Lex "RaSZi" Veldhuis Twitch Stream

EPT Barcelona dag 1B + meer pokernieuws

EPT Barcelona dag 1B + meer pokernieuws 0001

De tweede eerste dag van de eerste EPT van dit jaar zit erop. Ruim 300 spelers namen er plaats aan de tafels en het aantal deelnemers van dit toernooi is daarmee uitgekomen op 619. Dit zorgt voor een zeer aantrekkelijke prijzenpot en een eerste prijs die twee ton hoger is dan vorig jaar; €1.361.000 is er voor de opvolger van Sander Lylloff. Er zijn nog voldoende Nederlanders in de race voor die prijs, naast de drie spelers die zich op dag 1A plaatsten voor dag twee, waren er gisteren ook weer zes Nederlanders die zich plaatsten. Olvedo 'The Jay' Heinze deed dat met een stack van 14.700 punten, hoger in de chipcount vinden we ClydeTF (16.000), Chris 'Dr.Greenthumb' Verkerk (30.900) en Thierry van den Berg (40.200) terug. De stacksizes van Steven Weusten en Kees Alblas zijn op dit moment nog onbekend, maar ook zij hebben dag twee gehaald. Een prima prestatie dus van de Nederlanders en zeker van Verkerk en Van den Berg die er beiden heel goed voorstaan. Ook de Belg Davidi Kitai deed het goed op de eerste dag en hij zal ook morgen terugkomen voor dag twee.

Voor een hoop andere Nederlanders en sterspelers was dag 1B het eindstation. Zo moesten we afscheid nemen van het gros van de Team PokerStars Pro's; spelers als Katja Thater, Bertrand 'ElkY' Grospellier, Dario Minieri en William Thorson wisten het niet te halen. Ook voor mannen als Scotty Nguyen, Tim Vance en titelverdediger Sander Lyllof was er geen succes in Barcelona. Namens Nederland konden we onder andere Martijn 'Mttjn' Schirp, Leroy Soesman en Olaf 'Idolaf' de Zeeuw aan de rail en/of bar terugvinden.

De chipleader na de beide eerste dagen is Sebastian Ruthenberg, hij speelt ruim 110k en voert het veld van de 227 overgebleven spelers aan. Zij gaan vandaag verder met hun toernooi vanaf 15:00 uur. De top 64 zal in het geld komen en er zal doorgespeeld worden tot er 32 spelers over zijn. Hopelijk hebben we dan nog steeds een hoop Nederlanders in het toernooi. Volg alle LIVE actie via de PokerNews Live Reporting, daar is natuurlijk ook alles van de laatste dagen terug te lezen.

Uitslag EPT-awards bekend

EPT Barcelona dag 1B + meer pokernieuws 101

De European Poker Tour kwam onlangs op het idee een awardsreeks in het leven te roepen voor het toernooi. De afgelopen weken werden talloze spelers genomineerd door een jury die bestond uit John Duthie, Lee Jones, John Caldwell en Vicky Coren.

Inmiddels zijn de resultaten van de EPT-awards bekend. Zo is Luca Pagano de speler van het jaar geworden. Daarmee is hij erg content, uiteraard: "I love it. It took five years for me, to win this title. I'm very happy," liet hij in een interview met PokerStars optekenen.

Daarnaast werden nog enkele andere awards uitgereikt. Zo werd Trond Eidsvig gekroond tot beste nieuwkomer. De beste performance werd toegekend aan Julian Thew, en de beste speler van 'over de oceaan' werd Mike McDonald.

Ook de populaire Danny Ryan viel in de prijzen. Hij werd EPT's beste PokerStars qualifier.

WCOOP Mixed Hold´em

EPT Barcelona dag 1B + meer pokernieuws 102

Hoe lang en vermoeiend WCOOP toernooien zijn blijkt nog maar eens in het andere event van gisteren. In het Mixed Hold'em toernooi wordt uiteindelijk na 14 uur en een kwartier spelen de finaletafel bereikt. Er zijn nog zes spelers over na deze slijtageslag en in de chat laten de spelers weten, dat zoiets geen eenvoudige opgave is.

MUHoosh33: Hope this doesn't take 3 hours!

Snout19: This has been a long tournament, anyone else sleepy?

Toch is het toernooi niet zo 1-2-3 afgelopen, er gaat nog flink wat tijd overheen voordat er ook maar één iemand afvalt aan de finaletafel. Het duurt ruim een uur voordat we van zes naar vijf overgebleven spelers gaan. Nog een uur later is dan de top drie bereikt, opvallend is dat de gehele top drie ook in dit toernooi afkomstig is uit de Verenigde Staten. Randers, MUHoosh33 en 011180 bespreken dan even kort de mogelijkheid om een deal te maken. De pay-outs op basis van de chipcount op dat moment worden berekend, maar de spelers kunnen niet tot een overeenstemming komen.

Voor MUHoosh komt dan zijn wens uit, de finaletafel duurt voor hem geen drie uur, hij wordt namelijk uitgeschakeld op de derde plaats, hij krijgt voor zijn 16,5 uur kaarten $39.000 dollar. De twee overgebleven spelers zijn 011180 en Randers. De eerstgenoemde is niemand minder dan Aaron Kanter, hij eindigde in 2005 als vierde in het main event van de WSOP en scoorde een derde plaats in een $1.500 No Limit Hold'em toernooi op de WSOP. De twee mannen komen uiteindelijk een deal overeen waarbij 011180 $61.459,20 krijgt en er $60.000 is voor Randers. Het toernooi wordt uitgespeeld om de resterende $6.000 en natuurlijk de bracelet. Dat extra prijzengeld en de bracelet gaan uiteindelijk naar Randers.

Op dit moment worden de volgende events alweer gespeeld. Het No Limit Hold'em toernooi met rebuys, met een buy-in van $215 en het Seven Card Stud toernooi ter waarde van $320.

Eerste Kamer aanvaardt wetsvoorstel belastingheffing op gokinkomsten

EPT Barcelona dag 1B + meer pokernieuws 103

Er werd onlangs veel over gesproken, en inmiddels heeft de Eerste Kamer een besluit genomen in de kwestie over belastingheffing op gokinkomsten.

Het was al enige tijd een discussiepunt in de Tweede Kamer. SP-senator Reuten is fel tegen het heffen van belasting op inkomsten uit gokspelen, net als overigens de Partij voor de Dieren. Het CDA daarentegen pleitte voor het wetsvoorstel dat door de Tweede Kamer ingediend werd bij de Eerste Kamer.

Dit wetsvoorstel droeg de inhoud dat belasting geheven zou worden op gokinkomsten, ongeacht of deze inkomsten verkregen zijn via legale of illegale gokinstanties. De Eerste Kamer heeft het voorstel aanvaardt.

WCOOP Pot Limit Omaha Hi/Lo

EPT Barcelona dag 1B + meer pokernieuws 104

Het eerste dozijn WCOOP-events is reeds afgerond. Woensdagavond begonnen namelijk event nummer 11 (een $320 Pot Limit Omaha Hi/Lo toernooi) en event nummer 12 (een $320 Mixed Hold'em event). Een split-limit toernooi alsmede een combinatietoernooi waarbij afwisselen Limit en No Limit Hold'em gespeeld ging worden. Dat soort toernooien beloven vaak op voorhand een lange zit te zijn en dat kwam zoals vaker deze WCOOP ook uit.

Toch waren er 1733 spelers die zich aan het Omaha onderdeel waagden en een kleine 1500 die besloten het Hold'em toernooi te spelen. Dit laatste toernooi werd trouwens gespeeld met zes spelers per tafel zodat er nog enigszins gezorgd werd voor wat actie aan de tafels om het tempo in het toernooi te houden. Natuurlijk is in beide toernooien weer een redelijke delegatie aanwezig vanuit de lage landen. Zowel Belgen als Nederlanders weten hun weg te vinden naar de PokerStars toernooien. De beste onder hen in het Omaha toernooi is kalounardo die op een zeer verdienstelijke dertiende plek eindigt. De man uit Middenbeemster blijft daarmee de tweede Nederlander, L.O.G.I.C.O. ruim voor, het Team Supa-lid uit Amsterdam eindigt namelijk op de 66e plaats.

De spelers hebben er 16,5 uur voor nodig om de top drie te bepalen. Drie Amerikanen zijn er dan nog over en die spelen onder de nicknames, astarisborn, a_zuzolo en 92848. a_zuzolo moet uiteindelijk genoegen nemen met de kleine $50.000 behorende bij de derde plaats. Astarisborn neemt die exit voor zijn rekening en begint derhalve met een flinke chiplead aan de heads-up. 92848 legt zich daar echter niet bij neer en komt snel terug tot op gelijke hoogte, waarna zich een zeer interessant heads-up gevecht ontspint. 92848 neemt langzaam maar zeker afstand van zijn tegenstander en lijkt het toernooi te gaan winnen. Astarisborn stribbelt nog wel wat tegen en er worden nog wel enkele potten gesplit, maar na een klein uur heads-up is het dan toch beslist. De {9-Spades}{6-Diamonds}{a-Clubs}{2-Spades} van 92848 wint het van de {2-Hearts}{a-Spades}{7-Diamonds}{8-Spades} van astarisborn. Het board geeft met {4-Diamonds}{a-Diamonds}{j-Clubs}{a-Hearts}{10-Diamonds} geen low mogelijkheid en de trips aces met een negen kicker van 92848 zijn genoeg om de eerste prijs van $88.383 op te eisen. Voor astarisborn is er nog $66.547,20 over.

High stakes: overzicht van de maand

EPT Barcelona dag 1B + meer pokernieuws 105

Inmiddels zijn we in de derde week van de maand september aangeland. Op de hoge stakes is ook deze maand door veel bekende namen redelijk wat gepokerd.

Het zal geen verrassing zijn dat de grootste winnaar bij uitstek deze maand Phil Ivey is, tot zover. Hoewel er natuurlijk nog gekke dingen kunnen gebeuren, is het erg waarschijnlijk dat hij de maand gaat afsluiten als grootste winnaar.

Ivey zorgde namelijk in tien dagen voor een pokerwinst van maar liefst $1.300.000,-. De op één na grootste winnaar won tot nu toe niet eens de helft van dit bedrag.

Deze speler is overigens David Benyamine, die na een paar weken van winst en verlies weer het goede pad lijkt te hebben gevonden. De Fransman won tot zover $630.000,-.

De grootste verliezer is tot op heden de speler die zichzelf elmariachimacho noemt. Hij leverde al $759.800,- in, in de maand september

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen