Exclusive playing to win - WCOOP week 2

Exclusive playing to win - WCOOP week 2 0001

De eerste EPT van het nieuwe seizoen trok weer meer spelers dan de voorafgaande edities, Poker in Europa en met name de EPT is nog steeds booming en we gaan een mooi jaar tegemoet met nieuwe records, laten we hopen dat dat voor mijzelf gaat gelden want tijdens het toernooi in Barcelona lag ik er al snel uit.

Ik begon goed met een paar sterke plays, maar verloor veel chips toen ik dezelfde tegenstander tot 2 keer toe afbetaalde. Niet tevreden over deze plays ging ik de dinnerbreak in met 6000 chips. Direct na het eten maakte ik een squeezeplay met 99. Een speler maakte een raise naar 800 en kreeg één caller. Ik hoopte door allin te gaan de pot te kunnen oppakken, maar helaas callden ze allebei. De raiser had twee vrouwen, de cold caller Robert Mizrachi twee koningen en zo was het al snel exit voor mij. Ontevreden met mijn spel probeerde ik me online te herpakken in de WCOOP events die nog steeds gaande zijn en dit weekend zullen eindigen met het main event op zondag met een buy-in van $5200 en $10 miljoen gegarandeerde prijzenpot. De toernooien van de afgelopen week waren op 1 finaletafel na niet heel succesvol, al leed ik geen verlies. Als pokerpro wil je minimaal de finaletafel halen in een event dat je speelt om tevreden te zijn want al het geld en alle "shine" ligt daar.

Afgelopen zondag was het duurste event, een $25.000 Heads-up toernooi waar 64 man aan meededen. Deze hoge buy-in creëerde een hoofdprijs van $560.000. Iedereen begon met 10.000 in chips, blinden 10-20 en 15 minuten levels, dus lekker deepstacked. Ronde 1 werd ik gepaired tegen Scott Seiver die online speelt onder de naam Gunning4You en die eerder dit jaar tijdens de WSOP een bracelet won. In het begin ging het over en weer, al maakte Scott erg veel handen die net wat beter waren dan die van mij, dus ik had het moeilijk. Toen ik dubbelde en de chiplead overnam, hielden we elkaar vrij in evenwicht totdat de volgende hand plaatsvond. Bij blinden 25-50 kreeg ik 23 van harten gedeeld en ik callde zijn raise naar 150. Niet omdat 23 een monster is maar omdat we zo diep zitten, zou ik wanneer ik een monster zou floppen zijn hele stack kunnen nemen. De flop kwam gunstig voor mij; 2 3 7 rainbow. Hij bette 250 uit, ik check-raiste hem naar 750, waarop hij naar 1750 raiste. Na deze rereraise wist ik vrij zeker dat hij een overpair had en besloot ik allin te gaan om mijn zwakke 2 pair te beschermen tegen zijn overpair die door mij te counterfitten met bijvoorbeeld een 7 op de turn de winnende hand kon maken. Ik verwachtte hiermee de pot eerlijk gezegd op te pakken, want het is duidelijk dat ik na zoveel raises niet slechts 1 paar ga tonen.

Hij dacht hier echter anders over en snapcallde me met twee tienen! 3 tegen 1 favoriet voor deze monsterpot, wat hem met slechts een paar chips zou achterlaten, was helaas niet genoeg want op de river pairde het board met een 7. Helaas, een teleurstellend einde. Al ben ik meer teleurgesteld dat hij in een toernooi met zoveel play er 200 big blinds ingooit met slechts een paartje tienen. Dat hij hem 1 keer gaat winnen en ik 3 keer dat zijn gewoon de kansen, alleen is het natuurlijk sneu dat ik net in een toernooi met zo'n grote buyin aan het kortste eind trek.

Exclusive playing to win - WCOOP week 2 101

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen