Warming-Up

Warming-Up 0001

Op dit moment zit ik 4 dagen op Ibiza om even vakantie te vieren en te relaxen voordat het nieuwe EPT seizoen begint. Dit weekeinde vlieg ik naar Barcelona waar ik voor Pokerstars twee dagen lang een bootcamp zal geven samen met Greg Raymer, Luca Pagano en William Thorson. Het is de eerste keer dat Pokerstars zo'n bootcamp geeft en we zijn allemaal erg benieuwd hoe dit zal gaan.

Na 2 dagen lang bootcamp heb ik een of twee dagen vrij voordat ik aan de eerste EPT van het seizoen begin. De buyin is net als vorig jaar 8000 Euro en er worden rond de 600 man verwacht, want Barcelona is een stad die alles heeft en daarom een van de populairste stops op de tour is.

Maar de EPT is misschien wel niet eens het belangrijkste toernooi voor de fanatieke pokerspelers onder ons. Elk jaar namelijk In September melden duizenden spelers zich online om 3 weken lang samen uit te vechten wie de wereldkampioenen poker zijn van het internet.

Pokerstars host namelijk elk jaar de World Championships of Online Poker (WCOOP).

Dit is het grootste online Pokerfestijn wat het internet kent met 3 weken lang elke avond minimaal een toernooi waarbij een wereldtitel vergeven wordt.

Dit jaar heeft Pokerstars de toernooien wel heel ziek gemaakt, want er zullen zogenaamde High Roller Events zijn. Onder andere een $10.000 Freezout, een $10.000 Horse Event en een $25.000(!) Headsup toernooi. Ook is het main event op de laatste zondag, wat vorig jaar een hoofdprijs had van ruim 1 miljoen, in buyin verdubelt van $2500 naar $5000.

De afgelopen 2 jaar heb ik het grootste deel van mijn toernooien in Marbella Spanje gespeeld om een zo goed mogelijke combinatie te hebben van relaxen. Zon, zee, strand en 's nachts lekker buiten online poker spelen in de tuin. Dit jaar zit ik in ieder geval de eerste 2 weken in Barcelona en moet ik nog kijken waar ik de laatste week mijn toernooien ga spelen. Toch is het jammer dat de toernooi tijden zijn afgestemd op Amerika waardoor ze nooit eerder beginnen dan 21:00 voor ons Europeanen en daardoor duren tot ergens in de middag de volgende morgen. Oh well, je moet er wat voor over hebben zal ik maar zeggen.

Ik zal dit jaar proberen zoveel mogelijk toernooien te spelen in de WCOOP en zoveel mogelijk handjes online op het forum van www.pokernews.nl te posten, zodat iedereen die niet in het event zit mee kan leven.

Na mijn column van vorige week vroeg iemand anders naar toelichting van een andere hand die ik eerder in het toernooi verloor.

Aan de finaletafel had ik de chiplead en speelde ik zeer agressief. Met 8 man over werd er naar me toe gefold. Ik zat in de hijack (1 plaats rechts van de cutoff dus achter me zitten nog de cutoff, button, small en big blind.) en ik raise met een stack van 280k naar 14k met Tien Boer schoppen, blinden 2500-5000. Achter me zit een speler met 150k die besluit te callen. De rest van de spelers folden en samen gaan we naar de flop: J 4 3. Ik zet mijn tegenstander na zijn call preflop op any pair van AA tot 22 al is het meer aannemelijk dat het een paar is tussen 9's en 2en. Verder kan hij natuurlijk hier ook in positie callen met handen zoals 89s tot KQ en ik verwacht dat hij sterkere non pair handen zoals AT en beter doorraist. Met dit in gedachte besluit ik hier mijn top pair te checken hopende op een bet van mijn tegenstander die of zal denken met een paar de beste hand te hebben of met een mindere hand zal proberen de pot met een bet op te pakken. Hierdoor krijg ik geld van hem in de pot als hij bet, wat ik niet had gekregen wanneer ik zelf de flop had gebet en zou het kunnen dat hij zich met een bet commit voor z'n hele stack met een minder pair dan dat van mij mocht hij callen. Wanneer hij een betere hand heeft dan ik op de flop kom ik daar sowieso met mijn stack en agressieve image niet meer van weg. Helaas had de man top pair en callde hij na lang nadenken mijn checkraise allin hier met KJ.

Daaruit bleek nog een sterkte van deze play want ik liet hem door mijn checkraise bijna een betere hand neerleggen, want hij moest er lang over nadenken maar voelde zich toch commited.

Hoop dat dit wat meer duidelijkheid geeft over de gedachtegang die ik heb bij het spelen van een hand.

PokerStars Game #19819355748: Tournament #102283092, $100+$9 Hold'em No Limit - Level XVIII (2500/5000) - 2008/08/22 - 18:48:44 (ET)

Table '102283092 7' 9-max Seat #9 is the button

Seat 1: pataässä (180613 in chips)

Seat 3: sumrak (161484 in chips)

Seat 4: sjaky's (89642 in chips)

Seat 5: baghaven (165548 in chips)

Seat 6: slamaiu-was (143929 in chips)

Seat 7: Exclusive (282728 in chips)

Seat 8: sidu75 (153800 in chips)

Seat 9: samadhi16 (101756 in chips)

pataässä: posts the ante 500

sumrak: posts the ante 500

sjaky's: posts the ante 500

baghaven: posts the ante 500

slamaiu-was: posts the ante 500

Exclusive: posts the ante 500

sidu75: posts the ante 500

samadhi16: posts the ante 500

pataässä: posts small blind 2500

sumrak: posts big blind 5000

*** HOLE CARDS ***

sjaky's: folds

baghaven: folds

slamaiu-was: folds

slamaiu-was said, "ey"

slamaiu-was said, "rail"

Exclusive: raises 9000 to 14000

slamaiu-was said, "is exclusive a pro?"

sidu75: calls 14000

samadhi16: folds

pataässä: folds

sjaky's said, "yep"

sumrak: folds

*** FLOP *** {j-Hearts}{4-Clubs}{3-Hearts}

Exclusive: checks

slamaiu-was said, "k"

slamaiu-was said, "thanks"

sidu75: bets 25000

Exclusive: raises 243228 to 268228 and is all-in

sidu75: calls 114300 and is all-in

Uncalled bet (128928) returned to Exclusive

slamaiu-was said, "durrr is a fckn god"

*** TURN *** {j-Hearts}{4-Clubs}{3-Hearts}{5-Diamonds}

*** RIVER *** {j-Hearts}{4-Clubs}{3-Hearts}{5-Diamonds}{9-Spades}

*** SHOW DOWN ***

Exclusive: shows {10-Spades}{j-Spades} (a pair of Jacks)

sidu75: shows {j-Diamonds}{k-Hearts} (a pair of Jacks - King kicker)

sidu75 collected 318100 from pot

*** SUMMARY ***

Total pot 318100 | Rake 0

Board {j-Hearts}{4-Clubs}{3-Hearts}{5-Diamonds}{9-Spades}

Seat 1: pataässä (small blind) folded before Flop

Seat 3: sumrak (big blind) folded before Flop

Seat 4: sjaky's folded before Flop (didn't bet)

Seat 5: baghaven folded before Flop (didn't bet)

Seat 6: slamaiu-was folded before Flop (didn't bet)

Seat 7: Exclusive showed {10-Spades}{j-Spades} and lost with a pair of Jacks

Seat 8: sidu75 showed {j-Diamonds}{k-Hearts} and won (318100) with a pair of Jacks

Seat 9: samadhi16 (button) folded before Flop (didn't bet)

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen