Power Hold 'em Strategy by Daniel Negreanu and friends

Power Hold 'em Strategy by Daniel Negreanu and friends 0001

De verwachtingen waren van tevoren hooggespannen. Power Hold 'em Strategy zou wel eens de opvolger van Super System II kunnen worden. Achteraf – en dat had ik trouwens vooraf kunnen weten – bleek die verwachting op niets gebaseerd.

Waar Super System allerlei varianten van het poker beschrijft, zoals 7-Card Stud Hi Low draw, gaat Power Hold 'em Strategy enkel en alleen over No Limit Texas Hold'em.

Het boek behandelt een aantal onderwerpen en elk onderdeel heeft zijn eigen dreamteam auteur.

De onderwerpen en de auteurs

Big-Bet No Limit Hold 'em, a strategy for novice tournament players by Evelyn NG (blz. 25-77)

Winning at high limit cashgames by Ted Brunson (blz. 79-136)

Playing No Limit Hold 'em online by Erick Lindgren (blz. 139-183)

Short handed online No Limit cash games by Paul Wasicka (blz. 185-216)

Mixing it up by David Williams (blz. 217–284)

Small Ball by Daniel Negreanu (blz. 287-478)

Inhoud

Toen ik begon met lezen, was ik danig teleurgesteld. Het boek begint met de bijdrage van Evelyn Ng. Zij beschrijft een systeem dat ze een paar jaar geleden van Negreanu heeft geleerd toen ze een No Limit Hold'em Toernooi moest spelen en dit nog nooit had gespeeld. Daarmee is meteen het niveau aangegeven. Voor beginners dus. Kenmerkend voor deze strategie is: speel alleen de premiums en als je ze speelt, speel ze heel, maar dan ook heel hard. Naarmate de M zakt, worden er meer handen gespeeld, maar nog steeds even hard. Komt de tactiek bekend voor? Natuurlijk. De tactiek is uitgebreid en beter beschreven in de Kill Phil boeken. Al met al een bijdrage die in een volgende druk meteen kan worden geschrapt.

Hetzelfde geldt voor de bijdrage van Todd Brunson. Daarvan wordt alleen de bankrekening van Todd beter. Uitgaande van het onderwerp, zou dit het topstuk moeten zijn. High stakes cashgames. Zeg maar de beste spelers die er zijn, die die ene rijke sukkel aan tafel uitkleden. Niets van dit alles dus. Gewoon een standaard 13 in een dozijn stuk.

De bijdrage van Erick Lindgren is zeer lezenswaardig. Erick behandelt het online spelen en geeft daar een aantal zinnige tips. Erick gaat diep in op online tells en betpatronen en alleen dit hoofdstuk maakt het voor mij al een geslaagde aankoop. Ook het hoofdstuk over de strategie voor short stack toernooien is zeer goed. Wat ik ook heel aardig vond was, zowel voor als tegen, zijn aandacht voor de short stacker. Ik moet altijd wel een beetje lachen om teksten als 'short- stackers zijn het ergste wat er op deze wereld leeft'. Lindgren stoort zich er in ieder geval niet aan en beschrijft een short stack strategie en uiteraard ook de defense ertegen.

Iets minder maar dan ook maar een klein beetje minder vond ik de bijdrage van Paul Wasicka. Wasicka behandelt het short-handed gedeelte en dit doet hij prima. Dat Wasicka kon pokeren wisten we natuurlijk al, maar dat hij ook kon schrijven was mij niet bekend. Ook bij Paul aandacht voor details en aan de hand van situaties wordt een scala van mogelijkheden doorgenomen. Ook Wasicka houdt zich overigens bezig met online tells. Overlappingen? Hmmm, niet echt. Ik zou eerder zeggen een aanvulling. Aan het einde van de bijdrage van Wasicka beschrijft hij onderwerpen als "Flopping a Set", "Squeezing", "small pocket pairs", etc. De bijdrage van Wasicka stelt bepaald niet teleur.

Dat doet de bijdrage van Williams ook niet. Onder de werktitel "Mixing it up" beschrijft hij op een Dan Harrington-achtige wijze situaties. Hand na hand wordt de lezer meegenomen in de denkwijze van David Williams. Persoonlijk vond ik met name het stukje over 'Understanding your image" heel aardig maar ook het stuk over "bluffing concepts" is prima.

De rest van het boek (zo'n 130 pagina's) worden in beslag genomen door de meester zelf. Small Ball poker by Daniel Negreanu. Voor degenen die in een avondje een concept willen leren waarmee ze de rest van hun pokercarrière mee uit de voeten kunnen is dit het aangewezen stuk. Het stuk zelf gaat diep in op de Small Ball theorie en beschrijft uitstekend de verschillende fases van het spel. Ik heb de bijdrage van Negreanu met heel veel plezier gelezen.

Power Hold 'em Strategy by Daniel Negreanu and friends 101


Titel: Power Holdem Strategy

Schrijver: Daniel Negreanu

Pagina's: 518

Uitgever: Cardoza Publishing

Taal: Engels

ISBN: 1-58042-204-7

Het eindoordeel is dus zeer positief. Na een wat mij betreft zeer teleurstellend begin, maakt de rest van het boek de hooggespannen verwachtingen zeer waar. In het voorwoord beschrijft de uitgever dat het boek in zijn persoonlijke top 3 staat. Daar ben ik het wel mee eens. Dit boek mag in geen enkele pokerboekenkast ontbreken.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen