Diegomilek On the Button

Diegomilek On the Button 0001

Wie vier maanden geleden op PokerNews de naam Diegomilek noemde werd hooguit beantwoordt met een gefronste wenkbrauw. Ergens wel bekend, maar waarvan? Geen idee. Hoe anders is dat nu. De Brabander ging professioneel en heeft inmiddels het volle vertrouwen van het hele forum. Wie anders krijgt zo gauw 6.000 dollar op zijn account gestort van tientallen forumleden om twee toernooien te spelen? Tijd voor Diegomilek On the Button.

Naam: Diegomilek

Woonplaats: Bladel

Leeftijd: 23

Werk: pokerprofessional

Diegomilek, jouw ster op PokerNews is heel snel gerezen.

Ik had inderdaad wel wat bekendheid opgebouwd door het topic waarin ik meldde dat ik pro werd, maar nu kent vrijwel iedereen me wel. Ik had in juli en augustus een goede run. Toen heb ik ook nog veel gewerkt in de horeca. In juli werd ik 45ste in het FTOPS Main Event. En ik kon ook net weer op Stars spelen. Ik had eerst een selfexclusion op Stars. In januari speelde ik niet met een goede mindset, dus ik had mezelf excluded voor 180 dagen. Ik had toen alleen niet door dat dat echt een half jaar was.

Ik moest op zoek naar een andere room om te spelen na een paar maanden, want poker vond ik toch wel leuk om te doen. In juli mocht ik weer op Stars en ging gelijk goed. In augustus heb ik direct 12,5k gewonnen. En ik won ook steeds meer, toen kwam ook het idee om pro te gaan. Ik kreeg positieve reacties op het forum. Mijn vriendin steunde me en mijn ouders ook. Ik hoefde nog geen kostgeld te betalen, dus kon wel een shotje wagen. Sindsdien gaat het echt goed.

Je mag dan namens het forum twee WCOOP-events spelen. Hoe is dat?

Ik had niet direct het idee dat ik het zou gaan worden. Ik had niet verwacht dat ik meer stemmen zou krijgen dan Scriptdude, maar ineens stemden wel heel veel mensen op mij. Dat streelde wel mijn ego. Het was echt een verrassing en ik voelde me vereerd dat iedereen het mij gunde.

Ik had tot dan toe een toernooi met $530 als hoogste buyin gespeeld, de FTOPS, en daarvoor alleen de 100 rebuy een paar keer. Ik had geen ervaring met zo'n hoge buyin. Ik verwachtte alleen wel een beetje dat er veel qualifiers zouden meedoen, dus bang was ik niet.

Druk van het forum heb ik ook niet gevoeld daardoor. Ik had verwacht dat de hele rail vol zou zitten. Maar het was ook 's avonds laat. De meesten moeten ook werken of naar school de volgende dag. Ik weet dus niet hoeveel er gekeken hebben. Er waren wel mensen op msn. Maar ik probeerde gewoon mijn eigen spelletje te spelen. Ik ga niet nu folden omdat er mensen aan het kijken zijn. Ik heb alleen maar lange termijnbeslissingen genomen.

Hoe is het dan dat zo'n toernooi over twee dagen gaat? Je zit er nog in en je hebt dan ineens de tijd om te zien hoeveel mensen er op het forum in je railtopic zitten.

Mijn probleem was dat ik ontzettend moe was. Ik had aan het eind van dag 1 al een paar keer mijn ogen dicht. Ik schrok wakker van het piepgeluidje van Stars. Even erbij blijven, nog maar een uurtje, hield ik me dan voor. Ik ben daarna gelijk te bed gegaan en om zes uur werd ik weer wakker. Toen heb ik gegeten en het railtopic gelezen. Nog wat met mensen op msn gechat. Je krijgt wel in één keer een hoop over je heen. Zelfs op FOK! Heb ik mijn naam zien terugkomen: wie heeft % gekocht. Apart, maar ik ben er denk ik goed mee omgegaan.

Speel jij A7 ooit nog?

A7, hmm, ik zal de volgende keer iets langer nadenken, haha. Het was voor mij standaard. Ik had daarvoor nog maar twee handjes geraised in een uur. A9 een keer en die moest ik folden na een 3-bet. En met KJ heb ik nog een keer de blinds gepakt. Mijn stack was niet goed meer. Ik koos een moment om te verdubbelen of een 3bet allin te doen. Toevallig callt hij dan met A8, wat ik geen geweldige call vond van hem. Nadien heb je dan wel zoiets van Waarom met A7, maar op dat moment voel ik dan dat ik het zo moet doen. Dat hij een dominated hand heeft, is gewoon balen.

Ik had nog maar een kwart van de average stack, ik zat nog met 350k en er moet iets gebeuren. Ik kon niet meer wachten op azen.

Iedereen is blij en wil dat je ook het Main Event gaat spelen. Toch moest je daar over nadenken. Waarom?

Ik vond de buyin van het Main Event, $5.200, te veel. Dat wilde ik voor het forum niet verspelen. Die $1.000 was nog wel te overzien, maar dit is voor veel mensen toch heel veel geld. Bovendien wilde ik ook andere mensen de kans geven. Woldere bijvoorbeeld, die een grotere edge heeft dan ik. Iedereen kan mijn naam dan wel zeggen, maar als ik liever niet speel, dan zit ik ook niet lekker in mijn vel als ik wel speel. Ik ben overvallen door al die aandacht. Heb een paar dagen nagedacht. Het is wel het grootste online toernooi dat is georganiseerd. Ik kreeg daarmee ook de kans om een andere draai aan mijn carrière te geven. Finaletafels in toernooien van $55 en $100 zijn leuk, maar dit is een hele andere ervaring.

Ik heb er een positief gevoel aan overgehouden, hoewel ik niet cashte. De allereerste hand speelde ik nog superslecht. Utg+1 raiset naar 200 en ik call met AQ op de button. AT9 op de flop en die kerel bet driekwart pot. Ik call, de turn is nog een 9 en hij checkraiset. Ik had moeten folden, maar callde weer. Hij maakte daarop een harde valuebet op de river. Toen ben ik wel wakker geschud. Speel je eigen spel, niet met je laten sollen. Ik kreeg een table switch, ik dubbelde nog met topset boeren tegen een set zessen. Daarna verloor ik veel met AK tegen de AA van Julien Nuijten, die na mijn raise en een call squeezede. Ik ging all-in omdat ik dacht hem van JJ of TT af te zetten. Ik verloor daar een pot van 100k. Als ik die had gewonnen had ik een top 20 stack. Dan was alles waarschijnlijk heel anders gelopen.

Wat is er voor jou veranderd, nu je pro bent?

Vroeger speelde ik echt als hobby. Dan neem je af en toe een toernooi niet meer zo serieus. Laat je een toernooi schieten als je er niet meer zo goed voor staat. Nu ben ik constant gefocust en blijf ik echt met mijn werk bezig, want dat is het nu. Ik zie me nog wel niet echt als pro, maar probeer daar wel naar toe te werken. Het is toch iets serieuzer. Ik besteed er meer tijd aan, ben meer bezig met het analyseren van keyhands. Ik post meer handen op het forum. Eigenlijk ben ik constant bezig met het verbeteren van mijn spel, terwijl ik het vroeger meer voor de lol deed. Toen speelde ik ook maar twee tot vier toernooien op een avond en keek ik wat ik kon pakken. Nu speel ik tien toernooien op een avond.

Ik was niet zo van het multitablen. Ik deed maar maximaal vier toernooien tegelijk. Ik heb nu Hold'em Manager aangeschaft en dat helpt. Ik maak daardoor beslissingen wel een stuk makkelijker. Nu kan ik daardoor makkelijk negen toernooien tegelijk spelen. Ik kijk vooral naar de statistieken VPIP en preflop raises en in het begin van toernooien speel ik vrij standaard. Ik zoek een mooi moment voor een dubbel.

Als antes komen, gaan veel mensen bewust strakker spelen en meer folden. Dan zie je de VPIP en het aantal preflop raises omlaag gaan. Bij die mensen ga ik dan stelen. De goede spelers gaan dan juist meer driebetten. Dat ga je opmerken en daar ga ik steeds makkelijker op terugspelen. Je merkt het wel op als spelers anders gaan spelen.

Heb je er nooit aan gedacht om professioneel cashgames te spelen?

Toen ik net begon met poker, speelde ik alleen cash, dat deed ik namelijk ook met vrienden. Ik ben nooit een winnende speler geweest op cash. Op 25nl had ik toen ook wel een vpip van rond de 100, maar toch. Ik heb altijd het gevoel dat het er in cashgames drie keer zo hard aan toe gaat dan in toernooien. Ik moet een image kunnen opbouwen. Ik wil bubbleplay uitbuiten. Op cash heb je dat niet. Het is heel anders spelen en ik doe het ook bijna nooit. Heel af en toe als ik alleen nog een satellite speel doe ik er wat cash op 100NL bij.

Toernooien vind ik leuker om te doen tot nu toe. Misschien dat ik over een maand of twee een shotje op 200NL ga doen, maar nu blijf ik toch nog bij toernooien.

Heb jij jezelf de vraag al gesteld of je nu gewoon hot runt of dat je echt zo goed bent?

Ik durf die vraag zelf nog niet te beantwoorden. Dat zouden andere mensen nu nog moeten doen. Aan de andere kant: als ik drie of vier finaletafels per week haal, doe ik wel iets goed denk ik. Maar het is wel een moeilijke vraag. Misschien dat later blijkt dat ik in de eerste sample van 200 toernooien hot runde. De tijd zal het uitwijzen. Ik heb in elk geval wel de motivatie om veel tijd in mijn spel in te steken.

Of ik zo goed ben, moet over een jaar blijken of een halfjaar, misschien dat ik dan de balans kan opmaken. Het talent is er denk ik wel. Ik moet gewoon nog een jaar werken en dan hopen op een positieve balans.

Ik wil nu kijken of het in de eerste maanden goed gaat. Na oktober, misschien begin november, ga ik kijken wat goed gaat en of er verbeterpunten zijn. In de zomer van 2009 wil ik het zeker weten.

Als ik zomer 2009 hoor, denk ik aan de WSOP.

Ik heb de WSOP nog niet als doel opgesteld. Het zou een mooie beloning zijn om een satellite ervoor te winnen. Ik ga me in elk geval wel proberen te kwalificeren. Als ik me kwalificeer, ga ik ook.

Je zei net dat je vriendin en je ouders je steunen. Gingen die zomaar akkoord?

Ik zou eigenlijk gaan studeren in Amsterdam. Ik moest alleen wel een kamer hebben, want van Bladel elke dag met het openbaar vervoer naar Amsterdam is niet te doen. Ik kon alleen maar geen kamer vinden. Twee weken voor de introductie zei mijn vriendin: Volgens mij moet je niet meer zoeken naar kamer, volgens mij wil je ook niet studeren. Ik denk dat jij iets anders wil doen. Ik denk dat jij wil gaan pokeren.

Ik had echt zoiets van. Waarom? Ik wil een opleiding. Maar zij zei dat ik goed was in poker, dat ik veel won en dat zij erachter stond. Toen heb ik het verhaal ook aan mijn ouders voorgelegd. Ons mam was altijd al fanatiek railer. Als ik toernooien speel, kijkt ze vaak mee via haar eigen computer. Mijn moeder zei tegen me: Je wint genoeg, je hebt geen vaste kosten. En daarom kan je het wel proberen. Ik denk niet dat het bij veel mensen gaat zoals bij mij. Ik heb toen alles op een rijtje gezet en wilde het gaan doen. Ik wilde wel een goed plan hebben. Dat heb ik ook op mijn blog gezet. Zo kunnen ook andere mensen het zien en is er meer controle. Maar over mijn familie en vrienden kan ik niet klagen, nee.

Hoe zie jij je over tien jaar?

Dat is ook een lastige vraag. Ik heb als doel gesteld om over een jaar verder te kijken. Je weet nooit hoe goed het gaat. Ik kan in jaar miljonair zijn, maar het kan ook veel minder gaan. Het kan best zijn dat ik dat ook in tien jaar niet red. Aan de andere kant. Als ik het niet red als pokeraar, kan ik ook een andere kant op. Mijn vriendin gaat naar de hogere hotelschool en is in een paar jaar afgestudeerd. Ik heb horecaervaring. Zij wil een eigen hotel beginnen. We zijn nu zes jaar bij elkaar en het plan is om bij elkaar te blijven. Dus ik heb altijd wel uitwegen, mocht het poker geen succes blijven. Maar ik ben positief ingesteld over het poker.

Het is niet wat je had verwacht toen je ooit begon.

Nee, je droomt er wel van natuurlijk als je Joe Hachem de WSOP ziet winnen. Ik speel nog maar krap anderhalf jaar. Via Pietuh ben ik op het forum gekomen. Die raadde het me aan. Ik vroeg me eerst af wat ik daar toch zou moeten doen, maar zag strategie en verhalen van Noah Boeken. Dat vond ik wel leuk en even later ontdekte ik het strategieforum. Daarom heb ik op een gegeven moment ook een account gemaakt. En daarna werd ik steeds actiever op het forum. Tot wat het nu is...

Diegomilek On the Button 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen