Michelle Orpe Interview

Michelle Orpe Interview 0001

PokerNews had onlangs een vraaggesprek met Michelle Orpe, de beeldschone presentatrice van Sky Poker. Ze speelde mee in twee toernooien van de World Series of Poker 2008 en is van plan om mee te doen in de EPT. Pas geleden waagde ze zich aan de Sky Poker UK Poker tour. Ze was al vrij snel chipleader maar vloog er helaas na niet al te lange tijd al uit:

Michelle Orpe: Ik had een straight, mijn tegenstander had een flush en maakte een grote reraise op de river. Toen hij op de turn een flush hitte checkte hij behind, waardoor ik in de war raakte afgaande op hoe hij daarvoor had gespeeld. Ik was er zeker van dat hij zou betten. Of hij speelde het niet goed, of hij speelde het fantastisch en lokte me in de val. Hij won de hand of hij het nu goed speelde of juist niet.

PokerNews: Ben je ervan op de hoogte dat jij de meest gezochte speler bent op de PokerNews website, met meer dan 100 zoekopdrachten per dag? [/B]

MO: Serieus? Wie denkt er nu aan mij? Ik vraag me af waarom. Ik zal wel iets grappigs hebben gedaan of gezegd op TV. Ik voel me best vereerd.

PN: Ben je niet bang dat het één persoon is die 100 zoekopdrachten per dag uitvoert?

MO: Je hebt me door. Ik was het gewoon zelf.

PN: Je bent één van de nieuwere presentatoren van Sky Poker, maar je draait al een tijdje mee in de Britse pokerscene.

MO: In 2004 begon ik bij Poker Night Live omdat ze het programma wat wilden opfleuren door een vrouwelijke presentator aan te trekken. Ik ging naar de casting en kreeg de baan. Ik had nog nooit eerder poker gespeeld en vroeg mijn vader om het me te leren. Voordat ik aan de show begon was er al een haatcampagne van de kijkers. Voordat ik ook maar een woord op TV had gezegd was er al een forum topic te vinden met de titel:'get rid of the dumb blonde'. Ik had tijdens het programma zes poker experts om me heen en de show duurde zes uur dus ik had alle tijd om vragen te stellen en te leren.

Na Poker Night Live nam even tijdje afstand van het presenteren en werkte ik een tijdje als affiliate manager voor Purple Lounge Poker. Ik besloot om weer terug te gaan naar TV toen Sky Poker begon, maar kapte het contact niet af met Purple Lounge en ze boden me een sponsordeal aan.

Michelle Orpe Interview 101


PN: Hoe is dat tot nu toe gegaan?

MO: Ik cashte in het Ladbrokes European Ladies Championship en ik speelde in twee WSOP events; het $1500 en het $2000 no limit event. Ik eindigde niet in het geld, maar ben tevreden over mijn spel. Ik kwam ver in het $2000 event; ik had KK en een speler squeezde met tienen. Ik ging over hem heen en hij hitte zijn set. Ik schaam me niet om toe te geven dat ik moest huilen daarna, ik ben een meisje en dan mag het. Ik was erg pissig omdat ik denk dat ik goed speelde die dag en een aantal goede reads maakte aan de tafel. Ik had aan de tafel moeten huilen, dan had hij zich vast en zeker slecht gevoeld.

PN: Zou dat wel ten goede van je table image gekomen zijn?

MO: Ik verveel me veel te snel om me zorgen te maken om mijn image, dat is ook de reden waarom ik nooit een mega pokerster zal worden. Ik raak snel verveeld en begin met mensen aan tafel te praten in plaats van dat ik mensen probeer te intimideren of bestuderen. Soms helpt dat praten juist weer wel omdat spelers dan niet zo goed weten wat ze aan je hebben en moeilijker een read op je kunnen maken. Soms zullen ze misschien wel denken dat ik zo dom ben dat ik niet weet wat ik aan het doen ben en misschien heeft dat later voordelen.

PN: Het klinkt alsof je geschikter bent voor online poker gezien je zo snel afgeleid bent?

MO: Van online poker krijg ik op dit moment alleen maar kopzorgen. Ik win op dit moment niks online, zelfs niet met de beste handen. Ik zal er ooit weer aan beginnen, maar voorlopig niet.

PN: Wat wil je bereiken als pokerspeler?

MO: Ik wil een groot toernooi winnen en een lijst goede resultaten neerzetten op mijn Hendon Mob database. Mensen gaan er nog steeds vanuit dat ik een slechte speler ben, dat is allemaal prima, ik zal nooit zo goed worden als Phil Hellmuth, maar mensen denken nog steeds dat ik helemaal niks van het spel afweet na alles wat ik tot nu toe gedaan heb. Zodra je een groot toernooi wint krijg je respect. Ik heb al wat geld online gewonnen en in cashgames, maar niemand ziet dat. De beste spelers ter wereld zijn eigenlijk cash spelers van wie de meeste mensen nog nooit gehoord hebben.

Michelle Orpe Interview 102


PN: Welk groot toernooi zou je willen winnen?

MO: Ik ga in de Women's World Open spelen dit jaar, in één van de EPT toernooien en in de GUKPT (Grosvenor UK Poker Tour) Thanet. Verder kijk ik wat er op mijn pad komt. Ik denk niet eens aan de WSOPE, dat is in mijn ogen het minst waardevolle toernooi ter wereld.

PN: Je hebt al in een women-only toernooi gecashed, wat vind je van dat soort toernooien?

MO: Ik hou simpelweg van 'women-only tournaments', deze zijn erg prettig om te spelen omdat het er zo 'soft' aan toegaat. Je kan vrijwel iedere pot raisen, als je gecalled wordt hebben ze een draw en als ze raisen kun je gewoon folden. Je kunt urenlang chips melken en confrontaties met de goede vrouwelijke spelers simpelweg vermijden.

PN: Laten we hopen dat de andere vrouwelijke spelers dit niet lezen. Je zegt van deze toernooien te houden, maar je vind niet dat vrouwen het grootste voordeel hebben als ze tegen mannen spelen?

MO: Als je tegen een man pool speelt, staat hij onder druk om niet te verliezen. Dat is ook zo met poker, een man wil niet door een vrouw worden verslagen dus heb je als vrouw een voordeel. Ik heb in sommige toernooien gespeeld waar ik zeker weet dat sommige mannen het vreselijk vonden om bij me aan tafel te zitten.

PN: Wat win je liever, een BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Award of een WSOP bracelet?

MO: De eer en veel geld in je zak, dat moet wel de bracelet zijn…

Michelle Orpe Interview 103

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen