Europese RGA vóór Sessions bill + meer pokernieuws

Europese RGA vóór Sessions bill + meer pokernieuws 0001

In Amerika regeert het nog steeds min of meer het nieuws: de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA). In Nederland wordt er al veel over gesproken in de pokerwereld. In Amerika wordt de wet zo langzamerhand uitgekotst, vanwege de overtollige aandacht die er (met name in de media) aan gegeven wordt.

Inmiddels is er weer een ontwikkeling ten aanzien van het opstellen van een nieuwe wet, of een verduidelijking van de UIGEA. Pete Sessions, afgevaardigd congreslid van Texas, heeft een nieuwe belichting gegeven op de UIGEA.

De Europese Remote Gambling Association heeft aangegeven erg positief tegenover de belichting van Sessions te staan. Dit weer in tegenstelling tot de Poker Players Alliance.

Deze laatstgenoemde vereniging die opkomt voor de belangen van pokerspelers kaart namelijk aan dat de belichting van Sessions paradoxaal is met de grondwet. Poker krijgt in Sessions bill namelijk een aparte status waardoor legalisering van enkel poker niet uitgesloten is, terwijl dit weer paradoxaal is ten opzichte van de grondwet waarin poker wel verboden is.

Groep werknemers wint Lotto

Ergens in een autozaak in Ontario (in Canada) was het vaste prik om wekelijks een lot van de Lotto in te vullen. Gezamenlijk speelden 25 werknemers elke week mee in de populaire loterij. De standvastigheid van de groep autoverkopers werd onlangs beloond.

Zij wonnen namelijk het bedrag van $22.500.000,- doordat ze alle getallen van hun lot goed invulden. Dat betekent dat men per persoon zo'n $900.000,- mee naar huis mag nemen.

Een ongeluk bij een geluk voor de werknemers van de autodealer was dat iemand anders exact dezelfde cijfers in dezelfde volgorde schreef, en dus ook $22.500.000,- won.

TheLoon geeft op

De kans dat zijn challenge nog positief afgesloten zou worden werd met de dag kleiner. Dat Ruben 'TheLoon' Loon op 8 augustus 2008 bekendmaakte dat hij zijn weddenschap opgeeft, kwam dan ook niet als enorme verrassing.

Het kan vrijwel niemand ontgaan zijn: TheLoon moest $10.000,- winnen in 31 dagen, en mocht niet hoger spelen dan de limiet 25NL ($0,10/$0,25). Na een erg stroef begin liep TheLoon eigenlijk direct een beetje achter de feiten aan.

Na 21 dagen spelen zag ook TheLoon in dat het niet meer nuttig was verder te spelen. Daardoor overwoog hij diverse opties. Zo dacht hij eraan om door te spelen om aan te tonen dat hij een flink hoge winrate kan halen (behoorlijk veel snel wint op 25NL). Echter weerhield het feit dat hij nu al een mooie prestatie heeft neergezet hem ervan om voor deze optie te kiezen.

Uiteindelijk is TheLoon tot het besluit gekomen de rest van de dagen mensen te coachen. Je kunt je aanmelden (klik hier voor de voorwaarden en meer informatie) via het forum.

Al met al moet gezegd worden dat Ruben 'TheLoon' Loon een mooie prestatie heeft neergezet, ondanks het feit dat hij de weddenschap niet gewonnen heeft. Good Game, Sir.

Ziigmund heads-up onderuit tegen Brian Hastings

De laatste tijd lijkt het erop dat de Fin Ilari 'Ziigmund' Sahamies behoorlijk 'in the mood' is om heads-up te spelen. Eerder al ging hij de strijd aan met Full Tilt Poker-icoon Phil Ivey. Gisteren besloot de veelbesproken Fin het op te nemen tegen Brian Hastings.

Het verging Ziigmund deze keer niet al te best. Door onder andere wat pech verloor hij aardig wat. Eén van de grotere potten die hij speelde in de Pot Limit Omaha $200/$400 game, was de volgende: Op een {q-Diamonds}{4-Spades}{10-Diamonds} flop gooiden beide spelers al hun geld naar het midden.

Ziigmund hield {k-Clubs}{k-Diamonds}{2-Diamonds}{10-Clubs} vast, tegenover de {j-Diamonds}{7-Clubs}{q-Clubs}{5-Diamonds} van Hastings. De turn bracht echter een {j-Hearts}, en de river bezorgde een {j-Clubs}, waardoor Brian Hastings de $175.625,- pot naar zich toe kon halen.

Uiteindelijk won Hastings $272.000,- van Ziigmund.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen