hij er aan toe. "Ik had nu tenminste twee manieren om de hand te winnen. De speler kan folden, of ik kan mijn kaarten hitten. Ik geef mezelf in deze spot in ieder geval een kans om het toernooi te winnen in plaats van langzaam dood te bloeden omdat je wordt opgegeten door de hoge blinden."

Voor mijzelf is het leuk om te zien dat iemand die zo bezeten is van het spelletje, ineens klinkende resultaten neerzet met behulp van onze nieuwe dienst: PokerNews Strategy.

Online coaching 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen